С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 703
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз помня големи хора, които си подслаждаха киселото мляко с по 2 - 3 лъжиЦИ захар, а то със сигурност е било по-естествено и полезно от днешните продукти.
Такива бяха разбиранията - сладкото издигнато в култ.

# 691
Не  е баш така, захар 5% се слагаше на настойка от анасон или копър, горчиви са. Даваше се при колики, че нямаше друго, не знам дори сега какви капки  и други неща се дават.
 Нямане си беше, по бабешки беше.

В някои отношения  просто  и лесно сравнено със сега.
Много улеснения,  пък стрес и  умора в повече е сега.

# 692
Аз помня големи хора, които си подслаждаха киселото мляко с по 2 - 3 лъжиЦИ захар, а то със сигурност е било по-естествено и полезно от днешните продукти.
Такива бяха разбиранията - сладкото издигнато в култ.

Любим десерт: КМЗ - кисело мляко със захар, но не и на бебета. Сам си го правиш, може и сладко/гъст сироп вместо захар.

# 693
Лошото е, че възрастните често се имат за капацитет, а самите те нямат никаква хранителна култура. Не говоря за никой потребител тук. Свекърва ми не е готвила, сама го признава. Мм е ял като дете само боклуци тип питка с кренвирш, стоплена на микровълновата. И ако баба сготви нещо. Свекърва ми яде само сладкиши, плодове не яде. Манджи уж готви в последните 20 години ама повечето не стават за ядене. И си е докарала язва. Въореки това пие кафе на гладно, кола и пак тъпче сладкиш след сладкиш. Плюс инсулинова резистентност. Ами такъв човек да ми дава съвети за хранене и отглеждане, мерси. Ако ще биберона да е топила от първия ден в мед. Просто добре, че съм перде и пън, резачка съм и нямам проблем да не се съгласявам с хората.

# 694
То това с непонасянето е -ако не е за едно, ще е за друго . Ако не гледа деца , зле. Ако се натиска да помага - вре се. Любимо ми е това с бурканите. Единият от критериите за грижа е някой да ти наготви . Но от страна на свекървата  е провокация и нищо друго.  Просто има някаква непоносимост между тези два субекта на генетично ниво и само интелектът и толерантността може да ги сближи приемливо, но те са си ценен артикул.
  Мъжете , отгледани от самотна майка имат някакво хипертрофирано чувство на отговорност към нея . Ако има и друга жена в картинката , като сестрата , съвсем. Говоря от името на снаха в такава конфигурация. Но точно тази отговорност и това , че разчитат само на себе си и отрано са свикнали да са мъжката фигура в семействата , ги прави по-нахъсани и предприемчиви. По-добре е да си помагащият , а не този, който има нужда от помощ , или се унижава да проси за такава , без да има нужда. Щом сте помагали, значи сте били от по-добрата страна. А относно това , че сега на вас не помагат - трябва да се сърдите на този, който смятате, че трябва да ви помага , а си прави оглушки. Ако са децата - значи нещо сте пропуснали във възпитанието или сте забравили уроците от миналото как дразни искането за помощ, особено другите жени в рода. Свекървата е наистина минал епизод от живота. След като е лош пример , защо трябва да се  тровите  , че не сте като нея.
Веднъж вече написах-изключително са ми полезни всички коментари,,много е ценно да можеш да видиш как мислят хората отстрани.В самата ми ситуация има толкова години събрани и толкова много нюанси,които няма как да бъдат добавени и описани всички,но въпреки това виждам вашите различни прочити и ви благодаря на всички.Ще преодолея това емоционално мъчение.

За помощта да поясня-на първо място съм била предвидлива и съм мислила за себе си и децата си и съм се подсигурила доколкото можех,нямам нужда от финансова или материална помощ,мъжът ми не е спрял да работи и да се грижи,аз също с едно временно прекъсване,децата ни са големи и самостоятелни,работят също.
Всичко това с тази омраза към свекърва ми се прояви като започнах да виждам как майката и въобще родителите  на приятеля  на дъщеря ми се грижат за тях и как се отнасят към моето дете,с колко внимание и спокойствие,с колко загриженост и обич го правят. Безкрайно съм щастлива,че все още има такива добри хора.По някакъв начин в този живот даденото,направеното,доброто от моя страна сега се връща към нас.Ние сме го дали на едни,към нас се връща от други.Даже сега докато пиша ги осъзнавам нещата.Че аз не получих нищо (не че съм искала или очаквала),като грижа ,като помощ,като отношение,но баланс вече има-моето дете получава и хиляди пъти предпочитам всъщност този вариант,отколкото примерно сега тя да има свекърва като моята.Аз съм изтърпяла каквото съм изтърпяла,миналото си е минало,време е да се съсредоточа в сегашното. Simple Smile

Прекрасни сте,знаех,че ще ми стане по-леко,ако пиша и чета тук,и ще преодолея този емоционален блокаж (ако може така да се нарече).

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 13:56 от Leno

# 695
  • София
да не го е влякла за косата, но за мен това си беше насилствено действие спрямо детето зад гърба на законните му представители...
е вече съм взела мерки, на почти осем се надявам да е запомнила, че никой освен мама и тати няма право да я води на лекар, изследване и т.н ако не е спешно, задължително ние трябва да знаем... още повече в лабораторията до входа на блока ни...
От друга страна малко съжалявам, защото ако беше успяла да и пусне изследвания, вече щях да съм и издействала ограничителна заповед.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 14:09 от magi_sveta

# 696
  • София
magi_sveta, явно твоята е 9-то чудо на света и имаш основания да си й бясна. Но според мен трябва да си поговориш сериозно и с ТМ, защото не зная това колко години го търпиш, но не е работа

# 697
magi_sveta,

Аз те разбирам. Свекърва ми не е толкова зле, но пред нея дори за настинки не се говори. В чужбина сме, по скайп всички сме здрави, който е болен, не се показва. Иначе започва едно вайкане, едни съвети, праща лекарства от България. Разбирам я жената, грижа я е, но е много натоварващо. При вас пък направо ужас!

# 698
  • София
Cuckoo, ти пък само деветото... тя е осмото, деветото и т.н. чудеса. Нагоре някой е написал за язва и хранене със сладкиши, кафе и кола... Нашата баба дрема месеци тук по лекари и изследвания, че да и оперират херния и нещо на дванадесетопръстника - когато готвя - не се храни с нас, защото храната и дразнила много стомаха - когато яде - яде снакс, чипс, Зайо Байо, бисквити всякакви, желирани бонбони, а колата и кафето са постоянни от сутрин на гладно до преди лягане. Около нея за режим на хранене на децата и дума не може да става. През ваканцията ако и гостуват - са на купена храна, бланширани "домашно" пържени картофи и кола... последно ме питаше защо детето било все нервно и мрънкало... три дни (ММ, тя и малката) бяха яли 4 палачинки, ориз със стафиди и сладолед... питам ММ защо не взе мерки - той ми вика - няма страшно, знам, че ти ще дойдеш, на нас нищо няма да ни стане за три дни, но тя да види, че нищо не става от нея...Аз търпя заради него, защото той много се дразни и тормози, но тя е перде, от всички в къщи най-много тормози него (защото той влага и чувство), аз откакто се отказах да търся нормални отношения с нея съм много добре.

# 699
  • София
Сама да се видела, че не става... някои хора са оперирани от самокритичност.
Има една приказка, която може да се приложи и за вас "За да тържествува злото, е достатъчно добрите хора да не правят нищо".
Иначе наистина на детето няма да му стане нищо от пържени картофи, повечето обичат и само им дай шанс.

# 700
При двама родители защо очакваш трети човек да къпе?
То е ясно, че тези двама родители си къпят по принцип детето, просто когато дойде на гости в началото и каза колко я е страх да къпе бебе и че тя собственото си бебе не е къпала никога. Просто ми е странно, хайде като е бебе иди дойди да те е страх, ама след това пак така.

# 701
Е, тя след като не е къпала собственото си бебе, едва ли ще се навие да къпе внуче. Дори не би предложила такова нещо.

# 702
  • София
При двама родители защо очакваш трети човек да къпе?
То е ясно, че тези двама родители си къпят по принцип детето, просто когато дойде на гости в началото и каза колко я е страх да къпе бебе и че тя собственото си бебе не е къпала никога. Просто ми е странно, хайде като е бебе иди дойди да те е страх, ама след това пак така.
На мен ми се вижда съвсем логично. Издребняваш.

# 703
И така да е, пак ми е странно някой да не си къпе собственото дете, все пак нали са двама родители, защо са очаквали и те трети човек да идва и да го къпе, по същата логика?

# 704
  • София
И така да е, пак ми е странно някой да не си къпе собственото дете, все пак нали са двама родители, защо са очаквали и те трети човек да идва и да го къпе, по същата логика?
За свекърва ти ли говориш? Пропуснала съм, че децата ѝ са къпани от баба.

Общи условия

Активация на акаунт