Рим - 26 тема

• 51 221
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Два пъти съм била в Рим, в началото и края на февруари, чудно е за посещение тогава. Тълпи си има и тогава, но поне не е нечовешка жега и в музеите е приятно.

# 466
  • русе
Здравейте, опитвам се да купя билети за Колизеума за 2ма възрастни и 2 деца на 16г.  и 8г. Знам, че за децата билетите са безплатни, но не трябва ли да ги резервирам и тях?

# 467
  • София
Трябва! И аз доста се балтах докато открия как да купя намален, но накрая с аудиогайд си реших проблема. Не, че го ползвахме, че доста скучно и нашироко се обясняваше, а и на детето му го дадоха на италиански, но късно разбрахме и не ни се връщаше.

# 468
  • sofia
Здравейте,
Можете ли да ме насочите за транспорт от Чампино до Прати (без таксита). Благодаря предварително!

# 469
  • София
Здравейте,
Можете ли да ме насочите за транспорт от Чампино до Прати (без таксита). Благодаря предварително!
Автобус 520 пред летището, слизате на спирка Чинечита и оттам метрото до Прати - спирки Лепанто или Отавиано. Всичко това с един билет, продават на гише вдясно преди изхода на летището.

# 470
  • sofia
Много, много благодаря!
Здравейте,
Автобус 520 пред летището, слизате на спирка Чинечита и оттам метрото до Прати - спирки Лепанто или Отавиано. Всичко това с един билет, продават на гише вдясно преди изхода на летището.

# 471
Привет!

Моля за разяснение как работи сайтът за билети за Колизеума - вчера цял ден следих за билети, информацията се актуализираше периодично, но така и не уличих да видя билети за предиобедни часове. Само един/два пъти имаше за 11.30, но пък беше 1 билет, на мен ми трябват 4.

В средата на септември дали ще е горещо времето за посещение на Колизеума в периода между 13 ч. - 16 ч.? Или е добре да търся билети за след 16 ч.?

# 472
  • Пловдив
Здравейте,  някой качвал ли се е на Hop on,hop off автобус за вечерна разходка? Прочетох,  че не може да се слиза и да се качваш пак, но спира ли поне, за да се видят обектите осветени?

# 473
Здравей,

не съм се качвала на Hop-on, Hop-off бус, но четох отзиви и не бяха въобще ласкави. Хората пишат за висене в задръствания (които вечер сигурно ще са особено тежки), високи цени, като цяло. Според мен не си заслужава и затова пропуснахме този експириънс, но е въпрос на личен избор.

# 474
  • Пловдив
Благодаря за отговора.  Търся начин да видим повече забележителности осветени от светлини вечер,  но ще го мисля. Ще питам за пореден път,  дано някой знае, трябва ли да купувам билет за градския транспорт за куфар - като за чекиран багаж.

# 475
  • София
Благодаря за отговора.  Търся начин да видим повече забележителности осветени от светлини вечер,  но ще го мисля. Ще питам за пореден път,  дано някой знае, трябва ли да купувам билет за градския транспорт за куфар - като за чекиран багаж.

От сайта на градския им транспорт: Всеки пътник може да превозва безплатно 1 брой багаж с размери не повече от 50х30х25. При превозване на повече бройки багаж или такъв, който надвишава посочените размери трябва да се закупи билет. Забранен е превозът на багаж надвишаващ 80х45х25.

Хоп-он-хоп-оф автобусите са само през деня, вечерната разходка е точно това - разходка, просто се предлага от същата фирма. Скъпо е, но пък вечерната разходка си заслужава. Тя е и късно вечер след като е минал час пик. Евтин вариант е да си набележите кое искате да видите вечер и да карате пеша и с градски. например - може да се започне от Колизеума (дотам с метро), след това към площад Венеция, оттам Пантеона, Навона, Треви, Via del Corso, Испанските стълби и до Piazza del Popolo и оттам пак метрото за прибиране. Или съкратен вариант на две вечери - Колизеума и Форума, а друга вечер останалото като започнете от Треви и оттам през Пантеона, Навона, Кастел Сант' Анджело и Ватикана.

Аз съм правила разходката от Ватикана, защото там ни беше апартаментът, през Кастел Сант' Анджело, Навона, Пантеона, Треви, площад Венеция, Форум, Колизеум. Пропуснахме Испанските стълби.

С автобус няма да видите нито Треви, нито Навона и Пантеона, нито Испанските стълби.

# 476
  • Пловдив
ElzaFB, благодаря за отговора, не го бях намерила това на сайта за транспорта. За вечерната разходка и аз си мислех, че няма как да мине наблизо до част от обектите. И нашият апартамент е близо до Ватикана, може и пеш да се поразходим.

# 477
Моля да ми потвърдите или коригирате следното Simple Smile

Ако купя Рома пас за 48 часа - 32 евро, мога да посетя Колизеума, Форума и Палатин, без да се плаща нещо допълнително, нали?
В такъв случай Рома пас излиза по-изгодно при условие, че от официалния сайт не предлагат билети за конкретните дати?

# 478
Да, те са през един вход и един билет, съответно ползвате безплатния вход с Рома пас. Също забелязах, че на линка за Рома пас има повече възможности за резервация в желания час.
Все пак си проверете датите, да не би да има някой празник и затова не може да се резервира.

# 479
Момичета, ако някой знае за Галерия Боргезе за инвалиди и придружаващи лица има ли намаления? За да резервирам час ми излизат 3 опции, редовен билет, за младежи, за деца под 18 години и други правоимащи, като няма по- подробна информация. Ако резирвирам за деца и други правоимащи, ако не дават намаления дали на място ще можем да доплатим?

Общи условия

Активация на акаунт