Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 632
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Между другото, вчера се претеглих и се изумих - качила съм около 3 кг. При вас има ли разлика в теглото вече? Аз имам едва забележимо коремче, като преяла съм.

Откакто видях 2те черети бях 55кг,а сега вече съм 14г.с. и съм 62 кг. Корем вече си имам, но може би защото съм слабичка и за това си личи. Яде ми се много тестяно и може би и заради това пълнея бързо. В ханша съм се разширила, а дупето и бедрата ми са пораснали, но важното е всичко с бебето ми да е ок. Пак ще отслабвам😅🥹

# 361
Ми аз честно казано си чакам да си мине седмицата и тогава вече закръглям.Т.к 13+2 за мен си е 13, ама реално се води, че започва 14, което не ми се връзва на мене 😁
Сега примерно, ако е 13+5 по-може да кажа 14, ама 13+1,2 ми е 13 😂

Абе все тая, скоро ще започнем да ги броим като месеци, а и важното е всичко да си е наред с бебоците ☺️

Кокосче аз съм 1 кг нагоре само 😃

# 362
Аз съм подготвила доста материали за следващата тема, че тази не ми се редактира, ама сега Паола като попита ме сети.14-та седмица вече си е началото на 2 ри триместър, или 4-ти месец ☺️

Ааа, аз пък се водя по лунатния календар, по който се водят и лекарите, а в него пише- 3месец-9г.с.-12г.с.
4месец-13г.с.-16г.с.
И...така нататък😁

# 363
Между другото, вчера се претеглих и се изумих - качила съм около 3 кг. При вас има ли разлика в теглото вече? Аз имам едва забележимо коремче, като преяла съм.

Откакто видях 2те черети бях 55кг,а сега вече съм 14г.с. и съм 62 кг. Корем вече си имам, но може би защото съм слабичка и за това си личи. Яде ми се много тестяно и може би и заради това пълнея бързо. В ханша съм се разширила, а дупето и бедрата ми са пораснали, но важното е всичко с бебето ми да е ок. Пак ще отслабвам😅🥹

Аз не съм се теглила... нито като видях двете черти, нито сега. Тази седмица вече ще си прибера кантара да видя какво става... Усещам и аз с тези въглехидрати, че може да съм качила повече от необходимото, ама здраве да е!

# 364
Tоку - що в работата ме попитаха дали не съм в 5- ти месец Grinning
Доста наедрях от 55 кг. - при установяването на бременността, сега съм 66 кг. и сериозно почвам да се притеснявам колко още ще порасна Grinning

# 365
Tоку - що в работата ме попитаха дали не съм в 5- ти месец Grinning
Доста наедрях от 55 кг. - при установяването на бременността, сега съм 66 кг. и сериозно почвам да се притеснявам колко още ще порасна Grinning

Ако си висока като мен наддаването няма да ти е толкова фрапиращо така, че да не ти пука. Бебенцето да е здраво, другото не е важно. Simple Smile

# 366
Искам да попитам тези от вас който са с тромбофилия и терапия с фраксипарин изследвате ли нк клетки и колко често? Това изследване ми е малко неразбираемо на мен.Аз изследвах вече един пън всичко беше в норма сега пак и чакам резултат,доктора каза че ще ги следим всеки месец.Иначе в събота бях на преглед всичко е наред с бебче,разбрахме се направо да си правя прена тест в 10+4дни съм вече, а и предвид възраста аз също бях се насочила към това изследване. И така това предстои при мен.

# 367
Аз съм подготвила доста материали за следващата тема, че тази не ми се редактира, ама сега Паола като попита ме сети.14-та седмица вече си е началото на 2 ри триместър, или 4-ти месец ☺️

Ааа, аз пък се водя по лунатния календар, по който се водят и лекарите, а в него пише- 3месец-9г.с.-12г.с.
4месец-13г.с.-16г.с.
И...така нататък😁
Значи ти ще носиш 10 месеца, щом си по лунарни месеци, понеже както знаете бременността е 40 седмици, или би трябвало да бъде 😁
Искам да попитам тези от вас който са с тромбофилия и терапия с фраксипарин изследвате ли нк клетки и колко често? Това изследване ми е малко неразбираемо на мен.Аз изследвах вече един пън всичко беше в норма сега пак и чакам резултат,доктора каза че ще ги следим всеки месец.Иначе в събота бях на преглед всичко е наред с бебче,разбрахме се направо да си правя прена тест в 10+4дни съм вече, а и предвид възраста аз също бях се насочила към това изследване. И така това предстои при мен.
Аз пусках само в началото, но щом твоя лекар е преценил, довери му се 😊

# 368
Момичета, имам голяма дилема: записах се на ЖК в частна клиника, но докторите, към които се бях насочила, нямаха часове и най-ранния такъв, който хванах, ще е в 16 г.с.

При всички положения ще направя междинен преглед тези дни при някой друг доктор, но се чудя дали той просто да не е по ЗК. Чудя се, обаче, доколко е ОК да правя изследвания (в това число евентуално цитонамазка, пълна микробиология) през 3 седмици, както и дали мога с наличните изследвания да отида в частната клиника и да не ги правя пък там първия път…

Проблемът, е, че там трябва да си избера пакет ЖК още преди първото влизане при доктора, т.е. няма да мога да се консултирам по темата.

И доколко доктор по ЗК приема за добре, че пациентка се следи и на частно? Ако допуснем, че ползвам този по ЗК за болнични и т.н.

Имате ли опит по темата? Ще съм благодарна. 🥰

Привет, само лекарите по ЗК ли издават болнични? Тези от частната клиника не могат ли?

# 369

Аз съм с терапия фраксипарин и аспирин, но още чакам да излязат изследванията. Понеже имам един спонтанен аборт в 7 г.с. и на мен доцента, при който ходя ми ги изписа, за да се подсигурим ако има нещо в изследванията. Тази седмица трябва да излязат и честно казано не се притеснявам толкова много, защото и да има нещо аз вече съм започнала терапията преди да направя изследвания.
Относно НК клетки ги изследвах два пъти и направих две вливания на Интралипид. Казаха ми, че след 12 г.с. спираш да ги изследваш.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 19:44 от PaolaIvanova

# 370

Аз съм с терапия фраксипарин и аспирин, но още чакам да излязат изследванията. Понеже имам един спонтанен аборт в 7 г.с. и на мен доцента, при който ходя ми ги изписа, за да се подсигурим ако има нещо в изследванията. Тази седмица трябва да излязат и честно казано не се притеснявам толкова много, защота и да има нещо аз вече съм започнала терапията преди да направя изследвания.
Относно НК клетки ги изследвах два пъти и направих две вливания на Интралипид. Казаха ми, че след 12 г.с. спираш да ги изследваш.

Аз при предишната ми бременост се побърквах с тия нк клетки пак така изледвахме и само покачват се намаляват и в ужас изпадах с тях,На мен след 1 направени сега доктора каза че са ок и няма да е нужно вливане,но чесно да ти кажа и при предишната бременост не съм вливала и пак си бях на фраксипарин и аспирин протект обаче само да се притесняваш и мислиш 🙄

# 371
Здравейте пак и от мен 🌷

По въпроса с килограмите - аз съм качила килограм и малко от началото, обаче аз си бях поначало с някой и друг излишен килограм и определено не съм от високите, та стриктно се следя, за да не почна да се търкалям 😆

Иначе да се оплача - утре съм на БХС и днес си направих кръвния тест, обаче резултатите са все едно на патагонски и явно ще чакам до утре, за да разбера какво значат.

# 372
Здравейте пак и от мен 🌷

По въпроса с килограмите - аз съм качила килограм и малко от началото, обаче аз си бях поначало с някой и друг излишен килограм и определено не съм от високите, та стриктно се следя, за да не почна да се търкалям 😆

Иначе да се оплача - утре съм на БХС и днес си направих кръвния тест, обаче резултатите са все едно на патагонски и явно ще чакам до утре, за да разбера какво значат.
[/

Здравей 🤗 и на мен скоро ми предстои БХС живи и здрави. Сподели после 😊

# 373
Здравейте пак и от мен 🌷

Диаграма ли са ? Аз правих 2 и 2та изглеждат различно. Ако искаш ги качи, сигурна съм, че АА ще помогне да ги разшифроваш.

# 374
Здравейте,

Хриси - аз също имам киста 5см, АГ-то я следи по прегледите, но каза да не я мисля много и да не се притеснявам. Препоръча ми да не вдигам тежко и да не правя усукващи упражнения.

Аз днес свършвам 12седмица, кг не съм качила за сега, още не съм казала на работа и май не ме подозират още.
Момичета, не се пренавивайте много с БХС, аз лично не съм му фен, защото до голяма степен си е статистика. На мен ми излезе междинен риск, което нито е много хубаво, нито лошо, но такива глупости ми наговориха в Токуда като си взимах резултатите, че ако бях с по-лабилна психика, сигурно щях да се разпадна.. като си пратих резултатите на АГ, тя ми написа: нищо притеснително. Все пак утре ще си правя Vision test и в сряда съм на фетална, но силно вярвам, че всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт