Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 329
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • ПЛОВДИВ
Здравейте момичета, включвам се да Ви се похваля, че след 2та химия от 12 днес ми се върна енергията от преди химиотерапия и апетита ми се възвръща. Също, че лимфните възли, които бяха за операция са добре след ЯМР който минах миналата седмица. Тумора е леко уголемен и онколошката, ще се допита на консилиум да ме оперират и да си продължа след това с леката химия или направо на лъче терапия. Дайте ми съвет с какво мога да си вдигна хемоглобина, че от червената химия ми падна и миналия път ми биха инжекция, след първата по-лека.?

# 601
  • Добрич
За повишаване на стойностите на желязото съм много доволна от добавка, поръчана от iHerb. Не зная дали е съвместима с другите лечения. Бг.мама не ми дава да сложа линк, затова качвам снимка.

# 602
  • София /Абсурдистан
Сироп "билкова кръв", действа отлично за повишаване на хемоглобина. Има го в аптеките.

# 603
  • София
Мадам Фрапина, може да е добре преди да взимаш каквото и да е, да изгледаш това много полезно видео, което Ели сподели наскоро /даже бих препоръчала на всички да изгледат и другите, браво на клиника Надежда, много полезна информация/, специално за желязото имам спомен, че не се препоръчва да се взима, защото може да компрометира химиотерапията, и не само то - много добавки пречат на химията да си свърши работата. При всички случаи питай онколога си дали трябва да пиеш нещо, те са го сметнали това с падането на показателите.

И в тази връзка, Ели, само да добавя, защото нашият разговор тръгна от моя препоръка за храни, които имат антираков ефект - принципно във видеото говорят основно за добавки като антиоксиданти, минерали, гъби и всякакви други стандартни или чудодейни добавки - с това съм абсолютно съгласна, много информирана и компетентна е дамата от него, но самата тя каза, че с редки изключения /като грейпфрут например по време на химия/ храни не бива да се изключват, напротив - човек трябва да се храни разнообразно и здравословно. Гъби на прах в големи количества не - да си купиш или набереш диви гъби /ако ги познаваш/ - абсолютно да. И т.н.

# 604
При сестра ми бяха изписали "Герисан" и забранили каквото и да е друго (мултивитамини и други добавки), освен качествена пълноценна храна...

# 605
На мен също онколога ми беше изписал Герисан. Правех си и чай от коприва.

# 606
Здравейте на таргетна терапия съм почти година слагат ми ексджива имах костни метастази  в th 3 th 4 при последния скенер излезе мета и в l4  какво следва?
Не съм минавала химио и куче
Туморнияя маркер е 25

# 607
За хемоглобина- червено вино, червено месо и червено цвекло в менюто. И дроб и риба. Зелениите и мед-а, подпомагат усвояването на полезните съставки от храната.За десерт- сушени плодове, ядки и червени плодове( вече има пресни). От добавките- Флорадикс- билкова кръв.
Moonstone123, най- вероятно ми се струва да сменят терапията...Но, би трябвало онкокомисия да го реши това. Гуш!

# 608
  • София /Абсурдистан
Аз само да кажа, че съм се придържала към тези неща за хемоглобина, но  нищо не помага, слагаха ми инжекция с растежен фактор и само това помагаше. Накрая зарязах всичко. Но за баща ми купуваме билкова кръв и се държи много добре. Обаче вливките му приключиха, с това поддържаме по съвет на хематолозите. За сега левкимията отстъпи. Моля се да не се връща.
Аз говорих с хематолозите и за мен и казаха билкова кръв и маоло дават, друго по-ефикасно не е измислено за анемии. А при химия нищо няма смисъл да се пие защото тя унищожава всичко и нищо не е по-силно от нея.

# 609
Минах доктора успокои ме че всичко е наред най вероятно не са нови метастази, а са си били там просто са ги описали в заключение пише продължава терапията . Това изобщо не ме успокои
Туморнияя Меркер е в норма

За хемоглобина- червено вино, червено месо и червено цвекло в менюто. И дроб и риба. Зелениите и мед-а, подпомагат усвояването на полезните съставки от храната.За десерт- сушени плодове, ядки и червени плодове( вече има пресни). От добавките- Флорадикс- билкова кръв.
Moonstone123, най- вероятно ми се струва да сменят терапията...Но, би трябвало онкокомисия да го реши това. Гуш!

# 610
Да се чуди човек кой да слуша!!!
Когато отидох при проф.Дудов и го избрах за уж мой лекуващ лекар, подкована с инфо от тук, го попитах за всички добавки, които бях прочела в темата (Маоло, Герисан, Билкова кръв).
Категорично забрани да вземам, каквото и да е. Единствено ми изписа витамини Центрум, Витамин Д3 на перлички и Милгама, която аз , признавам си не приемах, защото тя е основно витамин В12, който нали уж не се препоръчва за нас.
Но си пиех чинно витамините. Така каза светилото и аз послушно изпълнявах по време на цялата химия.
След първата вливка като сринах показателите и стигнах до болница, започнах да пия Герисан на своя глава и до края не съм имала проблем с кръвта. Единствено малко падна хемоглобина, но далеч от критичните стойности, под които отлагат вливка.
Вчера бях на диспансер в Надежа, и докато чаках гледах към рекламното табло за тези семинари. Видя ми се интересно, но имаше много навалица и не питах на регистратурата.

Момичета, към коя дата превеждат интеграционните? Аз подадох на 04.04.2023, на 18-ти си взех заповедта, но все още не съм ги получила за април. Какъвто съм Марко Тотев сигурно пак ще се наложи да се разправям. Тая администрация имам чуството, че мисията й е да пречи, а не да помага. Уж всичко електронно, ама не съвсем. Два пъте ме разкарваха до Социалните.
Сега боря НОИ, но за там не ми се пише, че паля метлата от тази ненужна бюрокрация....

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 16:32 от Mollly

# 611
  • София
От 11 до 14 число ги превеждат.
Принципно, според видеото мултивитамини са ок /защото там е в малки количества всеки витамин/, както и вит. Д3. За В12 - по-скоро не по време на химиотерапия. Изгледайте го цялото, наистина е доста полезно и обосновано.

Муунстоун, поне не е нещо ново - пак си е за успокоение.

# 612
Момичета в паника съм. На резултата от ПЕТ ми излиза това. В долния белодробен дял вляво, периферно и субплеврално, се визуализират две нодуларни находки с аксиален диаметър до 3-4мм с поствъзпалителен характер. Какво означава? Разсейки ли?

# 613
  • ПЛОВДИВ
Благодаря Ви много момичета за съветите. Днес поръчхме от Билковата кръв но на таблетки, че човека който, ще ми го донесе ще е с ръчен багаж само. Вече почнах да си хапвам по-добре, нямам афти, съвсем лека кашлица имам, но и хванах цаката (чай от лайка и стрепсилс вечер) и да чукна на дърво нямам температура.

# 614
Здравейте, майка ми е с РМЖ 3ти стадий, (инвазивен дуктуален карцином) с разсейки в лимфни възли. Премина операция, химиотерапия и лъчетерапия, сега предстои хормонална. Предписаха Летрозол и Верзениос.  Летрозола ми е ясен, а за Верзениоса онколожката каза, че  е ново лекарство, ще го пие 2 години или до проява на някаква сериозна непоносимост. Има ли някой от Вас опит с това лекарство? Притесняват ме страничните ефекти, ще е необходимото всеки месец следене на ПКК, АСАТ и АЛАТ, тъй като може да доведе до хематологична токсичност и какво ли още не. Всякаква информацията би била полезна!

Общи условия

Активация на акаунт