Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 777
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Спокойно, добре са. Хубаво е още малко да се вдигне дозата според мен. Особено сега в първите 3 месеца.
Иначе и предното Тсх не е било нещо кой знае какво. Може изобщо да не е било причина за загубената бременност, въпреки Хашимотото.
Като гледам около моите приятелки е нещо масово това. Последващо народиха по 2 здрави дечица.
Тсх може да се е разбутало (и е много вероятно) от аборта. Нерядко около 3 месеца след такъв се дава време на хормоните да се "наместят" и се изследват.
Момичетата може да препоръчват добър доктор.
Спокойна бременност и здраво бебе!

# 271
Изследвай кръвна захар и инсулун...
При рязък скок на инсулина, глюкозата рязко пада и има сърцебиене и изпотяване... Само предположение.
И какво значи "гуша"? Изследвана ли си за Базед? И на мен ми изглежда като Хашимото, стартирало с хиперфункция.
,
захарта ми е близо до горна граница на референти стойности. Гуша доколкото знам е народното име на базедова болест, затова го ползвам, но мога и да греша.  При мен след оплаквания , TSH бе 0. Тогава ендоринолог ми предписа L  тироксин и от него TSH така хубаво се вдигна че стана 32,8-33,64 ( от две различни лаборатории). Тогава отидох до УСБАЛЕ- там ме гледаха доц Начев -ок на ехография и доц Томова - единствено лечение омега 3+тиробене+ вит. Д и диета и от самосебеси TSH падна до 3,12- след консултация спрях всички лекарства. И така 4 мес. Но отново болки в ставите и рязко напълняване - проверочно изследване - и на предната страница ми са резултатите. Вчера бях при личния лекар - строга диета / не Кето/ лекарство против холестерола , пак тиробене и след 10тина дни проверовъчно - но директно ми каза : намери си читав ендокринолог , защото в Бургас няма такъв... и сега пак към София- да видим дали ще намеря час скоро ..

# 272
Здравейте,
Може ли помощ по следния казус:  Приемам от няколко месеца Euthyrox 75 за първи път.  И от него получавам явно стягане в гърлото, чисто задушаване денонощно (четох и на други места за този ефект точно на Еутирокса) ... Сега го спрях за 5 дни и се чувствам много добре нямам тези симптоми.  Иначе изследванията са ми добри. Според прегледите няма нередности по жлезата, като възли или др..   Но смятам да пробвам "Л-тироксин Берлин-Хеми" - видях в английски статии, че много хора се оплакват от Еутирокса и при смяна на производителя са им изчезнали проблемите.  Сега знам, че някои си пият Еутирокс без проблем, но казвам ви - има нещо нередно в тоя производител.  
Моля за мнение дали е подходяща смяна на производителя със същата доза. Благодаря!

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 22:40 от Bestie

# 273
  • Sofia
Аз често ги сменям.Взимам по 25мкг.каквито имат в аптеката.Не забелязвам разлики.

# 274
Иначе изследванията са ми добри. Според прегледите няма нередности по жлезата, като възли или др..

Тук има нещо нередно...
Как така, хем изследванията са ти добри, хем пиеш толкова висока доза хормон?
Или имаш предвид, че заради приема на вещество отвън, стойностите ти са оптимални?
Просто не се разбира написаното.

# 275
Иначе изследванията са ми добри. Според прегледите няма нередности по жлезата, като възли или др..

Как така, хем изследванията са ти добри, хем пиеш толкова висока доза хормон?
Или имаш предвид, че заради приема на вещество отвън, стойностите ти са оптимални?
Просто не се разбира написаното.

Да - изследванията ми влязоха в нормите за няколко месеца от началото на предписаното лечение с тази доза.

# 276
Ами, значи трябва да продължиш с нея. Ако се откажеш, нещата бързо ще се върнат в изходно положение.

# 277
А другия вариант Л-тироксин на "Берлин-Хеми" дали има странични ефекти - кой от двата е за предпочитане като цяло - този или Еутирокс? Благодаря

# 278
А другия вариант Л-тироксин на "Берлин-Хеми" дали има странични ефекти - кой от двата е за предпочитане като цяло - този или Еутирокс? Благодаря

Всеки препарат има странични ефекти  и се понася различно от всеки човек. Аз пия 25 години Еутирокс и странични ефекти нямам, ама ето ти имаш. Аз пък не се чувствам добре с Л-тироксин.

Тези странични ефекти от самото начало ли са? Ако са се появили скоро, да не си предозирана изследвала ли си се скоро? Ако от самото начало си така, не е било нужно да чакаш 3 месеца за да смениш препарата.

# 279
Здравейте,
Може ли помощ по следния казус:  Приемам от няколко месеца Euthyrox 75 за първи път.  И от него получавам явно стягане в гърлото, чисто задушаване денонощно (четох и на други места за този ефект точно на Еутирокса) ... Сега го спрях за 5 дни и се чувствам много добре нямам тези симптоми.  Иначе изследванията са ми добри. Според прегледите няма нередности по жлезата, като възли или др..   Но смятам да пробвам "Л-тироксин Берлин-Хеми" - видях в английски статии, че много хора се оплакват от Еутирокса и при смяна на производителя са им изчезнали проблемите.  Сега знам, че някои си пият Еутирокс без проблем, но казвам ви - има нещо нередно в тоя производител.  
Моля за мнение дали е подходяща смяна на производителя със същата доза. Благодаря!

Ако сте започнали направо с тази доза - 75 мкгр., е напълно възможно да имате такава симптоматика. А може и вече в повече да ви идва като се е наситил организма. Имате ли скорошни изследвания?

# 280
Здравейте. Писах в темата за разчитане на изследвания, но ще попитам и тук. Днес си пуснах изследвания за щитовидната жлеза и някои други. За щитовидната причината беше, че този месец кървенето ми беше необичайно. Започна нормално в първия ден от месечния цикъл, след като ми закъсня с 3 дни. Вървя ми няма и 24 часа, след което спря за ден-два и отново се появи нормално кървене за около 24 часа, след това до края само ми зацапваше. За пръв път ми се случва. Ето ги изследванията от днес.

Глюкозата ми е 5.21, до сега винаги е била под 5, преди 3 месеца беше 4.78 Инсулин и гликиран хемоглобин за пръв път изследвам, нямам база за сравнение. Не знам и колко са им оптималните стойности. Холестеролът ми е завишен от около 2 години, като въпреки че и сега е над горна граница общия и лошия, все пак е с по-ниски стойности от изследванията преди 3 месеца. Спортувам редовно, гледам да ограничавам въглехидратите от три месеца и малко.
Това са ми изследванията на щитовидната жлеза преди точно 3 месеца.

Четох оптималните стойности в първи пост и на част от показателите моите не са такива. Трябва ли да се обърна към ендокринолог за преглед? Видях в първия пост, че за Стара Загора сте доволни от д-р Емилена Вучкова. В сайта на болницата пише, че е доктор по вътрешни болести. Ако трябва да отида на преглед, ще ми свърши ли работа?
Ако пропускам нещо, питайте ще отговоря. Благодаря предварително за помощта. Simple Smile

# 281
https://www.facebook.com/100064770608415/posts/pfbid0qjHpNAhqvZr … muvnkDWUHCg3NYCl/
В Токуда ще има безплатно ехография на щитовидна жлеза на 24 май

# 282
  • София
https://www.facebook.com/100064770608415/posts/pfbid0qjHpNAhqvZr … muvnkDWUHCg3NYCl/
В Токуда ще има безплатно ехография на щитовидна жлеза на 24 май

Много благодаря за споделената информация

Аз си записах час, макар да бях почти сигурна, че няма да успея.

# 283
Здравейте!
Миналата година ме диагностицираха с Хашимото, като Ft3 и Ft4 бяха в реф. граници, но не оптимални.
Въпреки това еднокринологът не ми предписа хормон.
В последните месеци антителата леко започват да падат, като няма особена разлика в хормоните.
Това са последните изследвания от днес. В сряда отново съм на ендокринолог и се чудя дали да не настоявам за хормон, защото според мен хипофункция има, а ми се иска да готвя тялото си малко по малко за бъдещо бебеносене.

Според Вас необходимо ли е да вземам хормон?
Благодаря предварително!

# 284
Според мен, единствено Т4 е по-нисък. Т3 и ТСХ са добре.  Моето мнение е, че можеш да останеш без хормон все още. Витамини изследвани ли са, добре ли са?

Общи условия

Активация на акаунт