Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 334
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Добрич
Olive, Sihsi, благодаря много за отговорите!
Определено сега съм по-спокойна.
Говорим за Сити клиник, която се води онкологична, нали?

Според хистологията след кор биопсията, туморът ми е
Цитат
Инвазивен лобуларен карцином на гърдата, Луминален А тип
.

Много се надявам, да няма "фокуси". Докторът каза, че ако няма или примерно излезе само един, може да се отстрани само той при операцията за тумора и гърдата да се запази .

При теб бяха повече ли?

Лобуларните "фокуси" се откривали само с ЯМР, на пет скенера не излизали. (Хирургът попита доктора образна диагностика, при който ще ходя.) Затова и ще ходя до София за ЯМР, за по-сигурно, че ще ги открият.

# 586
  • София /Абсурдистан
Не е чак толкова силен шумът, търпи се, а слагат и слушалки с музика.

# 587
  • София
Да, в Сити клиник в Младост на Цариградско шосе, онкологичната клиника.
При мен бяха няколко малки из цялата гърда, принципно лобуларните обикновено са мултифокални, поне моят лекар ме предупреди, че при лобуларен няма как да запази гърдата /защото 3 г. преди това при дуктален карцином на другата я запази, махна само тумора/. Но аз така или иначе исках да махна всичко при положение, че втори път се оказва рак. Така че махнах и сложих импланти.

# 588
Вела, и аз умирам от страх от ЯМР заради клаустрофобия, но не е напълно затворен (поне този в "Иван Рилски"). Главата е вътре, но зад нея не е затворено, което е утеха. Освен това в ръката дават бутон - ако се притесниш, да натиснеш. В края от към краката имаше някакъв пейзаж. Абе, не е приятно, но се преживява. Аз през цялото време бях със затворени очи и се съсредоточих върху това, че не трябва да мърдам. Бутонът в ръката ме успокояваше малко.
Относно лобуларния, моят на хистологията от операцията се оказа такъв. На биопсията преди това беше дуктален. Стигнахме до извода, че вероятно е смесен. И аз четох тогава, че лобуларният е по-кофтия вариант, но хирургът ми каза, че няма значение - все е рак. Sad(( Иначе съм с квадректомия, т.е. органосъхраняваща операция за сега. Дай Боже така и да остане! Simple Smile)) Късмет на всички! Simple Smile)) 

# 589
Някой да е правил ИХХ на РМЖ в Иван Рилски? Дали може да се има доверие на резултата?

# 590
Момичета, да се оплача от няколко дни имам някакво стягане, напрежение в областта на гърдите. По-скоро отдясно. Почти непрекъснато е въпреки, че пия по един мента-глог-валериан на ден. На някоя от вас случвало ли й се е. Чудя се дали да не отида на кардиолог. На 15.05. съм на Пет скенер в Токуда.

# 591
  • Добрич
Calm , благодаря!
А след, като туморът  излезе лобуларен, прави ли изследване за още образувания? Четох, че лобуларните образувания се разполагат дифузно. Според хирурга и специалиста образна диагностика, се виждат само на ЯМР.

Момичета, искам да ви попитам нещо.  Четох информация за кибернож. Всичко звучи много добре. В "Свети Георги" в Пловдив имали такъв поне от няколко години . Подавали се документи и до няколко дни получавали отговор, дали могат да им направят това лечение. До колкото разбрах, май минавал по здравна каса. Бил подходящ за тумори до 4 см.
Четох, че в Панагюрище и в Сити Клиник също имат подобен апарат.
Определено съм много заинтригувана!
Вие отдавна се интересувате от карциноми и техните лечения.  Имате ли мнение или впепатление от този метод? До колко е ефективен и удачен ли е в дългосрочен план?

Давам линкове:

Кибернож

Св. Георги

# 592
Вела, ЯМР на гърди не съм правила - никой не ме е насочвал и аз не съм се сещала. Иначе ултразвук, скенер, ПЕТ скенер в течение на лечението съм правила.

# 593
Момичета, да се оплача от няколко дни имам някакво стягане, напрежение в областта на гърдите. По-скоро отдясно. Почти непрекъснато е въпреки, че пия по един мента-глог-валериан на ден. На някоя от вас случвало ли й се е. Чудя се дали да не отида на кардиолог. На 15.05. съм на Пет скенер в Токуда.
На мен ми се е случвало. Ходих на кардиолог-всичко беше наред. Започнах да пия деанксит и ми мина. Сега взех да го спирам постепенно.

# 594
Кибернож-а, не съм чувала да се прилага при РМЖ, ама това не значи, че не може, де....
ЯМР не съм правила за тази диагноза( имам неврологични увреждания- заради тях). Не е страшно изследването- просто е неприятно, докато тропа и лопа над главата ти... Следя се с ехографии, скенер(КТ), ПЕТ скенер и сцинтиграфии. Даже и мамография не съм правила скоро( наличната гърда е малка и пада гола мъка, докато ме нагласят на апарата).
Стягания и пробождания и аз имам( да не акжа почти непрекъснато). Ходила съм и аз на кардиолог( че след Ковид-а имах перикардит, а и бях много дълго на Херзцептин и си искаше следене)- не е сърдечна бола..., а и доколкото знам- сърцето не боли.

# 595
Благодаря ви момичета, и аз си мисля, че е тревожност някаква и се опитвам да свалям напрежението.

# 596
Роси, аз го получих след първата червена химия. Ходих на кардиолози. Нищо не откриха,, но и сега се появява от време на време.
Аз също съм със смесен карцином на гърдата. Лобурарния не се вижда на ПЕТ скенер и ехография. Следя се с ЯМР. Изследването е поносимо. За тези които не са го правили всичко ще е наред. Важно е да са ни чисти образните изследвания.Sunglasses

# 597
  • Добрич
Благодаря  ви, момичета!

Както вече се написа, лобуларният карцином  не се вижда на пет скенер и ехограф, трябва ЯМР. Минах днес изследването. Прави сте, не беше в тунел и не беше страшно.. Изискването да е на гладно,  предполагам, че се налага, заради контрастното вещество.

Ще ми изпратят резултатите по Еконт, но  говорих с доктора. Показа ми още пет фокуса, освен тумора, в същата гърда са....
Цитат
"Аз съм силна жена!" Всички мои близки го твърдят за мен.
Това си мисля в момента...

●●●

...
Аз също съм със смесен карцином на гърдата. Лобурарния не се вижда на ПЕТ скенер и ехография. Следя се с ЯМР. Изследването е поносимо. За тези които не са го правили всичко ще е наред. Важно е да са ни чисти образните изследвания.Sunglasses

Това означава ли, че нямаш други фокуси?

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 14:21 от Вела

# 598
А бихте ли ми казали какъв Вит.ДЗ приемате и в каква доза за латентен недостиг?

# 599
  • София
Какво означава латентен? Имам спомен за дефицит под долна граница, тогава пих около 3 месеца по 7 капки вигантол всеки ден, после пак изследвах.

Общи условия

Активация на акаунт