С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 689
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Всеки има право на мнение. Дали може/трябва да го кажеш на глас? Зависи от ситуацията.

# 751
Разбира се, че всеки има право на мнение. Просто е много от значение как го казваш и дали го налагаш.

# 752
  • при късмета
Освен това мнение се изказва веднъж. Дразнещо е не, че е различно, а като започне да се натяква и настоява

# 753
  • Пловдив
Лошото е, че възрастните често се имат за капацитет, а самите те нямат никаква хранителна култура. Не говоря за никой потребител тук. Свекърва ми не е готвила, сама го признава. Мм е ял като дете само боклуци тип питка с кренвирш, стоплена на микровълновата. И ако баба сготви нещо. Свекърва ми яде само сладкиши, плодове не яде. Манджи уж готви в последните 20 години ама повечето не стават за ядене. И си е докарала язва. Въореки това пие кафе на гладно, кола и пак тъпче сладкиш след сладкиш. Плюс инсулинова резистентност. Ами такъв човек да ми дава съвети за хранене и отглеждане, мерси. Ако ще биберона да е топила от първия ден в мед. Просто добре, че съм перде и пън, резачка съм и нямам проблем да не се съгласявам с хората.
Инсулиновата резистентност не се докарва. Аз съм така от 22-23 годишна. Млада, спортна, тичах по 5 км.

И честно да си кажа, един ден, като си изгледам и трите деца аз също искам спокойствие. Да имам време за себе си, пътуване, приятелки. Не се виждам да съм зачислена постоянно към някое внуче или пък да бъда на разположение на младите 24/7.
Порастват. Моите са в момента на 16, 14 (почти 15) и 12 и ги оставяме сами понякога за уикенда.

Моята като разбра за третата бременност зави на умряло (буквално), като арабска оплаквачка. "Какво ще кажат хората, то като циганите. Ама тя си реши и на причини ни го този срам. И как решихте да го оставите?"
А на мен това ми го каза МАЙКА ми. Иначе е образована жена с кариера. Стоматолог-хируг и още една специалност има. И кво? Казах и че е нейна работа, и не и проговорих 6 месеца.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 19:20 от Янтра

# 754
Шери, вече се чудя дали не се познаваме в реала, защото майка ми ме пита същото, но само за пръстите на краката 😃 И аз какво да правя - броя.

Ох , 😀.
Моят син е около вашите набори, добре че свекърва ми не го пипаше, само , като се роди, го обърна по коремче, да му сравнява гънките на крачетата. Направи щателен оглед, задоволи се, и си тръгна

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Майката на моя приятелка й се обадила по телефона като се родило бебето и я питала колко пръста има на ръцете и краката. И моята приятелка шок и ужас какъв е тоя въпрос. И беше броила веднагически. 🤣🤣🤣

# 755
Хахаха, файър! Или се познаваме, или е някаква мания сред младите баби!

Янтра, аз също съм с ИР. Дали сама го е докарала, или е придобито.. поне като знае, че го има да не тъпче само торта, вафли и хляб. Ама каквото и да кажеш, не схваща. Писала съм и друг път за фруктиерите, пълни с вафли.

# 756
Броенето на пръстчета аз го направих съвсем инстинктивно.
Никой не ми го беше казал или питал, така ми дойде отвътре.

# 757
Аз така на ръцете. Но ходилцата не бяха на показ. После видях пръстчетата там ❤

# 758
Ох , 😀.
Моят син е около вашите набори, добре че свекърва ми не го пипаше, само , като се роди, го обърна по коремче, да му сравнява гънките на крачетата. Направи щателен оглед, задоволи се, и си тръгна

Така се проверява за дисплазия/луксация на тазобедрена става (моето имаше).  Медицинско лице ли е, или някой и е казал?  Явно е знаела какво прави.

# 759
Ох, момичета! В събота ще имаме близки срещи от третия вид. Свеки ходи до Турция и сега искала да дойде да донесе локум. Пита дали сме си вкъщи на Гергьовден. Ами вкъщи сме, мм е на работа. Вече се чудя няма ли кой да ме покани на агне и да ме няма? Майка ми и баба ми правиха за Великден и сега няма такъв план. 😁😁😁

Човек ще каже, че до Бали е ходила. Беше дошла до мола преди пътуването да си обмени валута. Обаче ние живеем близо до мол и аз имах ходене натам същия ден. Мм предложи да й смени той валута, да не се разкарва. Ок, няма проблем с това. Дойдоха със свекъра, малко седяха. Предложих й да й настроя роуминг, нямало нужда, нямало да ползва. Изговори си каквото има, мм се фокусира на баща си, с нея си каза 3 думи и целия обстрел върху мен! Ня следващия ден ми звъни да й кажа как да си включи роуминг и пакет… защото решила да ползва….

Бяхме заедно преди 10 часа… можеше да й го цъкна за 2 секунди и толкова.

# 760
Химик- лаборант. Разбираше от доста неща.
Само от човешки чувства - не. Беше " машина ".
Няма дрън, няма мрън, децата си ги беше обездушила още от малки.
Ох , 😀.

Така се проверява за дисплазия/луксация на тазобедрена става (моето имаше).  Медицинско лице ли е, или някой и е казал?  Явно е знаела какво прави.

Вмъкнах цитата отдолу, да стане ясно поне за кого пиша 😀.
Много мога да пиша за нея, ама и тя е покойник, та било, каквото било

# 761
  • София
Сигурно ѝ е било много зле като си е заминала още същата вечер. Спокойствие, приятели и развлечения. Вместо мълчанието на снахата и сина.
Честно казано все ми е тая как и е било. Пожелавам и всичкото спокойствие и развлечения някъде далече от мен.

# 762
С времето много обиди се забравят и огорчения смекчават. Не, че е голямо успокоение за страдащите 😉 днес, но е хубаво да се знае. И ако конфликтите не са драматични, да не им се обръща особено внимание.

За Турция не е ли по-изгодно да се купи предплатена местна сим карта? На място.

# 763

Общи условия

Активация на акаунт