Сицилия - 4

• 53 890
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
В Сиракуза гарата и автогарата са на 100 метра една от друга.
В Катания автобусите имат спирка в центъра, а гарата е една идея по-встрани.
В Таормина гарата е долу на брега, а автобусът спира горе - в единствената част, която има смисъл да се посещава извън летния сезон.
Съобразете с това, иначе на мен влакът ми хареса повече, но е малко по-бавен. И малко по-скъп. Като цяло всичкият транспорт е евтин.
Сега се сещам, че в Ното не знам къде е гарата (и има ли изобщо), дотам ходихме и се връщахме само с автобус Simple Smile

# 616
Значи с автобус ще е, благодаря! Simple Smile

# 617
  • София
Има гара и в Ното, да. Пешеходно достъпна е до историческата част, макар и чисто географски да е на края на градчето.

# 618
  • plovdiv
Значи с автобус ще е, благодаря! Simple Smile
Вземете си билети отиване и връщане с час. За Таормина тръгват от автогарата, билети се взимат по диагонал на пероните за автобуси. За Сиракуза от Piazza Paolo  Borsellino, билети от павилиона на улицата. И за двете дестинации се пътува около час.

# 619
Вземете си билети отиване и връщане с час.
В този сезон няма нужда от това. Могат да си позволят гъвкавост, стига да запомнят кога е последният автобус, че да не хартисат Simple Smile.
Билети могат да се купят и по интернет по всяко време. Ние не намерихме физическа продажба на билети само в Ното и ги купихме онлайн, докато чакахме на спирката.

# 620
  • София
ДА разбирам че може да се вземат двупосочни билети и без фиксиран час, така ли?  Интербус ли  обслужва и двете дестинации? Така и така сме на вълна транспорт, да попитам за Ачи треза и Ачи кастело как се придвижвате? Чудя се  в последния ден  преди полета дали да не отскочим до там.Заслужава ли си? Приемам съвети и препоръки за други алтернативи .

# 621
  • София
И аз ще следя за Ачи Треза. През 2022 г. много исках да отскочим от Катания с градски транспорт - имаше автобус, май номер петстотин и нещо беше. Инсталирах си приложението на градския транспорт, но така и не успях да купя билети. Почувствах се доста глупаво. Опитах и няколко будки за вестници, но ми казаха, че не продават.

# 622
  • София
Линия 534 на AMTходи там. Тръгва от   - пиаца Борселино . Чета че са едва ли не свързани двете Ачи-та.( Кастело и треза) и  че може да се стигна пешеходно по крайбрежната .АКо някой е ходил в района ще се радвам да сподели инфо.

# 623
Да, могат да се вземат двупосочни билети без фиксиран час от касата на автогарата в Катания. Ние до Сиракуза и Таормина пътувахме с такива.

# 624
  • София
Хм... А, ако автобусът е пълен наобратно как се процедира?

# 625
Не знам, автобусите се напълниха. Ние бяхме от първите, но никой не ни е искал час, провериха билетите и ни пуснаха.

# 626
  • София
Не знам, автобусите се напълниха. Ние бяхме от първите, но никой не ни е искал час, провериха билетите и ни пуснаха.
А когато тръгна по разписание, останаха ли навън да чакат или качиха правостоящи?

# 627
  • София
Това е много странно, нашите билети от Катания за Таормина имаха час, преди нас се опитаха да се качат хора с билети за следващия автобус и шофьорът не им позволи, каза им да си изчакат следващия автобус. Имаше доста голяма опашка и предполагам, че не е искал някой с билет за съответния час да остане отвън. Дори не знаех, че има билети без фиксиран час.

# 628
Това беше 2019 г. , може да има промени вече. Говоря само за връщането. Сега се сетих, че ходихме и до Калтаджироне с друга компания, автобусът тръгваше от площада пред гарата и техните билети също бяха без фиксиран час за връщането.

# 629
  • София
Ние бяхме лятото, може би няма вече без фиксиран час.

Общи условия

Активация на акаунт