Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 714
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia, Bulgaria
Мами, коя къде ходи на лекар ? Имам проблем с намирането на такъв, а до седмица трябва да запиша час. В 11г.с съм, от предната гинеколожка не съм доволна. Мнения за лекарка в Тина Киркова ?

# 166
Аз ходя във Вита,вижте сайта на superdoc  и си изберете от там,че често си записвам час ,за след месец.И да звъннете за час на регестратурата пак казват същото ,като на сайта.

# 167
Добро утро, момичета.
Днес ми е доста зле, болката в гърлото е голяма и вече и гласът ми е променен. Носът ми започна да тече. Освен Биозин и парацетамол, мога ли да взема нещо друго? Снощи се напръсках с Тантум Верде, но той по принцип не ми помага. Нещо за гърлото ми трябва, защото ми е слабо място и винаги ме удря там. Мазах се със сода бикарбонат и зеленото лекарство - гранулин, но нямам подобрение, а хич не ми е добре. Нямам температура.

# 168
Mir,на мен ми препоръчаха някакви Ортомол Натал,струват майка си и баща си,не съм ги пробвала,вчера разбрах за тях,ама по думите на момичето били много добри.

# 169
За гърло на мен винаги ми е помагал и то бързо Тонзилотрен.
Момичета, малко разтоварващ  въпрос☺Тези от вас, които са ходили на маникюр, спряха ли? Аз скорострелно се втурнах и си махнах всичко, маникюр, мигли, та се чудя при вас как е 😋Малко глупав въпрос на фона на проблемите , но трябва да се настроим положително и всичко ще е наред. Колкото и ми е трудно и на мен на моменти си викам "дръж се момиче" ще отмине и това неразположение 🙂

# 170
Аз не съм спирала нито сега,нито преди,махнах си гел лака седмица преди термин,гледам,че масово си раждат и с гел лак. На мен ми е по-интересно боядисвате ли се?

# 171
И аз съм в голяма дилема къде да се запиша за ЖК. Чакам да ми мине скрининга другата седмица и трябва да го реша.

И за гел лака се колебая, още не съм го махнала.

Пия Ортомол Натал (преди това доста месеци пиех Ортомол Витал), кутията малко е над 100 лв. и стига за 30 дни, да речем, че е в границите на разумното за такива важни витамини и минерали. Изглежда доста комплексна структурата му.

# 172
Аз от доста време нито си оправям ноктите (имам си всичко и сама си го правех), нито се боядисвам.Преди години като слагах мигли развих алергия и спрях.Така, че аз попринцип си ходя като "гол охлюв" 😂 .Сега единствено проблема ми е, че спрях да ходя на кола маска-много ме боли в момента 😵‍💫
Надявам се и това да отмине, и пак да се епилирам, защото със самобръсначките не ми е ок ..

# 173
  • Замък сред облаците
Мир, виж Фитолор за смучене стават за бременни.

За лаковете просто проверете тези които ползвате да са без фталати (фталатите забавят неврологичното развитие).

Ако ви боли при кола маска или епилация може да отложите правенето им, тъй като болката може да предизвиква контракции особено в 3 триместър. Има си и жени, които нямат такъв проблем.

За боядисването гледайте безамонячни бои или ходете на фризьор, понеже е леко увеличен риска от алергични реакции.

# 174
Аз си ходя на маникюр и педикюр и не мисля да спирам, предният път си махнах лака малко преди датата за секцио, но май беше излишно, един френски щеше да свърши работа. За фризьор не мога да дам съвет, защото все още не се боядисвам, но съм виждала много бременни момичета да го правят и явно има подходящи бои.

За обезкосмяването аз ходя на лазер и тъкмо ми е време за поддържаща, но явно ще е догодина.

# 175
За гърло с предишната бременност съм пръскала Бронхо стоп спрей за гърло, много е добър (има някакво минимално съдържание на алкохол) иначе е само билки.  С гел лак съм, и аз се мислих по този въпрос, но не знам, все пак не го ям или дишам... Ще взема да питам АГ. За боята ми е по- тегаво, имам доста бяла коса, започнах да ползвам къна. Бързо пада ама какво да се прави. Компенсирам с грим 🤣

# 176
Да и аз имам доста бяла коса, ама мисля вече да се боядисам с безамонячна,че не мога да се търпя.

# 177
Аз бях поспряла да ходя на маникюр, но по-скоро заради гриповете, които върлуват. За боядисването на косата специално питах доктора, защото не се понасях с белите коси и той позволи.
А и едно оплакване от мен, гърдите ме болят мноого и дори мисля че на лявата (която винаги си е била по-голяма) са ми се появили стрии и нещо още по-ужасно, имам една изпъкнала вена, която е дълга около 3 см 😫.

# 178
Здравейте, дами, включвам се и аз!
По МЦ съм 13г.с., но бебчо се води 11 г.с. Заради късна овулация. Термин 1 Октомври. При мен вече 5 седмици постоянно ми се вие свят и нищо не помага и 80% от времето прекарвам в лежане. Някакви съвети? Също бих искала да ви попитам какво мислите за вземане на цитонамазка в 4 месец? Да или не?

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 10:56 от Snejina Tomova 732017

# 179
При мен нещата приключиха - мисед. Колко е трудно да се разделиш с някой, който си обикнал преди да го видиш..
На всички момичета желая лека бременност. Бог да ви пази и помага в трудностите! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт