Рим - 26 тема

• 51 214
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, ако някой знае за Галерия Боргезе за инвалиди и придружаващи лица има ли намаления? За да резервирам час ми излизат 3 опции, редовен билет, за младежи, за деца под 18 години и други правоимащи, като няма по- подробна информация. Ако резирвирам за деца и други правоимащи, ако не дават намаления дали на място ще можем да доплатим?
Най-добре питайте на имейл какво е необходимо да направите.     ecomm.customerservice@tosc.it
На първа страница има информация, но за Колизеума. Все пак може да е полезно какви документи са трябвали.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 19:25 от Lady Vengeance

# 481
  • София
По принцип инвалиди и един техен придружител имат право на безплатен достъп до всички държавни музеи, но придружителят трябва да покаже документ, че е такъв. Така че се присъединявам към съвета на Lady Vengeance - най-добре пишете на мейла да попитате как да запазите билети и какъв документ трябва да представите. Придружител може и да е един член на семейството, така че там доста по-лесно се доказва връзката Simple Smile

# 482
Благодаря, момичета! Направих запитване, но все още нямам отговор, а билетите се изчерпват. Галерия Боргезе нямат ли официален сайт, да ги питам и тях?

# 483
Здравейте, аз се интересувам от Вила Боргезе - колко време ще ни трябва само за градините, без да влизаме вътре?
Здравейте, градините на вила Боргезе в началото на юли бяха пресъхнали и нямаше почти растителност в тях, а и мисля, че трябва да си платите входа във вилата, за да получите достъп до тях, а и като площ не са големи и реално се виждат през оградата. Вече самият парк около вила Боргезе е огромен и е със свободен достъп, в него може да прекарате и цял ден, там е й зоопарка и различни сгради, фонтани, може да си вземете рикша и да обиколите.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 15:45 от anibo

# 484
  • София
Благодаря, момичета! Направих запитване, но все още нямам отговор, а билетите се изчерпват. Галерия Боргезе нямат ли официален сайт, да ги питам и тях?

https://www.collezionegalleriaborghese.it/

https://galleriaborghese.beniculturali.it/

Вторият на мен не ми се отваря, първият реално също води към втория ако натиснеш някъде и пак не се отваря поне при мен.

Но пък този работи: https://www.gebart.it/musei/galleria-borghese/

# 485
Благодаря на всички! За съжаление никой не отговори на запитването ми и билети на редовна цена за нашите дати се изчерпаха, наложи се да вземем по- скъпи. На место все пак ще питам дали има отстъпки за инвалиди и ще пиша тук.

# 486
  • Milano
Инвалидите и член от семейството или придружител влизат безплатно, но трябва резервация.
Освен това не плащат 2 евро за нея, като например тези под 18г.

"Изключени от заплащането на задължителната резервация от 2 евро са инвалидите и техен член от семейството или придружител, който да докаже че принадлежи към услугите за социално и здравно подпомагане".

В сайта за билетите (tickeone) я няма опцията за нулева комисионна.

Бих се обадила по телефона:

Естествено добавяте +39 отпред.
Отдолу е посочено работното време от понеделник до петък.

Иначе имейл:

# 487
  • София
Здравейте, малко късно се замислям и сещам по този въпрос, но утре имаме билет за Ватиканските музеи, въпроса е дали този билет би ни дал някакво преимущество да влезем в базиликата Свети Петър или като всички хора ще трябва да се наредим на опашката отвън. И ако трябва да си изчакаме реда горе-долу как върви опашката, колко време би ни отнело?

# 488
То няма опашка на Свети Петър.

# 489
  • София
Казаха ми, че ставали бая големи опашки сега в сезона и едва ли не по 1-2 часа да трябва да се чака, което в тази жега и то под слънце е немислимо.

# 490
Преди 5-6 години опашките за Св. Петър бяха огромни. Движеха се сравнително бързо, но пак ми отне около 1-1,30 за да вляза.

Имаше преди един 'трик' за да не се чака опашката. Излизането от музеите става след Сикстинската капела. В нея има два изхода. Единия е за групи и той излиза точно пред входа на Св.Петър и там няма опашки. Другия извежда навън и после се чака отново за базиликата. Ако можете да се 'присламчите' към някоя група и да минете през прекия изход е най-добре. Аз успях единия път, но веднъж чаках и голямата опашка.

# 491
Ние като бяхме ,изобщо нямаше втори изход, отиваше се директно към базиликата.

# 492
Ако вече е така е супер, защото наистина се спестява много време от чакане по опашки.

# 493
Не е така. Изходът към базиликата след капелата все още си е само за групи. При нашата даже много стриктно гледаха.  Гидът каза точната бройка, охраната ни преброи

# 494
  • София
Сега като бяхме, тръгнахме през левия изход, за да продължим разглеждането, но по едно време питахме охраната за базиликата и той ни обясни, че трябва да се върнем до Сикстинската капела и да излезем през другия изход. За целта се качихме на асансьор, минахме отново през половината галерии и излязохме през този изход. Никой не ни е питал група ли сме и дори мисля, че просто пишеше "За Св. Петър", нямаше нищо за групи, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт