Рим - 26 тема

• 50 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, бихте ли ме ориентирали колко е пешеходното разстояние от Ватиканските музеи до Колизеума.
Според Apple map e 57 мин.

И аз така го погледнах, но съдействащо то лице за наемане на апартамента, който ще ползваме, ни каза 10 Мин пеша до спирката на метрото и още 20 Мин с него. Аз по принцип съм за пешеходното ходене и затова питам тук . Апартаментът, който сме наели е то Ватикана и правя маршрути. Мерси!
Не е кратко разстоянието, ако го изминавате пеша. С метро трябва да смените линията, ако сте в района на Прати.
Посещението на Ватиканските музеи е доста изморително само по себе си, както е писано.
Сезонът също е важен, защото през лятото задухът и жегата в Рим не са за подценяване.

# 76
Здравейте, бихте ли ме ориентирали колко е пешеходното разстояние от Ватиканските музеи до Колизеума.
Според Apple map e 57 мин.

И аз така го погледнах, но съдействащо то лице за наемане на апартамента, който ще ползваме, ни каза 10 Мин пеша до спирката на метрото и още 20 Мин с него. Аз по принцип съм за пешеходното ходене и затова питам тук . Апартаментът, който сме наели е то Ватикана и правя маршрути. Мерси!
Не е кратко разстоянието, ако го изминавате пеша. С метро трябва да смените линията, ако сте в района на Прати.
Посещението на Ватиканските музеи е доста изморително само по себе си, както е писано.
Сезонът също е важен, защото през лятото задухът и жегата в Рим не са за подценяване.

Обратна е посоката. Настанени сме до Ватикана, а планираме другите маршрути. Затова попитах колко е разстоянието до Колизеума , за да се ориентирам.

# 77
Разбрах това, във всички случаи ще трябва да сменяте линията на метрото, ако отивате от Прати до Колизеума. Успех в намиране на оптималното решение!

# 78
Аз бих препоръчала да видите Ватикана в един ден и Коризеума в друг.
Иначе пътят от Ватикана към Пантеона и колизеума е много красив и има много неща които да се видят.
Но ако тръгнете пеш след Ватикана и планирате да гледате и колизеума доста ще се изморите.

# 79
Здравейте,

Ако някой е купувал билети от приложението GetYourGuide за Ватиканските музеи и Колизеума, моля да потвърди!
Освен плащането, което е онлайн, самите билети се взимат от посочени офиси в приложението, а не се изпращат като QR  код или по друг начин онлайн на имейл.
Задължително се взимат от офисите посочени в приложението? Правилно ли съм разбрала? Благодаря предварително!

# 80
  • София
Реших да похваля едно заведение - "Molino", намира се съвсем близо до базиликата "Санта Мария Маджоре", на Via Merulana, 281. Предлагат много видове пици на парче и много други неща за хапване (сладки и солени), а капучиното им е най-доброто, което досега съм опитвала в Рим.
А за тези, които се интересуват от дрехи, отсреща има голям магазин на няколко нива, "Upim" - не знам какво точно е качеството на предлаганите неща, цените бяха поносими и имаше голямо разнообразие.

# 81
На мен билетите с QR код за Колизеума ми излязоха в приложението на Get your guide веднага след плащането. Не са ми ги изпращали по имейл и никакви указания за взимане от офис нямам. В указанията пише следното: “Go directly to the Colosseum's Fast Track Ticket Holders counter to queue for mandatory security checks”.

Не ми става ясно от сайта или от приложението сте взели билетите, но ако е от сайта - свалете си приложението и го синхронизирайте с профила, от който сте платили билетите - така би трябвало да излязат. Ако сте ги взели направо от приложението в секция “bookings” би трябвало да ви излизат вече.

# 82
Това са обясненията, които съм получила и за двата резервирани билета. Само да отбележа, че още не е минало плащането.

Please exchange your voucher at the Touristation office. If you are facing Vittorio Emanuele II monument, you can find the office on your right-hand side. We recommend taking any bus, tram, or walking route to Piazza Ara Coeli, 16, next to the Venezia square.

Exchange your voucher at the Touristation Vaticano office, located 50 meters opposite the entrance of the Vatican Museums.

# 83
На мен днес ми мина едното плащане и в приложението са ми QR code

# 84
В такъв случай билетите би трябвало да се появят в приложението, когато мине плащането.

# 85
Билетите са купени през сайта, а съобщението е от приложението. Когато мине плащането ще пиша пак. Благодаря на отзовалите се!

# 86
Реших да похваля едно заведение - "Molino", намира се съвсем близо до базиликата "Санта Мария Маджоре", на Via Merulana, 281. Предлагат много видове пици на парче и много други неща за хапване (сладки и солени), а капучиното им е най-доброто, което досега съм опитвала в Рим.

Присъединявам се към похвалата за Молино. Много интересни и вкусни пици и чудесно капучино (сладки неща не опитахме).

# 87
  • София
Оо, радвам се, че има и друго положително мнение за там, защото сега прочетох как съм го написала и ми прозвуча като реклама, а съвсем не е така. Simple Smile Просто бяхме гладни и влязохме, беше голяма навалица.
Иначе от забележителностите  посетихме Зоопаркът, Капитолийските музеи и Сант Анджело. За всичките си купихме билети на място. И дъжд ни валя, и слънце ни пече - установих, че е много удобно да се движиш с дъждобран на гърба, а не с чадър. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 20:13 от Кара Миа

# 88
Това са обясненията, ко
Скрит текст:
ито съм получила и за двата резервирани билета. Само да отбележа, че още не е минало плащането.

Please exchange your voucher at the Touristation office. If you are facing Vittorio Emanuele II monument, you can find the office on your right-hand side. We recommend taking any bus, tram, or walking route to Piazza Ara Coeli, 16, next to the Venezia square.

Exchange your voucher at the Touristation Vaticano office, located 50 meters opposite the entrance of the Vatican Museums.
Аз купувах билети от GetYourGuide за Ватиканските музеи. В него се предлагат оферти от различни "търговци". Някой действително дават адрес на който да се отиде преди часът за посещение ,където ви дават билет и евентуално ви съпровождат до входа на музея ако сте без гид. Попаднах на такива, по-долу в описанието на всяка оферта пише как се получават билетите. Аз взех билети от GetYourGuide Tours & Tickets GmbH като търговец(пише го вдясно до рейтинга или над него). Билетите дойдоха веднага на мейла, има ги в профила ми в сайта и в мобилното приложение .Всъщност не е билети, те се получават вътре от касата, с този документ влизате вътре в музея.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 23:42 от soniapro

# 89
Здравейте, от кой сайт  - прекупвач да купя билети за Колизеума. Опитвам през get your Gide и ми дава свободни часове но не мога да купя. Не искам официалния сайт. Там няма билети. Но да е изпитан сайт

Общи условия

Активация на акаунт