Отговори
# 540
П.П. Аз изпитвам ужас от мъже, които виждайки, че имам дом, стабилна работа и пари, започват да ми предлагат брак.
Това изречение ми направи впечатление.
Смяташ ли мъжете също да изпитват ужас от жени които напират за брак когато видят (и въобще не започват връзка без) налични дом, стабилна работа и пари за добра стратегия като при теб?
Не разбрах какъв е въпросът. Но за да съм по ясна, ще обясня. Аз не живея в България от много години.
Ако за България е нормално за един мъж на средна възраст да живее с възрастните си родители, то в Канада почваш да си задаваш въпроси дали той няма психични отклонения или друг здравословен проблем, скоро е излязъл от затвора или е трагично мързелив, че да не може да си позволи да плаща наем.
Е, ти представяш ли си да хлътнеш по такъв образ, а той възползвайки се от слабостта ти да тръгне да ти предлага брак?
Като цяло по-неуспешни хора се целят в по-успешни като се провежда една атака, която цели да докаже, че всъщност няма разлика в нивото. За да има фактическо изравняване на последното се прави предложение за брак. После под формата, че трябва да скъсаме със спомена за миналото и да започнем да градим ново начало старото жилище се продава и купува ново общо. Ето така неуспешният сваля нивото на успешния. Ако последва раздяла първият ще е на чиста печалба, а вторият съответно на загуба + емоционалната травма, че и този път не се е получило.
Вероятно и мъжете се пазят от безперспективни жени, затова и броят на необвързаните след определена възраст е рязко завишен.
Не знам, какви са тенденциите в България, но за тук знам. Няма никакъв проблем да живееш сам и много хора го правят. Процентите на мъже и жени предлагащи неангажиран секс са почти изравнени, ако последните не са непременно обладани от идеята, че трябва да оставят потомство. Или ако потомството е вече налично, но автономно.

# 541
  • София
Ако още живее при родителите, също не е добре - показва липса на необходимост да се еманципира и неразбиране или нежелание да разбере това какво е сам да отговаря за цяло домакинство. Даже бих казала, че липсата на добри финанси може са е временна или поправима (според обстоятелствата), но липсата на емоционална самостоятелност и желанието за такава - почти невъзможна за промяна.

Иначе, аз не гледам добре на жени, които гледат първо и основно финансите. Но има и чисто полови разлики, които предопределят защо за жените те са по-важни. Една жена може да замести мъжа във финансовата част, но той не може да я замести с бременност и раждане. А в темата за кариерата видяхме колко мъжете са склонни да оставят кариерата на жената, а те да поддържат домашното огнище. Затова и е резонно жената да търси добро финансово състояние - защото така мъжът поне обезпечава това, което физиологично не може да предложи.

# 542
  • Living for Pleasure
После под формата, че трябва да скъсаме със спомена за миналото и да започнем да градим ново начало старото жилище се продава и купува ново общо. Ето така неуспешният сваля нивото на успешния. Ако последва раздяла първият ще е на чиста печалба, а вторият съответно на загуба + емоционалната травма, че и този път не се е получило.
Съгласен съм с всичко което каза, но все пак не отговори на въпроса. Мъже в твоята позиция разполагащи с ресурси, добра стратегия като при теб ли ще е те да отбягват жени ценящи ги (може би основно) заради тях? Това което съм цитирал е много често срещана ситуация, от страна на мъжа "да му свалят нивото" (използвам твоите думи) по този начин, бих казал че доста често е очаквано (може и при по-уредените жени да е така) като базов фактор за започване на връзка въобще от много жени. Не какво смяташ че правят мъжете в тази ситуация, а ти ако беше мъж в нея все още ли така би постъпвала?

# 543
Мъже с много пари рядко се хващат с парцалеси без една стотинка.
Натоканите "инфлуенсърки" на по 20 години, те са таргета.
Не жена между 30-40 години с много пари. Те също не са таргет, защото за баровеца са му дърти - пък той пари си има.

# 544
  • Living for Pleasure
Ако още живее при родителите, също не е добре - показва липса на необходимост да се еманципира и неразбиране или нежелание да разбере това какво е сам да отговаря за цяло домакинство. Даже бих казала, че липсата на добри финанси може са е временна или поправима (според обстоятелствата), но липсата на емоционална самостоятелност и желанието за такава - почти невъзможна за промяна.
Би ли го намерила за по-приемливо ако човек го прави с ясната идея да закупи жилище за да бъде именно възможно най-"еманципиран" и "отговарящ за цяло (собствено) домакинство" - и с поглед към бъдещето че това е важна част от създаване на стабилно собствено семейство?
Според мен никой не иска да живее с родителите си, особено ако има финансова възможност да се изнесе. Неща от рода на мързел свързан с готвене/пране/чистене и пр. веднага изчезват предвид плюсовете от към атрактивност към половинка и възможност за секс, и според мен не са силен аргумент за тези хора (макар че те няма да си признаят ако беше, така че не е и учудващо че не го чувам).
Но от дългосрочна (а не само краткосрочна) логическа и финансова гледна точка, има аргумент против квартирата, особено и щом толкова често се наблюдава тази ситуация (добри пари но все още при родителите). Предвид че и ги виждам често гаджосани тези хора, изглежда се смята че при добра работа, живеенето с родители не е фактор "резачка веднага", може би защото самите жени са в подобна ситуация.
Но ми е интересно да чувам и други мнения, защото както казах това го наблюдавам много често.

# 545
Съгласен съм с всичко което каза, но все пак не отговори на въпроса. Мъже в твоята позиция разполагащи с ресурси, добра стратегия като при теб ли ще е те да отбягват жени ценящи ги (може би основно) заради тях? Това което съм цитирал е много често срещана ситуация, от страна на мъжа "да му свалят нивото" (използвам твоите думи) по този начин, бих казал че доста често е очаквано (може и при по-уредените жени да е така) като базов фактор за започване на връзка въобще от много жени. Не какво смяташ че правят мъжете в тази ситуация, а ти ако беше мъж в нея все още ли така би постъпвала?
Хъм, една жена предлагаща потомство на мъжа, не може да му сваля нивото, просто защото той трябва да е готов да я подпомага, докато тя отглежда това потомство. Съфорумката много добре го е обяснила.
Ако изключим потомството от картинката, позициите са напълно изравнени. Т.е. както мъжете са с претенции и несклонни да правят компромиси, може да се очаква същото и от страна на дамите.
В днешно време животът е толкова уреден, че често чисто мъжка сила не е нужна, т.е. една дама с добри позиции би се справила добре и сама.
Разбира се, че ако бях мъж и не търсех продължаване на рода щях да постъпя по същия начин.

# 546
  • София
Gentleman, попринцип, винаги ще ми направи лошо впечатление, но бих го приела (защото осъзнавам рационализацията, а мъжете гледат по-математически отколкото психологически на ситуацията), ако виждам, че мъжът:

Е амбициозен - стреми се към добра работа.
Не взима пари от родителите и участва минимум наравно във всички сметки.
Наистина заделя за да може да си позволи самостоятелно жилище.
Пере, чисти, пазарува, готви, сам за себе си и участва в поддръжката на жилището.
Има собствена позиция и се разграничава от тази на родителите.
Склонен е да се изнесе на квартира, ако намери жена, преди да е събрал за жилище.

Видя ли готованство и емоционална зависимост - никакви доводи за практичност не могат да натежат.

Отбелязвам, че има значение и възрастта - на 20 горе-долу е нормално още да си у вашите, на 30 вече става доста кофти, на 40 изобщо не виждам надежда.

Иначе, за съжаление, не е фактор, защото много жени вярват и чакат да има промяна. После страдат.

# 547
  • Living for Pleasure
Хъм, една жена предлагаща потомство на мъжа, не може да му сваля нивото, просто защото той трябва да е готов да я подпомага, докато тя отглежда това потомство. Съфорумката много добре го е обяснила.
Ако изключим потомството от картинката, позициите са напълно изравнени. Т.е. както мъжете са с претенции и несклонни да правят компромиси, може да се очаква същото и от страна на дамите.
В днешно време животът е толкова уреден, че често чисто мъжка сила не е нужна, т.е. една дама с добри позиции би се справила добре и сама.
Разбира се, че ако бях мъж и не търсех продължаване на рода щях да постъпя по същия начин.
Отново съм съгласен със всичко което каза. Освен за "отглеждането на потомството". Статистиките за деца отгледани от самотен родител (майка) се знаят и са катастрофални и ужасяващи. За отглеждане на дете трябват двама родители които да полагат усилия. И тук нещата са изравнени.
Но това е вече встрани от разговора, мерси за отговора. Не съм сигурен дали при мъжете ще е толкова добра тази стратегия (много по-малко жени ще останат за потенциална връзка от обратното си мисля), но е пак ценно да се анализира и този параграф.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 02:41 от Gentleman of Leisure

# 548
Отново съм съгласен със всичко което каза. Освен за "отглеждането на потомството". Статистиките за деца отгледани от самотен родител (майка) се знаят и са катастрофални и ужасяващи. За отглеждане на дете трябват двама родители които да полагат усилия. И тук нещата са изравнени.
Това как го решихте и къде са тези статистики? Има ли и разрез на нивото на образованост и професия на самотния родител.
Защото като цяло повечето хора и в семейни двойки са неуспешни като родители. Самотният родител се налага да е доста по-отговорен и дисциплиниран. Така че логиката ви ми убягва.

# 549
  • Living for Pleasure
Това как го решихте и къде са тези статистики? Има ли и разрез на нивото на образованост и професия на самотния родител.
Защото като цяло повечето хора и в семейни двойки са неуспешни като родители. Самотният родител се налага да е доста по-отговорен и дисциплиниран. Така че логиката ви ми убягва.
Силно препоръчвам на всеки родител (или искащ да бъде такъв) да прочете The Boy Crisis на Warren Farrell (въпреки заглавието и за момичетата се разглеждат данни). Той е водещ световен експерт в изследването на деца отглеждани само от един родител (и понеже най-често този родител е майка - реално за израстването без баща). Или поне да изслушат няколко интервюта и лекции с него - има часове изключително интересни и важни(!) видеа с него в Тубата. Едно 12 минутно клипче за най-повърхностно първоначално запознаване - https://www.youtube.com/watch?v=Qi1oN1icAYc
Ако двама родители са калпави - това е лошо за детето. Ако е отглеждано самостоятелно от един, дори и не калпав - става многократно по-зле.

# 550
  • София
Това, което виждам при брат ми и някои други мъже /които живеят при родителите/ - излизат с някоя мацка, ходят на хотел, може на гости, ама да си съберат топките и да се изнесат с нея ..... тц.
Хайде да не засягаме темата за родителството и кой е по-добър, че ще стане грозно.

# 551
Аз не ги разбирам мъжете на по 30+ години, които живеят с родителите си. Обикновено става въпрос за някакви сериозни дефицити там. Но всъщност не ме бърка какво правят, защото дори да не бях омъжена, с такива не бих се занимавала.

Колкото до самотните родители - според мен си е до самия човек. Има сериозни и отговорни хора, които смятам, че биха се справили сами в отглеждането на децата си. Имам приятели, които са расли с един родител - ами нормални и напълно адекватни възрастни са в момента. А и никога не знаеш какво ще ти поднесе животът - партньорът ти може да реши да си тръгне, но има болести и злополуки (да не дава Господ) и да се наложи сам да гледаш и възпитаваш детето си.

# 552
А нещо на български език, релевантно на българската действителност? Като цяло нямам добро мнение за хора, на които липсва самостоятелно мислене и попиват от разни гурута, ментори.
Родителството е сложен и строго специфичен процес, който всеки един открива за себе си. Познанията обикновено са събрани преди това, когато станеш родител прилагаш в движение, според ситуацията. И се налага да си изключително гъвкав. Не съм видяла някой родител, без значение дали е самотен или не, да седне да гледа клипчета как да е родител, когато вече е станал такъв.

Има разлика между отношенията майка-сина и майка-дъщеря. И това важи и при самотните родители, и при семейните такива. Липсата на авторитетът мъжка фигура е решаващ за момчетата при израстването, но той може да бъде заменен при самотния родител от друга мъжка фигура като дядо, чичо, близък на семейството мъж, както и учител или треньор. Не виждам общо с възпитанието статуса на родителя. По-скоро е до интелект и образованост, среда.

# 553
  • София
Е@си американската драма, честно....
Няма да си отварям устата, няма....
Абе какво общо има това със секса?

Я мъжете в темата кажете колко време ви е нужно да се възстановите след един як секс със свършване накрая?

# 554
  • Living for Pleasure
А нещо на български език, релевантно на българската действителност?
Статистиките които цитира често са световни, но и там където са за определена държава - хората там и тук са едни и същи, няма да е е огромна разликата в цифрите, ако въобще има такава.
На български не знам - давам източник там където аз съм чел информацията.
Иначе това рефлексивно да се отрича и да се съди кой бил какъв и колко самостоятелно мислене имал... просто не е сериозно. Ще излезе че всеки стремящ се да е образован и информиран (по каквато и да е тема) няма самостоятелно мислене... Попита, дадох източник.

Няма да споря с никой ако те не искат добронамерено да подходят към информацията и въпроса (който е достатъчно сериозен, да спестим форумните остроумия). Всеки може сам да си прави изводи за себе си след като я има информацията.

И моля да не ми се изкривяват думите - никъде не съм започвал "темата за родителството и кой е по-добър," много е тъжно ако всичко веднага се приема като противопоставяне и борба.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 10:06 от Gentleman of Leisure

Общи условия

Активация на акаунт