Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 320
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, утре съм на Пет скенер. След колко време да очаквам резултат?
Зависи къде ще го правите, в Онкологията Дървеница резултата излезе след пет дни, успех Flowers Four Leaf Clover

# 631
В Токуда ще правя Пет скенера.

# 632
  • София
Момичета,  ще помоля за вашето мнение за др.Романски. Обмислям реконструкция на гърдите при него. Някоя от вас има ли наблюдения. Благодаря.

# 633
  • Русе
2-3 дена с получаването от куриер. Нещо такова беше. В петък го правих, в понеделник ми се обадиха, че е чист и в сряда май го получих.

Няколко сме правени при Романски, но той тази година няма да работи. Отпуска е. Май и догодина.

# 634
  • София
Аз съм доволна от доц. Романски - мастектомия с експандери и после импланти правих при него, като едната гърда беше с лъче отпреди това, т.е. по-сложно от стандартното, кожата е увредена от лъчето.

# 635
  • София
Благодаря за бързите отговори.
Heart

# 636
Роси,
Аз правих в Токуда през януари. Минах към 10 и на следващия ден към 10 беше готово разчитането
Стискам палци !!!

# 637
Благодаря ви, момичета.

# 638
Имам въпрос към момичетата, които наскоро са подавали документи за подновяване на ТЕЛК решение в София. Моят изтича на 1 септември и трябва да подам документи наново. Какво да приложа? Документи само от  последната година - имам само епикриза от скенер и сцинтиграфия. Или да приложа всички документи от последните 3 години (за толкова ми беше телка), становище на онколог и производствената характеристика при подаване на документите или при явяване пред комисията да дам? Направление от личен лекар трябва ли? И нещо друго, ако се сетите? Как вървят сроковете към момента? 3 месеца , по-малко, повече?

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 11:50 от koren63

# 639
Здравей Коренче .
Аз бях преди по-малко от месец на ТЕЛК.
Бях получила обаче писмо .
Искаха ми изследвания през последната година и направление от личния лекар. Миналата година ми бяха казали, че мога да представя и година и половина и повече назад.
Понеже не работя за производствената характеристика не знам.

# 640
И тези документи ги подаде в РЗИ до театър София, нали - епикризите и направлението? Колко време мина от писмото до датата на явяване пред комисията. За колко години ти издадоха новото решение? Аз засега нямам писмо и не знам дали ще получа. Ама нали се коментираше, че трябва да се подадат документи 3 месеца предварително..

# 641
Ами аз ги подадох в картотеката до театър София някъде около 20 март и казаха да чакам писмо до края на април. Ако го няма да звъня да проверя.
Но на мен ми се обадиха в средата на април и ме питаха дали имам възможност да отида на 18 веднага след Великден. Това ми е началото на 4г. и ми дадоха пожизнен 50 %.
Така практикуват в момента това е третия случай при който не са навършени 5г а дават пожизнен. Сега съвсем скоро ще ходя за печата

# 642
Благодаря, Рени! Няма смисъл да бързам, щом дават пожизнено 50%, преди да са изтекли петте години. При мен още не са минали три. Знаете ли кои облекчения се запазват при 50%? Пенсията отпада, някаква малка сума от социалните, мисля се получава, дали остава правото на карта за градския транспорт?

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 14:24 от koren63

# 643
Пенсията не отпада , или поне аз така си мисля,намалява се с процент само.
Картата за градски е 20лв но то аз миналата година бях 60 пак беше толкова
От 50-70%си е все трета група.
Като си подадеш според мен документите няма да има дупка и да рискуваш да ти спрат пенсията, докато си без ТЕЛК.

# 644
  • Варна
Момичета, днес бях при личната да ми състави направление за явяване пред ТЕЛК за трудоустрояване и ми поиска 15 лв.

Направо ме застреля 😂

Смотолеви нещо, че аз не трябва да плащам, не знам защо, но тъй като имах няколко семейни поводи да я почерпя, платих и не съм я разпитвала каква е тази голяма сума и без това й носех бонбони и мислех да й оставя някой лев за кафе, сок, там каквото обича.

Общи условия

Активация на акаунт