Рим - 26 тема

• 51 269
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • sofia
А за купола билети онлайн или на място?

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 13:36 от truetrue

# 361
А за купула билети онлайн или на място?
На място.

# 362
Благодаря!

Базиликата е безплатна, куполът е платен.
[/quote]

# 363
  • София
Не откривам начин да заявя безплатен билет за детето за Колизеума от официалния сайт. Трябва ли изобщо или си купувам само възрастен и студентски(за другото дете), а безплатния просто си го взимам от касите?
Че наближава денят, в който ще пуснат моята дата и да съм готова.

# 364
Здравейте,
Има ли смисъл да следя дали ще се появят билети за Ватиканските музеи, след като вече няколко дни ми ги дава изкупени? Сега погледнах и tiqets.com и цените са от 30 евро нагоре, което е двойно. Имам ли друга алтернатива? За края на август става дума.
...
 Имайте предвид, че освен цената има и такса онлайн резервацията (ако не греша към 5 евро на билет), така че оскъпяването не е чак двойно.
...
В тази връзка каква е редовната цена на билет за музеите във Ватикана, без екскурзовод?
Аз ще купувам за септември и цената е 30 евро.
Официалния сайт на Ватиканските музей: https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html
Full Price Ticket: € 17,00
Reduced Ticket: € 8,00
Reservation fees: € 5,00
It is possible to purchase a ticket at a reduced price for children aged between 6 and 18 years
Иначе и аз си взех билет на стойност 30 евро и няколко евро цента от www.tiqets.com

# 365
  • sofia
За Колизеума чака ли се много и има ли смисъл да вземем билети skip the line?

# 366
За Колизеума чака ли се много и има ли смисъл да вземем билети skip the line?
Има смисъл да се вземат предварително билети, опашките са големи. При мен така се стекоха нещата, че не успях да си запазя за датите на престоя ни. Бяхме в първата неделя на месеца, когато е безплатно, опашката обикаляше целия Колизеум и дори не можахме да видим къде свършва надолу по улицата. Тогава обаче установихме, че все пак има каси, от където може да си вземеш билети, а не само онлайн. Предупреждавам на касите се плаща само с карта, не приемат пари в брой! На следващия ден отидохме към 08:30, работното време е от 09:00 и опашката беше значителна, но нищо общо с тази от предишния ден. в 10:05 бяхме на самите каси. Интересното е, че не може да влезеш веднага, нито да започнеш разглеждането от Римския форум. Билета беше за след 1 час и се разглежда първо Колузеума и след това Форума и хълма на Палатин. За децата ми (2, 8 и 12) беше абсолютно безплатно, а за възрастен Колизеум+арена цената беше 23 евро, като аз исках билет да е и за подземието, но казаха, че няма възможност. Реално на влизане в Колизеума, опашка няма, всички влизат спокойно, като бяха 2 коридора - за групи с водачи и за самостоятелно посещение. Тоест чакането е за купуването на билет, така че преценете, ако ставате рано и ви се чака, може и да рискувате, така евентуално няма да заплатите такса резервация и евентуална надценка, ако взимате билета не от официалния сайт.

# 367
Касите за билети са тези срущу входа ли или са вътре в самия Колизеум, където бяха преди?
P.S. Прочетох на официалният сайт. На касата за билети „Храмът на Венера и Рим“ на площада на Колизеума и „Арко ди Тито“

Някой вече ходил ли е в Пантеона откакто е платен? На място ли се плаща или с предварително закупени билети?

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 16:58 от Lady Vengeance

# 368
  • Milano
Може и по двата начина да се закупят билетите за Пантеона, Лейди.
Има каси пред него, които затварят в 18.00ч.
Официялният сайт за закупуване на билети е този:

https://login.museiitaliani.it/realms/AD-Arte-visitors/protocol/ … 950c-62d82c7b04bd

Трябва първо да се регистрирате.

После изглежда така:

П.п. има други сайтове, които излизат преди този в Гугъл със skip the line, но те не са официални.

# 369
Благодаря, regina.
Тъкмо се регистрирах в сайта. Вярно, че все други излизат първо.

# 370
  • Пловдив
Работят каси само на маркираното място - 3 или 4, като едната е за хора с резервации/пас, а останалите - за продажба на место. Бързо вървят опашките, но ако се отиде след 9 ще се чака доста.

Отвън са касите.

# 371
  • sofia
Благодаря ви! А детските билети за Колизеум как се купуват?

# 372
Здравейте отново. В случай, че самолетът по график трябва да кацне в 17.15 и ще бъдем само с ръчен багаж, реалистично ли е според вас да хванем автобус от Чампино до Термини в 18.05 ч. Следващ има чак в 19.00. Чудя се за кой да купя билети онлайн, а не ми се губи цял час в чакане на летище. П.п. Досега не съм летяла и затова съм неориентирана. И възможно ли е да ги купя онлайн щом кацнем, за да видя дали няма да има закъснение самият полет...

# 373
  • Пловдив
Напълно реалистично!
Защо не погледнете  на 1 страница варианти с 520/720 до метро съответно до Чинечита и Лаурентина? Автобусите са на 20 мин. и после с метро ... Може от летището да вземете карта за транспорт - точно до изхода вдясно има гише, и да не мислите за билети, особено ако ще пътувате скоро в жегите.

# 374
Напълно реалистично!
Защо не погледнете  на 1 страница варианти с 520/720 до метро съответно до Чинечита и Лаурентина? Автобусите са на 20 мин. и после с метро ... Може от летището да вземете карта за транспорт - точно до изхода вдясно има гише, и да не мислите за билети, особено ако ще пътувате скоро в жегите.

Благодаря за съвета. Мислих, че е по-удобно да не се прекачваме, защото ще спим в Прати и от Термини да вземем метрото. Но ще погледна пак.

Общи условия

Активация на акаунт