С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 690
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
  • при късмета
Още първата вечер, мъжа ми хвана бебето през гърдите с корема на долу с едната ръка, с другата пусна чешмата, нагласи водата и го изкъпа набързо. Буквално докато се усетя. На другия ден дойде педиатърката и показа точно по същия начин да го къпем в началото. Мъжа ми като го питах той от къде знае какво трябва да направи, той каза "да бе знам, така ми дойде отвътре". Къпахме го така около седмица и после в корито със специално столче. Аз го изкъпах за пръв път сама, като беше на 7 месеца. Изобщо на пръсти се броят пътите в които аз съм го къпала за целия му живот.  Изцяло баща му се занимаваше с това.
Майка ми се фръцна в началото, беше се нагласила, че това тя трябва да направи и ние сме някакви малоумни

# 721
Вижте - то и прийом на Кристелер е отречен, ОБАЧЕ .... едното дете е родено с него.

Жената още мисли че раждаме с торба пясък на корема ... ... За маста също коментари.. понеже сме още едно време козметика нямаме...
В грешка си. ОЩЕ раждаме с торбата с пясък на корема. Всъщност не ти я слагат докато раждаш, а след това. И за маста бъркаш. Едно от моите деца беше алергично към поне 5 марки бебешка козметика, мазан е с мас и зехтин за да не прави контактни алергии. А аз съм млада.

На някой може и да им слагат .. но по скоро вече не се практикува често . За зехтина съм съгласна , докато за маста не . Защото вече и прасетата не са като едно време .
Не си разбрала правилно какво по скоро искам да кажа ама карай . Като не говориш директно с някого а пишеш понякога се случва това объркване .
Ама то и маслините за зехтина ги пръскат с препарати. Мхм. Като сме почнали. Пък каква химия има в детската козметика - Мустела, една от скъпите марки, до съвсем скоро си имаха парабени (сигурно още имат, ама не ползвам от години и не съм поглеждала).

А аз много добре те разбирам какво искаш да кажеш. Всичко разборам. А аз ти казвам, непряко, че отричаш всичко казано от свекърва ти, и правилно и неправилно, защото не я понасяш.
Не съм писала тук за да казвам категорично мнение кой с какво трябва да си маже бебето . От бебе до бебе има голяма разлика .. за едно бебе маста може да е единственото което му помага , а за друго въобще да не е ок и т.н и т.н нещо което родителите ще преценят като му дойде времето.
Темата е с какво ни дразнят свекървите ... Съответно ме е подразнила и съм си споделила тук . Иначе за съветите не само тя си дава мнението и баща ми и майка ми и комшийката си дават мнението .. къде правилно къде не правилно .. Но тях не ги споменавам тук защото темата е за свекитата .

# 722
  • София
При още 3-ма възрастни вкъщи, когато се роди дъщеря ми, изобщо не  се напъвах да къпя. Вече ги имаше стойките за вана, върху които лежи бебето. Но се къпеше в стаята, майка ми заповядваше така, да не изстине детето посред лято Simple Smile . Със сина ми се справяхме двамата както и колкото можем, освен това бях на доста повече години и не се шашках.

# 723
Свекървите та  свекървите, все едно само те са баби?! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 724
Ние от първия ден си го къпем в банята. Ако там температурата не е подходяща, предварително затопляме. Основно мъжът ми къпе бебчо, а аз помагам и го оправям след баня. Имаме си процедура, която върши работа, а малкият е доволен и щастлив. Ваничката му е на стойка, тъй като така е по-удобно за нас. Вътре бебчо си лежи на шезлонг (първоначално на една твърда поставка, а малко след това на едни меки щуротии, които обаче са доста практични), играе си, разглежда си книжка. Трети човек за този процес е излишен. Роднините са далеч, но и близко да бяха, нямаше да ги искам да ми се пречкат.

# 725
Ма мама си е мама 😉 Каквато и простотия да измисли, мама винаги е права 🤣

И сами сме си ги къпали, и в банята сме ги къпали още от ден първи. Това влачене на корито в стаята/кухнята ми е странно. Макар че, ако е в студена къща без парно, може и да има резон.
Сега не е ли отречено всекидневното къпане на бебетата?

# 726
  • при късмета

Сега не е ли отречено всекидневното къпане на бебетата?
Педиатърката казваше "не те са мръсните (бебетата), ние сме. Излизаме навън, ходим и пипаме всичко, те не." Каза ни, че изобщо не е задължително да го къпем всеки ден, но не е и лошо. Както си преценим.

# 727
Ох, майка ми беше убедена, че бебето расте от къпането / водата /. Нещо като напояване 😀
Сигурно затова сега е метър и деветдесет

# 728
Една приятелка казваше, че българите сме единствените, които като бебета ги къпем всеки ден, а като пораснат през три дни (когато реално започнат всъщност да се цапат и пипат всичко). Grinning

# 729
  • при късмета
Ох, майка ми беше убедена, че бебето расте от къпането / водата /. Нещо като напояване 😀
Като започнат и да фотосинтезират, съвсем ще се решат проблемите на майките Joy

# 730
А може ли детето на свекърва ми да почне да фотосинтезира вече? Аман от готвене! 😂

# 731
  • при късмета
Така де, не малко, че гледаме нашите, ми и това на свекървата трябва

# 732
Аз мога да напиша няколко книги за моята италиянска свекърва. Но не я мразя , напротив винаги съм я уважавала докато все още имахме някакви контакти, въпреки всичко което ми е причинила. Даже мъжът ми ми се е чудел понякога защо се напъвам да съм добра. Но от както не се чуваме и виждаме съм направо щастлива,такова спокойствие няма. С мъжът ми се виждат и чуват всеки ден и това е достатъчно. Колкото до гледане къпане на бебе и помагане ,всичко сама и не ми тежи изобщо. Там където не мога си плащам и ми го вършат. Щеше да е по добре може би за детето да е с баба си а не с детегледачка но пък и това е вариант когато бабата не желае. Хич не ме интересува че ,не помага . Справяме се сами и не мразя никой.  И майка ми не ми помага дали трябва да я мразя? Немога . По някога става тежко да но съм се научила много бързо да подтискам тези мисли. Изобщо не ми тежи отглеждането на детето ,напротив използвам всеки миг да съм с нея.Ползвам детегледачката само докато съм на работа. Навсякаде сме си с детето. За мен лично това е най добрия вариант.Не чакам нищо от никого . Спокойствие няма цена.

# 733
Ооо, значи новото (некъпано всекидневно) поколение ще е дребничко на ръст 😉
Т.е. освен неразхищение на вода, но и всякакви други ресурси - плат за дрехи -> суровини -> замърсяване на околната среда...
Био-еко-меко поколение 🤣

# 734
От мързел и спестовност ще намалим размера 🤣.
И вода, и мед се пести

Общи условия

Активация на акаунт