С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 394
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Всеки с мнението си ама аз просто не вярвам в приятелството с бивши . Моят ММ не поддържа приятелството с бившите си нито пък аз . Вероятно ако ги видим по улиците няма да се направим ,че не ги виждаме .. едно "Здрасти/как си?" не е болка за умиране ,но до там.
Моята свеки не комуникира пряко с бившите му , но има там една бивша хубавица с която са приятелки във Фейсбук. Свеки е от онези фейсбук "маняци" ,значи влиза ти в профила и може да стигне чак до първата ти публикация ,която и ти не помниш и да я хареса Joy и така няколко пъти споделя общи снимки на ММ и тази девойка не само в нейния профил ,но и в неговия ...
 Еми съжалявам ,но това мен няма как да не ме подразни .
А за това с чукането на вратата и аз имах този проблем когато живеехме в техните и не беше само свеки а ВСИЧКИИ така си влизаха без да чукат ... И просто започнах да заключвам вратата докато слава богу не се изнесохме

# 256
И като пак се върнахме на тема почукване или не на вратата на тоалетната, когато си на гости, се сетих, че точно на сватбения ден се заключих в банята и ключа не се въртеше на никъде. Добре, че беше майка ми, която знаеше, че имало някакъв чалъм, при който ключа се държал по определен начин и тогава се отваряло…
Иначе, ние не сме се заключвали никога, но въпросният ден имаше доста хора у нас и реших като никога да се заключа. Grinning

# 257
Много се радвам, че влизам изключително рядко във Фейсбук. Няма кой да ме следи, нито ще имам поводи аз да следя даден човек 😃 Нека взаимно тънем в неведение.

# 258
Ама и двама човека да живеете на едно място, пък било то мъжа ти. Как няма да почукаш като вратата на тоалетната е затворена? Да сте близки, да сте близки, ама чак толкова, все пак човек се нуждае от уединение на такива места. Не мога да си представя да съм в тоалетната и в сублиматичния момент някой да нахълта. 😃

# 259
Е, чак в тоя момент не ми се е случвало, просто не го е нацелила още, иначе с мъжа ми си говорим през вратата често, та никога не сме имали проблеми да знаем кой кога е вътре. 😅

# 260
Аз гледам ключа на осветлението. Ако е включено, значи има някой. Ако е изключено, значи няма никой и влизам смело.
На вратата чукам само когато съм на зор.

# 261
  • София
Това с качването на снимки на бившата на неговия профил наистина е неприятно. Чудно ми е друго - жената не се ли дразни? Аз съм приятел с бившия си, както и с предния, но ако някой качи моя снимка на профила му ще ми е притеснено. Не за друго, а защото сме имали някакви по-специални отношения, те са приключили, и такова качване би било неуместно. То и зависи дали са снимки само на тях двамата или снимка попринцип. Това не означава, че съм си изтрила всички снимки, даже наскоро попаднах на хартиени снимки от сватбата ни, откогато бяхме кумове - гледам си ги с приятно чувство, но никога не бих ги постнала на стената на друг. Според мен е умишлено, но пък щом си с него, к'во ти пука?
По въпроса с тоалетните - аз съм свикнала не просто да не се заключвам, а и да не затварям вратата. Е, когато няма никой на гости, естествено.Но и в обществени тоалетни не се заключвам - имам си фобия, повечето чукат и отговарям, че е заето. То, най-елементарното е да почукаш. В тоалетната не би ме притеснило, всичко си  е мое, нищо не съм откраднала. Обаче за стаята ми бих се разфучала, защото е навлизане в личното ми пространство. Но пък у нас всички врати зеят и никоя не се затваря - даже имам помещения като мокрото и килера, които са без врати. Истината е, че някой  като няма възпитание не можеш да му го създадеш тепърва.

# 262
Аз гледам ключа на осветлението. Ако е включено, значи има някой. Ако е изключено, значи няма никой и влизам смело.
На вратата чукам само когато съм на зор.
Охоо, ако гледах това, съм загубена. Grinning Свеки, като е на гости, има навика никога да не гаси лампата в банята, не знам забравя ли, отнася ли се, но винаги е оставено светнато.

# 263
Това с качването на снимки на бившата на неговия профил наистина е неприятно. Чудно ми е друго - жената не се ли дразни? Аз съм приятел с бившия си, както и с предния, но ако някой качи моя снимка на профила му ще ми е притеснено. Не за друго, а защото сме имали някакви по-специални отношения, те са приключили, и такова качване би било неуместно. То и зависи дали са снимки само на тях двамата или снимка попринцип. Това не означава, че съм си изтрила всички снимки, даже наскоро попаднах на хартиени снимки от сватбата ни, откогато бяхме кумове - гледам си ги с приятно чувство, но никога не бих ги постнала на стената на друг. Според мен е умишлено, но пък щом си с него, к'во ти пука?
По въпроса с тоалетните - аз съм свикнала не просто да не се заключвам, а и да не затварям вратата. Е, когато няма никой на гости, естествено.Но и в обществени тоалетни не се заключвам - имам си фобия, повечето чукат и отговарям, че е заето. То, най-елементарното е да почукаш. В тоалетната не би ме притеснило, всичко си  е мое, нищо не съм откраднала. Обаче за стаята ми бих се разфучала, защото е навлизане в личното ми пространство. Но пък у нас всички врати зеят и никоя не се затваря - даже имам помещения като мокрото и килера, които са без врати. Истината е, че някой  като няма възпитание не можеш да му го създадеш тепърва.

Не съм сигурна дали на това момиче му пука много или дали въобще е наясно,че майка му си позволява да ги споделя ,защото никога не съм видяла след споделянето на снимките тя да ги харесва или нещо . Общо взето свеки ги споделя и после никой не ги харесва освен тя самата .
Еми какво да ми пука ... Ама смятам ,че е нормално да се подразня ... Такъв човек си е тя . Не показва много уважение. Много пъти когато сме били на една маса казва неща които нормален човек няма как да не се обиди . Ще ви дам пример : ехх тия моите синове ,как не ми доведоха по една снаха тука да шета да помага .
При което всички на масата се почувстваха страшно неудобно и ме гледаха едно като че ли ме чакат да и хвърля някоя чиния отгоре . Аз се изсмях .. изпих си чашката винце набързо и станах от масата .
И така сега не бих казала ,че е добре дошла в дома ми . Да съм я канила най много 3 пъти за 4 години и тя да се е самопоканвала още толкова и това е . Даже не и говоря оставям на ММ да си говори с нея .
ММ ме подкрепя защото му обясних нещата така :
Аз също съм нечие дете . И никой няма право да ме обижда без повод където и да е било ,пред когото и да е било.
Той каза да така е . И повече не държи да се събираме или въобще да общуваме .
 Но го правим от дъжд на вятър заради някой празник.

# 264
Аз пък на твое място щях да й кажа, че мен мама не ме е родила да съм нечия робиня и чистачка.

# 265
Аз пък на твое място щях да й кажа, че мен мама не ме е родила да съм нечия робиня и чистачка.
Има смисъл от думи ако срещу теб стой човек ,който е способен да ги разбере. В моя случай... По добре беше въобще да не се занимавам а да натисна ММ да се изнасяме и толкова

# 266
Хубаво е, че мъжът ти е разбран. Това с бившите винаги е сложна тема. Моята свекърва е била много близка с бившата. Бившата е от другия край на бг, съответно родителите й са били далече и рядко ги е виждала. Липсвали са й и много се е постарала да се сближи със свекърите. Постоянно ги е канела на гости и са се виждали. Със свекървата са си правили макикюри заедно и са си говорили по триста часа. Бившата явно е искала и вече семейство, което се е харесвало много на свекърва ми. Плюс това голяма чистница е била, уикенда примерно ще хване да оближе апартамента, за разлика от мен, която съм чистене 1-час и после маникюр, фризьор, вино, приятели.

Буквално е било шок като са се разделили (за свекърва ми) и после беше шок като мм ме представи, първокурсничка, на 20, млада, зелена… ужас на ужаса…

Аз знам, че много са се харесвали, както и че бившата си имаше сериозен приятел. И пак продължаваше да си пише и да си звъни на свекърва ми, макар с мм да не поддържаха връзка. Ами да, грозно е за мен, защото наистина с мм сме в сериозни отношения от самото начало и не сме го крили. Редно е да не правиш такива неща и да си честна поне с детето си. Аз не казвам, че свекърва ми настройва мм, защото това няма как да се случи. Той знае защо се е разделил с нея и няма да се върне назад. Просто свекърва ми не вдява и мисли, че той гледа само младостта и красотата.

# 267
  • София
Ами явно бившата й е импонирала на ....да го кажа слугинския манталитет, за него възраст няма. Искала семейство, облизвала къщата - все приоритети за доста народ.
Тая бивша на колко години е била, та родителите й вече са й липсвали? Чак ми е странно

# 268
Аз не знам моята свекърва дали и с кого си пише, колкото и близко да седи до мен на дивана. Изобщо не е моя работа.
   Кати, ти как виждаш? Какво те вълнува ,че телефонът е оставен на отворен чат с някой? Звучиш ми като несигуна в себе си , не в мъжът ти.
   Иначе, колкото и да ми се ще да защитя свекито, не е редно да прави така, че ти да знаеш, че тя контактува с бившата. Ако го прави нарочно е гадно и неприемливо.
  Аз днес питах щерката дали е засичала бившата на брат си с кучето.Проявявам интерес само за кучето и заради него, защото синът ми ѝ го подари и е адски красиво . Когато се срещнем -здравей, здрасти, как си, как е кучето и толкоз.Тя ме пита същото , за внучката и айде чао. При положение , че девойчето е идвало много пъти в нас, седяло е на моята маса, поднасяла съм храна, няма да се правя ,че не я познавам.Аз съм сигурна, че и синът ми не го прави.
    Някой питаше  - има свекърви, които си обичат снахите, и снахи, които си обичат свекървите. Аз.И мен ме обичат.Това е двустранен процес между  две жени, които не си съперничат за сърцето на един мъж и не си доказват коя му е по-важна. И много такт и възпитание. В този смисъл моята свекърва може да е учебник .СТрахотна е.

# 269
Шер, май беше споменала, че бившата също е била добра готвачка (може и да бъркам). Ако е така, сигурно в представите на свекървата момичето е било идеално за съпруга на сина й, да се грижи за него, да си имат семейство и деца.

Общи условия

Активация на акаунт