Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 89

• 36 943
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета, аз съм пациент на  Стаменов, сега прехвърлена при Тихомирова, защото той отсъства. На ЕЦ вадим яйцеклетки, пия таблетки, при 10 лх и 100 естрадиол, един фоликул 16 ММ,  ми назначава тригер, бая съм учудена и пункция на 8 ден..... Някой в подобна ситуация да е вадил читава яйцеклетка? Много съм разколебана и притеснена.

Какви таблетки пиете? Понякога те потискат естрадиола. Може реалният ви да е 300.

# 556
Ако сте на фемара естрадиола ще е нисък но няма да е така реално
Здравейте момичета, аз съм пациент на  Стаменов, сега прехвърлена при Тихомирова, защото той отсъства. На ЕЦ вадим яйцеклетки, пия таблетки, при 10 лх и 100 естрадиол, един фоликул 16 ММ,  ми назначава тригер, бая съм учудена и пункция на 8 ден..... Някой в подобна ситуация да е вадил читава яйцеклетка? Много съм разколебана и притеснена.

Какви таблетки пиете? Понякога те потискат естрадиола. Може реалният ви да е 300.

# 557
Нолвадекс пия, не Фемара.
А, лх не е ли ниско?

# 558
  • София
всичко ти е идеално, не се притеснявай.
нолвадекс сваля точно естрадиола.
лх не трябва да е много висок.

# 559
Идеални са тогава
Лх трябва да е ниско
Нолвадекс пия, не Фемара.
А, лх не е ли ниско?

# 560
Момичета, здравейте! Имам следния казус! В 6г.с. съм получих зацапване, след милиони разговори с кол центъра и манипулационната да спирам аспирина, зацапването продължи и на своя си глава се вдигнах и отидох при Доки между часовете, супер подигравателно отношение получих - "Какво зацапване? Няма ти нищо " Тогава видяхме сакче и жълто тяло. Чудесно прибрах се у дома и в следващите няколко това зацапване се засили, пак милиони разговори - "нищо ви няма, нормално е". Вчера вече не издържах и тъй като съм от провинцията най-близкия репро център ми е в Плевен КИРМ, от сутринта се обадих, веднага ми записаха час за 13.30ч и в указаното време бяхме там! Прегледа беше много подробен, безкрайно ясен, бяхме в кабинета около 25мин, заедно с половинката ми! Хубава новина е, че чухме сърчице 101 уд/мин, док каза, че си отговарям на седмицата, няма закъснение и всичко изглежда наред, последва преглед на шийката, не установи от къде е кървенето, но беше ясен и в препоръката ми написа "хоспитализация"... И познайте какво следва... Ужасен телефонен разговор с манипулационната от който се почувствах нищожна! "Колко е т'ва зацапване? Превръзка? Две?.... Оооо, щом са капчици е нормално, чакайте си прегледа!", който е на 16.05
Все си мислех, че са супер натоварени и изнервени, но това ми преля чашата! Къде мога да видя/прочета , че бременост със зацапване е нормално?
Та казуса е следния : Някоя от Вас знае ли каква е процедурата след положителни резултати? До кога ни следи репрото, извършило процедурата и има ли възможност  да го прави друг специалист! Много ме изнервиха в последните дни и съм много разстроена от това, че нямам връзка с моя док!
При това всеки път пътувам по 400км, в последно време сама, тъй като мъжа започна нова работа (преди 1 седмица) на смени и съответно няма как да отсъства  🥺
Толкова съм благодарна за всичко, но ми се иска малко човешко отношение и разбиране, което определено не получавам в Надежда

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 15:56 от IvanovaLub

# 561
По принцип следят до 12та. Ваш е изборът да се следите или не при друг. Никой не ви задължава да ходите там. Аз също имах такова зацапване, ама като не го виждаха по ехографа и не го отразяваха. При мен спря след прием на АБ, като спря развитие едното бебе. Съвпадение или не, не знам. Но при мен и шийката имаше кървене след всяка манипулация с неустановен произход. Но вероятно това беше и причина за слабост и цервикална недостатъчност, та се наложи серклаж. Просто да следите после, превенция по-добре от рискове…

# 562
  • На изток от Ада
Аз питах Чапанова до кога ще ме следи при евентуална бременност, не е отговорила... аз  не знам тази комуникация не ме кефи ....

Ivanovalub разбирам те гaдно е.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 16:43 от nasito8988

# 563
Извинявайте,че се намесвам в разгова ,но съм питала и Репродуктивния специалист следи до 12 г.с. след това започва ЖК

# 564
Моля, пояснете какво имате предвид под "патила"
Извинявайте,че се намесвам в разгова ,но съм питала и Репродуктивния специалист следи до 12 г.с. след това започва ЖК

# 565
  • На изток от Ада
Моля, пояснете какво имате предвид под "патила"
питала е не патила

# 566
Извинявам се 🙏❤️ Ще се радвам, ако има друго в подобна позиция да споделят как са постъпили

# 567
IvanovaLub, звучи доста неадекватно това. Ако можете, подайте оплакване в болницата. За кой доктор става дума?
Иначе до 12 г.с. колко прегледа трябва да има, при нормално протичаща бременност?

# 568
  • На изток от Ада
Аз ще е рискова понеже съм с 5 аборта. И не знам дали въобще ще стане да ходя в Надежда до 12гс

# 569
nasito аз пък не мога да разбера едно като толкова много не сте доволна от Чапанова и Надежда какво правите там,не прочетох нищо  положително все се оплаквате и мрънкате,а това питате неща които са далеч от развитието по случая ви не мисля че е толкова важно.Гледайте и правете каквото трябва за да стигнете до положителния резултат,а това кой ще ви следи и кога ще го решите със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт