Отговори
# 405
  • София
И кво кат си го намери? После земе та се влюби в друг/а и край на съвместимостта. Sweat Smile
Та неведоми са пътищата божи.

# 406
Компромисът често е спрямо това, което са искали Wink Но също не-рядко - по-добро, отколкото заслужават Joy
А кой е арбитърът, който определя кой какво заслужава? Всичко става на добра воля, уредени бракове няма и попът като те пита "вземаш ли тоя за мъж" имаш право да кажеш "не" ако смяташ, че той не те заслужава.

Освен това, чисто математически няма как повече мъже да вземат жени, които не заслужават, отколкото жени да вземат мъже, които не заслужават.
Можеш да си го докажеш като си представиш, че на света има само 10 мъже и 10 жени, ранкирай ги по системата на Танграта от 1-10 за всеки пол, надпиши 10 червени и 10 сини картончета от 1 до 10 и се опитай да ги наместиш по двойки така, че повече сини да получат червени с номера над тях, и ще видиш какво ще стане.
Единственият начин е жената 10-ка да вземе мъжа 1, тогава може да наредиш останалите мъже всеки с жена един ранг над него. Което очевидно не се наблюдава в реалността. Същото е и като екстраполираш по 4 милиарда от всеки пол.

# 407
  • София
Арбитър не - всичко е следствие на лични решения. Затова и винаги съм казвала - ако си вземеш някой, който не те заслъжава, сам/а си си виновен/а.

Освен това, чисто математически няма как повече мъже да вземат жени, които не заслужават, отколкото жени да вземат мъже, които не заслужават.
Можеш да си го докажеш като си представиш, че на света има само 10 мъже и 10 жени, ранкирай ги по системата на Танграта от 1-10 за всеки пол, надпиши 10 червени и 10 сини картончета от 1 до 10 и се опитай да ги наместиш по двойки така, че повече сини да получат червени с номера над тях, и ще видиш какво ще стане.
Единственият начин е жената 10-ка да вземе мъжа 1, тогава може да наредиш останалите мъже всеки с жена един ранг над него. Което очевидно не се наблюдава в реалността. Същото е и като екстраполираш по 4 милиарда от всеки пол.

За удебеленето - напълно възможно е - все пак, може сред жените да има повече "заслужили" отколкото сред мъжете Wink Твоят пример работи, само ако всяка оценка е с равен брой и при мъжете, и при жените.

# 408
  • Далечният изток
И вземат че по тия неведоми пътища се срещнат точно 10-ката с 10-ка, 9-ката с 9-ка и т. н. Само дето тези случаи можем да ги сложим в раздел научна фантастика. Приложението в реалността клони към 0.

# 409
напълно възможно е - все пак, може сред жените да има повече "заслужили" отколкото сред мъжете Wink Твоят пример работи, само ако всяка оценка е с равен брой и при мъжете, и при жените.
Каквито и да са, все можеш да ги подредиш от 1 до 10, нали така. Тоя дето е 10 може пак да не те задоволява, ама е най-добрият, който има измежду 10-те.
Сред жените може да има повече "заслужили" само според твоята субективна преценка, а пък на мъжете субективната преценка може да е обратната. И няма арбитър да каже ти ли си права, мъжете ли.
В крайна сметка светът е такъв, какъвто е, а не какъвто на тебе ти се иска. Мъжете са такива, каквито са, и тъй като няма как да си вземате мъже от Марс, трябва да се задоволите с тези, които са тука на земята. Ранкирайте си ги както искате, но те си остават такива, каквито са (както и жените).

# 410
A защо безусловно се приема, че и Жизел Бюндхен също не е компромис някакъв? ОК, за престиж и да се фука с нея някой мачо е безкомпромисна. Но физиката и гарантира ли, че и в леглото е супер? Или че у дома е приятно с нея? Ми ако не е, тогава и тя е компромис Wink

# 411
  • София
напълно възможно е - все пак, може сред жените да има повече "заслужили" отколкото сред мъжете Wink Твоят пример работи, само ако всяка оценка е с равен брой и при мъжете, и при жените.
Каквито и да са, все можеш да ги подредиш от 1 до 10, нали така. Тоя дето е 10 може пак да не те задоволява, ама е най-добрият, който има измежду 10-те.
Сред жените може да има повече "заслужили" само според твоята субективна преценка, а пък на мъжете субективната преценка може да е обратната. И няма арбитър да каже ти ли си права, мъжете ли.
В крайна сметка светът е такъв, какъвто е, а не какъвто на тебе ти се иска. Мъжете са такива, каквито са, и тъй като няма как да си вземате мъже от Марс, трябва да се задоволите с тези, които са тука на земята. Ранкирайте си ги както искате, но те си остават такива, каквито са (както и жените).

Примерът беше да ти покаже, че твърдението ти не е логически издържано. Кои колко са и по какви критерии, аз няма как да сметна. Но случаят, който описах в по-ранен коментар - виждала съм го и то неведнъж. Какъв процент е от общия брой - няма как да знам.

# 412
За какво влюбване говорите?
Хората се влюбват само, докато са млади.
След определена възраст търсиш човек, с който да ти е добре и да не ти създава емоционални сътресения.
В този ред на мисли бих променила сексуалния си живот, ако мога с човек, който ми помага и е до мен. Ако не мога, е винаги има алтернативни методи и алтернативни хора за временно ползване.
Компомисът в случая е, че не сексът води до близост, а друго.
Ако другото го няма дори и бог да е в леглото това трае само, докато сме там. А после?
Освен това с възрастта качеството на мъжете пада стремглаво надолу, няма какво да се лъжем.
Даденият пример от мен за сексуална дисфункция е направо като бяла птица. Някои въобще не успяват да го вдигнат и не е причината, че не са до млада мацка. И до младата мацка пак ще е подобно с малката подробност, че нея ще я е гнус.

# 413
Не че нещо, ама ако мислиш жената/ мъжът до тебе за компромис, то работата я пиши бегала от начало. Имаше една песен преди няколко години, на Павел и Венци, не че си падам по този стил, ама точно тази песен наистина ми допадна - момичето от квартала. Знаете я повечето, няма нужда да я цитирам.
Не е нужно да е няква напудрена кифла или принцеса с претенции до небето, но дори обикновеното момиче от квартала може да бъде за тебе супер. Ся вече ако си падаш точно по кифли ще е компромис и няма да се получи, но не за такъв случай става въпрос.

# 414
  • София
........

Това изобщо НЕ е вярно!

# 415
Примерът беше да ти покаже, че твърдението ти не е логически издържано. Кои колко са и по какви критерии, аз няма как да сметна. Но случаят, който описах в по-ранен коментар - виждала съм го и то неведнъж. Какъв процент е от общия брой - няма как да знам.
Щом си виждала това, значи трябва да си виждала и обратното, тоест жена с мъж, който тя не заслужава.
Няма как да е не е така средно за всички. Ако не проумяваш логиката в това, поканих те да си представиш опростен случай, в който на света има само 10 жени и 10 мъже. Куци, прости, пияници, каквито ще да са - това са всичките мъже на света. Могат да се подредят от 1 до 10. Все единият е по-малко куц от другите. Която жена хване 10-ката тя печели - нищо че може да не е доволна субективно от него, но обективно той е най-якия мъж на света.
Та напиши на 10 сини картончета цифрите от 1 до 10, и на 10 червени пак от 1 до 10 и ги подреди по двойки, така че небалансирано все жените да са прецакани с мъже, който "не ги заслужават". Не е възможно.
Сега разшири примера до 8 милиарда, логиката пак е същата. Ако и сега не я виждаш, не мога да ти помогна.

# 416
  • София
След определена възраст търсиш човек, с който да ти е добре и да не ти създава емоционални сътресения.
В този ред на мисли бих променила сексуалния си живот, ако мога с човек, който ми помага и е до мен. Ако не мога, е винаги има алтернативни методи и алтернативни хора за временно ползване.
Компомисът в случая е, че не сексът води до близост, а друго.
Ако другото го няма дори и бог да е в леглото това трае само, докато сме там. А после?
Освен това с възрастта качеството на мъжете пада стремглаво надолу, няма какво да се лъжем.
Даденият пример от мен за сексуална дисфункция е направо като бяла птица. Някои въобще не успяват да го вдигнат и не е причината, че не са до млада мацка. И до младата мацка пак ще е подобно с малката подробност, че нея ще я е гнус.

Айде сега, ти го обърна на пазар тука. Само за цени не е станало дума и върви ли алъш-вериша Sweat Smile

# 417
Е това вече изби рибата Joy хората се влюбвали само млади Joy и защо взаимноизключваш влюбването и това да ти е добре с някой. Ми то ако не ми е добре с някой, няма да се влюбя в него изначално... Много объркано разсъждаваш.
За качеството с възрастта,също може да се спори. Айде ние сме 34-37, ама до момента, с възрастта само по-хубаво е станало. Имам приятелки и колежки 40-45 също не съм чула да се оплакват. Ама говорим за хора без физиологичен проблем. А този мъж конкретно, явно има физиологичен проблем и той не е свързан нито с възрастта му, нито с конкретна партньорка, а си е негов личен проблем, за който нормален човек би търсил решение.

# 418
При мен всички над 40 се оплакват и половината под 40. Аз затова се регистрирах във форума, да чуя нещо позитивно. Smiley

# 419
  • Далечният изток
Жени над 40 се оплакват от мъжете си, нали? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт