Рим - 26 тема

• 51 259
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, извинявам се искрено ако е коментирано вече, но нямам възможност да прегледам темите. Добре ли е Рим за екскурзия през октомври? Наличните дати са 6,13 и 20 октомври, вие коя дата бихте ми препоръчали. Страхувам се да не хванем дъждовно време.
Аз съм била в Рим от 28 Октомври и си спомням, че беше доста топло през деня. Смятам, че и трите дати са добри.

Аз купих билети за Рим, но не погледах цените на хотелите и сега се чудя дали да не купувам нови за друга дестинация. Станало е ужасно скъпо.

JoySS, държиш ли на хотел? Понякога има апартаменти или B&B на по-добри цени. Иначе навсякъде вече цените са двойни... преди 2 години намирах стаи и за по 60-80 евро, сега под 120 ми е трудно.
Не държа на хотел, но държа апартаментът  да е самостоятелен т.е да не се споделя банята с други хора. Иска ми се да намеря нормални условия за около 200лв., но не успявам…
Есента 2020г. бяхме в много малък апартамент, в центъра на Рим за 57€ нощувката, в момента същото място предлага нощувката за 430€. Няма какво да добавя…

За 200лв трудна работа, нощувките вече започват от поне 240лв и то за двама човека.
Ако сте повече, респективно се вдигат.

# 391
Имах предвид Лепанто, съжалявам за грешката...
Здравейте отново. В Гугъл мапс излиза следното съобщение при задаване на метро-дестинация от Чинечита до Ливорно: "Lavori di rinnovo delle infrastrutture della linea A della metropolitana · rinnovo dell'armamento (binari, scambi e massicciata) sull'intera linea 8 e nella tratta Ottaviano-Anagnina della metro A. il cantiere sulla metro A sarà attivo 18 mesi nelle giornate dalla domenica al giovedì.
La linea A della metropolitana, quindi, sarà sostituita da bus per l'intera lunghezza (da Battistini ad Anagnina) a partire dalle ore 21 delle giornate dalla domenica al giovedì. Al venerdì e al sabato l'orario della metro A sarà il consueto: 5.30-1.30. (@romamobilita)". С транслейта разбирам, че има ремонт и се използва бус. Правилно ли е и действително ли е с прекачване на рейс? В сайта на ATAC не виждам да пише нищо...

# 392
Здравейте,
Бихте ли препоръчали място за отсядане в Рим? Ще пътуваме само аз и мъжа ми, не държим да е на центъра, ще се придвижваме с градски транспорт. Сега започнах организирането на екскурзията, по-скоро няма да е почивка, ще обикаляме забележителности. Ди Треви, Колизеума и Ватикана са ясни, какво според вас да включим задължително в 5-дневна програма? Препоръки за места за хапване с вкусна храна също са добре дошли.
Благодаря ☺️

# 393
Тиволи на мен много ми хареса, не беше толкова претъпкано, както по популярните забележителности, а самото градче е много чаровно.
Посетихме и музей, посветен на етруската цивилизация, ние си се интересуваме от такива неща и ни беше интересно.
Барберини ми се искаше да видя, но не остана време.

# 394
Здравейте! Коя офлайн карта на Рим ползвате?

# 395
Здравейте, най-сетне и аз видях Рим! Simple Smile

За съжаление ни изгоря едната нощувка Sad Полетът ни се отложи с 20 часа и така се озовахме с 3 нощувки, вместо с 4.

Жегата е умопомрачителна! Нашия хотел беше до спирка Policlinico на метрото и много бързо стигахме до навсякъде. Но между 13 и 18 часа навън беше просто мор. Все пак навъртяхме по 25-30 000 крачки дневно и обиколихме повечето забележителности.
Изумена съм от фигурите на италианките - слаби като манекенки, с тънки талии, независимо от възрастта.
Внимание при гъчканица в метрото - нас за една бройка да ни оберат. Много са ловки. В нашия случай обирджията беше маскиран с очила и влачеше голям куфар на колелца, съвсем като турист. Когато се усетихме и той разбра, веднага слезе.
От толкова красота още ми е замаяна главата... всичко си струва да се види Simple Smile

# 396
  • sofia
А защо ви се забави полетът? С коя компания?
Здравейте, най-сетне и аз видях Рим! Simple Smile

За съжаление ни изгоря едната нощувка Sad Полетът ни се отложи с 20 часа и така се озовахме с 3 нощувки, вместо с 4.

Жегата е умопомрачителна! Нашия хотел беше до спирка Policlinico на метрото и много бързо стигахме до навсякъде. Но между 13 и 18 часа навън беше просто мор. Все пак навъртяхме по 25-30 000 крачки дневно и обиколихме повечето забележителности.
Изумена съм от фигурите на италианките - слаби като манекенки, с тънки талии, независимо от възрастта.
Внимание при гъчканица в метрото - нас за една бройка да ни оберат. Много са ловки. В нашия случай обирджията беше маскиран с очила и влачеше голям куфар на колелца, съвсем като турист. Когато се усетихме и той разбра, веднага слезе.
От толкова красота още ми е замаяна главата... всичко си струва да се види Simple Smile

# 397
Wizz air от Дортмунд до Рим на 20 юли. Изтъкнаха техническа причина. Отлагаха го отначало с по 3-4 часа. Накрая ни настаниха на хотел за вечерта. После пак имаше отлагане с 5 часа и накрая тръгнахме.

# 398
  • Milano
Зоната между Базиликата "Св.Петър" и Замъка "Сант'Анджело" ще стане пешеходна във връзка с Il Giubileo  (Свята година) през 2025г.
Работните дейности (по подлеза за колите на пл."Пиа") ще започнат на 21.08.23г. и би трябвало да приключат на 08.12.24г.
По тази причина още в първите дни на авуст ще започнат промените на движението в зоната, в т.ч. маршрутите на автобусите (40, 62 и т.н.).

Ако отсядате в зона Прати имайте го предвид.

https://www.romatoday.it/attualita/video-sottovia-piazza-pia-are … -san-pietro-.html

# 399
Искам да попитам вярно ли е, че през август месец метрото в Рим няма да работи? През август ще съм в Рим и съм планирала придвижване из града основно с метрото и сега се притеснявам

# 400
  • София
Искам да попитам вярно ли е, че през август месец метрото в Рим няма да работи? През август ще съм в Рим и съм планирала придвижване из града основно с метрото и сега се притеснявам

На предишната страница съм сложила инфо за метрото, погледнете.

# 401
Много благодаря! Само на тези дати и за споменатите направления ли важи, че не можах да отворя линка?

# 402
  • София
Много благодаря! Само на тези дати и за споменатите направления ли важи, че не можах да отворя линка?

Да, само за тях. Може и нещо да са променили, това е новата статия: https://romamobilita.it/it/media/pp/metro-dall11-24-agosto-parzi … usura-bus-navetta

11 - 13 август ще бъде прекъснат участъкът Anagnina-Subaugusta и метрото ще бъде заместено от автобуси.

14 - 24 август ще бъде прекъснат участъкът между Arco di Travertino и Ottaviano и пак ще има автобуси. 

# 403
Преди доста време бях споделила притесненията си за пътуването до Рим на дъщеря ми, която още не е навършила 18 по повод концерт на Монескин. Беше с приятелка, която е на 18 и е била и преди в Рим.
Освен с невероятния концерт, девойките без проблем се оправиха с целия престой (6 нощувки), организация, билети за транспорт и забележителности, общо взето самички с всичко. Доволни са много, като изключим адската жега, която обаче не ги е възпрепятствала да оползотворят дните си максимално.
Мястото за спане съм публикувала назад, но ето го още веднъж, ако някой иска да се възползва, чудесна локация и домакини. Помня, че след като го споделих, тук също беше потвърдено от една потребителка (съжлаявам, че не помня коя), отсядала там, че е много добро.

# 404
Ех, че готини родители! Мястото е много хубаво, но за съжаление заето Sad

Общи условия

Активация на акаунт