В Новата година, "влиза" смело МАЙската дружина!

• 12 592
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Симби,  радвам се че сте се прибрали. Дано повече да не стъпвате в болница.
Дано Жорко и Маги да оздравеят по-скоро и повече да не се разболяват.

Благодаря много за поздравленията за новата работа (дано да е за по-дълго време)  и за предложенията за инфакола. Засега намерихме една половинка и се надявам скоро да донесат и този, които поръчахме.
Работата е като live support към един инвестиционен сайт .Т.е. когато някой не разбира нещо се обажда по телефона (има си други хора за него) или се свързва с live support-а. Не изглежда трудно. Само трябва да науча плановете им.
Аз го описвам като виртуална секретарка  Laughing Мислех, че е support, но се оказа друго.
За детегледачка пазарих мъжа ми. Само милия трябва по цял ден да е на работа, а нощно време да приспива Криси. В момент Криси спи, люлеейки се в люлката. Така хем аз съм свободна, хем мъжа ми спи.
Хубавото на тази работа е, че съм си в къщи и не трябва да пътувам никъде. Мога да си гледам децата, а ще спя на части през деня. Дано скоро да вдигнат заплатата, защото е доста ниска за английска компания, както и за нощна смяна. А и в момента съм в пробен период. Но е по-добре от нищо. Така че засега от 23 до 6 съм онлайн - ако на някой му е скучно.

# 106
Специално за А н и - http://www.mamaibebe.com/?id=211
Сокове и разни чайчета. Има и други рецепти   Mr. Green

# 107
  • Велико Търново
bdbaloni bdbaloni bdbaloni bdbaloni bdbaloni bdbaloni bdbaloni bdbaloni
Честит Рожден Ден на  lale!Желая ти много здраве,щастие,късмет,успех,любов и всичко най-най хубаво! newsm51

Честито на месечинките!С пожелание да са много здрави и игриви дечица!

Добро утро/за мен не е добро де/   food010 ви е сервирано!

Божидара е болна и направо не знам на "кои хора съм" Cry.Тя още от Коледа е  със запушен нос,тогава извиках една приятелка да я чуе каза,че няма проблем,на 27 я заведох на консултация и там ми казаха,че няма нищо на 02.01. извиках същата приятелка да я чуе и тя ми каза пак,че гърдите са и чисти,но на сутринта тя започна да кашли.Обадих се на педито и от там ни започна одисеята-заведох детето на 4 доктора и накрая педито/която работи в спешна помощ/се обади там да ни чакат и да я прегледа дежурен педиатър и ни пратиха на снимка.Няма бронхит,но казаха,че това много бързо се развива и трябва да се проведе адекватно лечение.Както вече се сещате Божа е на антибиотик,пие сироп за кашлица,капки за нос и витамини.Тази нощ вдигна и температура,сложих и свещичка и сега стоя и я гледам,свири като "локомотив",не може да диша-ужас Cry.Чакам с нетърпение свекърва ми да дойде,за да дишам с една идея по-леко.Уф,натоварих ви от сутринта,но в момента пиша и сълзите ми текат,знам,че така ще порастнат,но защо........

Съжалявам за неприятния постинг Cry!Желая на всички хубав ден и много здраве!

# 108
влизам да ви се похваля че нашите изследвания от посявката са готови.бактериите са по-малко и се рзминахме с АБ-само васкина на хапчета 2 седмици. newsm44
относно фрешовете-аз отдавна не давам защото откакто започнахме със плодовите пюрета беба не им е фен.пък и мисля че е по-добре детето да яде целия плод feedingстържа ябълки,мачкам киви,банан...
гледам че доста от бебчетата са болнички.дано бързо се оправят. newsm17 аз давам на малката едно витаминно сиропче което има съставка и за апетит.по думите на доки било хубаво и до края на грипния сезон ще го пием-подсилвало организма и по този начин помагало да се предотвратят болестите newsm32
вече спим по-добре.само някой път губим бибката smile3541снощи за пръв път не се е будила въобще smile3503
пъсках тема за храненето ама още не ми е ясно тая пуста попара кога да я дам.доки каза да е първо хранене ама аз не съм нещо много съгласна.вие кога я давате.храним се 5 пъти-от които 2 пъти мляко.споделете и вашия режим та да си помогна малко с решението  love001
лек и слъчев ден smile3525
поздрави на всички празнуващи Tada

# 109
  • София
Олче, сложила съм Велизарчо като "тв-програмно бебе" в програмите в тазсъботния брой, да знаеш... Simple Smile

Гвен,  Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Много ме зарадва! Ще изкупим вестниците, значи...  Blush
Много болни бебчета, обаче...  Sad Бързо да оздравяват малките душички.... Съчувствам на майките, представям си какво е...  Cry Моля се ВСИЧКИ болнички бебченца да "се стягат"  Laughing и да не тревожат мама и тати повече.  Praynig Praynig Praynig
При нас няма нищо особено (ново). Гледкаме се, слушаме (по системата: през едното влиза, през другото излиза...  Laughing), спим (сравнително) пу пу, дивеем също с приспособления като дистанционни, мобилни телефони, пликове и пр., ама като че ли най - обича връзки Shocked, кабели, шнурове и пр. висящи щуротии. Като се заиграе с нещо от сорта, забравяш, че има дете вкъщи. а любимото му е с проходилката да се присламчи незабелязано до кабелите на двд-то и да ги дърпа... Twisted Evil
Крейзикити, радвам се че бебка е по - добре. Heart Eyes Ние за режим може да говорим само по отношение на спане и къпане Embarassed, защото през деня спи или 2 часа преди обяд, или ако по - късно е станал след като се нахрани. А в 7 (най - късно) трябва да е във ваничката, че иначе как ВИКА и се кара, не е за разправяне... ooooh!
Сутрин като се събуди към 6 - цица, излежаваме се
8 - 9 -плодово пюре
12 - 13 - зеленчуково/месно (през ден)
15 - кърма
17 - каша
19 и нещо пак цица за приспиване
към 2.30 се буди пак да поцока и т.н.
Това е нашият "режим", но търпи много отклонения... Embarassed Попара и аз не давам и не мисля да бързам, ама явно Велизаркин мисли, защото онзи ден се захрани с ... портокал. Shocked Нарязала съм аз един в една чинийка и подканям татито да си взима парченца. По едно време сме се заблеяли нещо в компа, Велизарчо си седи сам на дивана и като се обръщаме, какво да видим: синковецът се навел, взел си едно парченце и блажено смуче...  #Crazy Прасчото на мама, дано нищо не му стане с това "опитване", че малко маймунска работа е нашата Embarassed
Хубав ден ви желая, спокоен, слънчев и пак: "ЗДРАВЕ желаем" на болните сладурковци!!!! Да папкат и надвиват гадните болести! Hug

# 110
Здравейте!  bouquet Липсвахте ми Laughing А аз?  Embarassed

За много години,бъдете здрави и семействата ви също!Много късмет и щастие!

Честит рожден ден на Лале!  bouquet Бъди здрава,щастлива и нова работа с висока заплата и нови предизвикателства!/Имах удоволствието да се запознаем на живо  Laughing ,а малката е такава дългокоска - пу пу..../
Накратко да пиша- запознахме се със Сиска 79 и семейство.Беше ни много приятно.Сиска -голям образ си  Hug чак в определени моменти мисля,че ми трябваше секунда,две да вляза в крак  Sunglasses А девойките се харесаха също-личи си от снимките` Laughing Особено Жули беше много настъпателна. Стискам палци да оздравявате  Praynig Praynig
После се запознахме с УНА и Лале.За съжаление за кратко се видяхме,но Уна е мнооогоо мила и симпатична.Лале също   bouquet

А навръщане минахме през Пловдив -специално да видим Ира-Д  Laughing Съжалявам,че стана така инцидентно и нямаше време,че можехме и с Кабранска да се съберем..щеше да е супер.Искам да ви кажа ,че Ирка е красавица и мноооогооооо миличка, а Елла кукла-бузанка....За съжаление и там набързо,че пътя ни беше дълъг..На лято повече и дано май месец направим общофорумско-майска среща.

# 111
БгВики, разгледах всичките ви снимки от купона. Многовесело е било. И една мацка си харесах много!

Крезибрат, скенер у нас нямам, но имам служебен. Мога да направя нещо по въпроса. Ще се опитам в най скоро да я снимам и да ти пратя. Всичко наред ли да снимам? Благодаря ти за сайта за сокчета, но аз да ти кажа не спазвам някакви пропорции. Цядя по няколко ядълки и после двамата с Ивко си пийваме фрешче. Като на енго наливам 120мл, а за мен каквото остане.  Mr. Green Вода към ябълката не добавям. Давам си го така. И моркови слагам по някога , когато се сетя да купя. Но други плодове просто не мога да измисля какви. Един път купих круши, но така ми повръща после,ч е реших че са пълни с нитрати и вече не купувам. И портокали съм му цедила, но от всякаъде чета че са алерген и поне до годинка да се избягват и спрях. Портокали дадох по съвет на педи, понеже тя твърди че не били алерген и вече можело да му давам. Сега пак говорих с нея за тези цитруси и тя пак ми казва без проблеми да давам. Да ви кажа нищо му няма като му дам портокал или мандарина, но тая информация като ме залива отвсякъде и не ми се ще да давам.

Крейзикити, аз попарата я давам за закуска в 10ч.

Дано Божа по скоро да оздравява!  Praynig

Мимозке добре дошла. Ти целия с форум си се запознала бе душа - браво! А къде са снимките?!

# 112
Момичета...ако ви интересува ...това е част от НОрм. документи...какво се подава и т.н
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144267.msg2964953#msg2964953

Ани....до колкото знам ципата на цитрусите е алерген.....ако даваш само месото на портокала няма да е проблем.....в някои страни захранват с портокали Simple Smile .По другия въпрос...не знам....и на двете ли места си по тр. договор? или на едното си по граждански....има разлика в осигуряването...освен това няма да ти се издава нов болничен....???
Блокаж съм.....както и да е.....попитай в темата в нашия подфорум
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144267.0

Последна редакция: чт, 04 яну 2007, 15:20 от BgViki

# 113
            smile3525 smile3525  Ч.Р.Д. на Лале   newsm51 newsm51  Ани мерси за съвета ,но ние вече я свалихме с Нурофен , но сме зле с нослето, едвам диша. Цяла нощ  се мъчи. А  от сутринта сме със разтройство #2gunfire.  Аз сокове давам 3 пъти на ден ( общо 140 мл. ) и винаги ги разреждам, защото не пием никаква вода(правя го за мое спокоиствие). До скоро и давах само домашни, но няма разнообразие и вече и купувам на Gerber. Попара трябва да почна да давам от този месец. Дайте рецепта(незнам и какво количество да и давам). Иначе празниците минаха със семейството. Маги хубаво ги насурвака всички smile3503. Ние също си играем с дистанционни и др. подобни, затова съм измила и пригодила стари такива за игра. Пак заплака. Чао.

# 114
  • София
Честит рожден ден на Лале! Въпреки че тя май не чете тук Rolling Eyes
Мами, пазете дечицата, че за много случаи на болни бебета разбирам днес от мои приятелки. Май е някакъв вирус, така че по-далеч от кихащи и кашлящи и много хора на едно място...

# 115
Честит рожден ден Лале!Честита месечинка на Ивайло, Ивайла ,и още на  Пламена  ,Иван ,Виктория ,Мая,Хана -само усмивчици им желая Simple Smile
За съжаление и аз трябва да се присъединя към тревожните мами с болнички бебчета,и макар че Алекс вече няма температура е задънен от сополи и кашля много и лошо.Не знам от болестта ли,от възрастта ли ,но не иска да си яде млякото и много се сърди на шишето с биберон(и с лъжица пробвах,но и така не става).Накрая захраних набързо с глутен(каша Лека нощ на Хип и глутенова млечна на Милупа) и взех че му намалих храненията на 4.Така само сутрин пие мляко и късно вечер(не цялата доза) и има едно хранене с пюре и едно с каша(не исках да давам всеки ден,но няма какво да давам-мръвки  и манджи ли Sick)
Като прибавим и много трудното му заспиване в чудо съм се видяла последните дни-сега спи в стола за хранене,а само да го вдигнеш към кревата или кошарата надава див рев.Искам си здравото и добро детенцеееее....
Целувки на всички и болните да оздравяват!

# 116
Днес нещо темата пустее. Така пък по лесно я изчиам.  Rolling Eyes

Вики, благодаря ти за линка, непременно ще попитам в темата.

Гичо Пичо, ето моята рецепта за попара в началото: 2-3 сухарчета, една ч.л. плодов чай на Хип, на върха на същата лъжичка масло - немско, изкиснато сирене колкото кибритена кутийка и накрая заливам с гореща вода и запарвам.
От този месец му завиших дозата.

# 117
Здравейте,
ние хапваме попара около 9.30 - 10.00 правя я с малко масло, 2-3 сухара, изкиснато сирене колкото кибритена кутийка и 90 мл. адаптирано мляко.
Да попитам само сега ли може да се подават молби за ясла или по-нататък пак може, понеже искам сина ми да тръгне около края на август, началото на септември

# 118
Велиса, и ние сме така  Tired Температура няма вече, но сополи...  Sick Допреди малко ги вадих едни лепкави и жилави и от рев и изтощение ми заспа на рамото потен. Не се събуди даже, когато го преобличах  Shocked А по принцип - стола да скръцне се буди! Егаси болестта гадна Imp  #Cussing out И не ще да яде нищо  Rolling Eyes Вече се чудя какво да давам, щом отказа и любимото плодово пюре. Май ще го караме на кърма, пък после пак ще се захранваме  Confused
Стискам палци всички бебчета по-бързо да оздравяват!

И да не забравя все пак - Честит рожден ден на Лале!
Чудех се дали да пиша сутринта, но тя нали не пише тук  Rolling Eyes Дано поне чете и си види поздравите  Mr. Green

# 119
Ани мерси за рецептата.  newsm64Напълно разбирам майките на болните деца.  Толкова много и тече нослето, че не може да суче. Имам чувството, че си легна гладна тази вечер. Сука близо час, като в 1м. Едвам я приспах без биберон, с него и е още по-трудно да диша. Направо ми къса сърцето. Исками се да крещя от безсилие. smile3511 newsm45 Weary. От притеснение ми излезна херпес. Нещо не ми харесва как влизаме в новата година. Темата е супер, а къде са другите мами? А относно режима:6ч.-кърма, в 10ч.- попара, в 13.30ч.-зеленчуково с 1\4 яйце или месно пюре (през ден), в 17ч. каша(отварям 2 различни и ги редувам) с настърган плод(1суп. л.) и в 20.30ч след банята кърма.
Дано всички бебоци оздравяват бързо. newsm44 И повече активност в темата.

Общи условия

Активация на акаунт