Рим - 26 тема

• 51 162
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
    Здравейте, предстои ни пътуване до Рим на 15,16 и 17 октомври.
    Ще Ви бъда безкрайно благодарен ако някой ме насочи от къде да закупя билети за Колизеума с Форум и съответно Ватикана със Сикстинска капела, като да са разпределени в два различни дни от престоя ни. Намирам някакви опции, но са на цени от по около 70-90€ на човек и общо за 2те дестинации около 160-70€ на човек.

Бях се насочил към закупуване на карти Rome Tourist Card, за да разгледаме всичко основно в града. Но за съжаление за никоя от забележителностите не ми позволява да запазя час с изключение за определени часове единствено за Колизеума на 16.10, най-ранния е 14:10.

Въпросите ми са първо това значи ли, че не могат да се посетят забележителностите, тъй като са пълни слотовете или това важи само за skip the line ticket. Също така ако всичко е заето има ли изобщо някакъв вариант да се посетят Ватикана и базиликата Св. Петър ?
    И последен въпрос ако запазя час за Колизеума за 14:10 дали времето ще е достатъчно да се разгледат Колизеума и Форума ?

Аз днес си запазих билети за Ватикана за 44EUR за двама от официалния им сайт.
Дано съм запазила провилните. Пише Ватикански музеи и Капела.
Почвам търсенето за Колизеума, но и аз попаднах на сайтове, в които цените са меко казано високи.

Бихте ли ми изпратили линк, точно кои билети сте си запазили и за коя дата, тъй като на мен ми показва, че са продадени

# 586
Аз ги купих от този сайт, но нашите дати са различни.

https://tickets.museivaticani.va/home/fromtag/2/1697490000000/Biglietti-Musei

Сега пък аз не намирам свободини билети за Колизеума за 09.11 Sad
Някой ако даде инфо от къде мога да разгледам освен от сайта, който е представен на първа страница ще съм много благодарна.

# 587
  • Milano
Има разследване на Антитръст точно за билетите за Колизеума от официалния сайт Coop Culture и пет фирми, които ги изкупуват минути след пускането в продажба, като ботове, за да ги препродават на много по-високи цени добавяйки някаква услуга - гид, skip the line и т.н.

Вероятно официалният сайт няма добра защита срещу закупуване на големи партиди билети от ботове.
А някои от фирмите са Get your guide, Ticquets, Viator и т.н.

С една дума е много трудно да се закупи билет онлайн на нормалната му цена от 18 евро.
При това до м.май не работеха физическите каси.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 11:56 от regina di cuori

# 588
Ужас...

Сега не разбирам от къде да си закупя билет...
В този Viator предлагат основно за около 40EUR само Първо и второ ниво на Колизеума, а ние искаме Арената+Подземието.

Рома пас вариант ли ни е? Сайта им не работи и не мога да разгледа какво може да се включи.

Моля за идеи и за помощ за прословутите билети за Колизеума да включват всичко и да не са по 200лв на човек при нормална цена от 60лв примерно на официални сайт.

И още един въпрос. Намерили сме си апартамент на 26 Via Principe Amedeo, до гарата.
Притетснено ми е, защото в Букинг пише, че са от скоро. И като не е хотел, а апартамент как ще се разберем за ключ и т.н ..
Някой ако е отсядал в района в частен апартамент да сподели моля.

# 589
Подземието май не го предлагат или са наистина единични случаите и много рядко може да ги хване човек. Ние не успяхме. Достъпът до арената е само ако си с гайд, може да има някаква промяна, но преди не пускаха без.
Лично аз съм супер доволна от Get your guide - точно за Колизеума си бяхме букнали билети с достъп до арената, Форума и палатински хълм с продължителност 3 часа. Изключително интересно, гайдът ни беше повече от страхотен, групата малка - 8 човека. Цената беше около 350 лв за двама и мога да кажа, че си струваше напълно.

# 590
Последните Ви опции са сутрин рано на опашката. И за Колизеума и за Ватиканските музеи продават билети на място.
С Рома пас също трябва да имате запзени часове за влизане, не може ей така с картата направо.
Също така следете официалните сайтове постояно, все може да изкочи нещо.

# 591
  • София
Ние си бяхме купили билети от Ticquets за арената, палатин и форум. Получи се супер, защото лота ни беше в 9:00 и се оказахме първи на арената. Имахме 10 минути сами там - усещането беше уау.

# 592
Има разследване на Антитръст точно за билетите за Колизеума от официалния сайт Coop Culture и пет фирми, които ги изкупуват минути след пускането в продажба, като ботове, за да ги препродават на много по-високи цени добавяйки някаква услуга - гид, skip the line и т.н.

Скрит текст:
Вероятно официалният сайт няма добра защита срещу закупуване на големи партиди билети от ботове.
А някои от фирмите са Get your guide, Ticquets, Viator и т.н.

С една дума е много трудно да се закупи билет онлайн на нормалната му цена от 18 евро.
При това до м.май не работеха физическите каси.
Благодаря за информацията, която потвърди подозренията ми. Точно заради това не успях да взема билети нито за музеите във Ватикана, нито за Колизеума от официалните сайтове. А следях внимателно кога ще станат активни нашите дати в техния календар.

В крайна сметка взехме по-скъпи билети от Tiqets за музеите.
С Roma pass влязохме в Колизеума.
По-скъпо е от редовните билети, но пак бих го направила, защото видях какви опашки имаше и колко дълго се чака - време, което бих предпочела да прекарам в разглеждане. А най-вероятно щях да съм изморена от стоенето права и едва ли щях да имам сили за музеите например - там 3 часа не ни стигнаха, но и беше уморително.

...
Рома пас вариант ли ни е? Сайта им не работи и не мога да разгледа какво може да се включи.

...
Да, вариант е и напълно изпълним. /Не мисля, че дава достъп до Подземия/Арена обаче/
Явно имат още проблеми със сайта, но ето тук има информация https://www.turismoroma.it/en/node/18694 - изберете кой е удачен за вас 48 часа или 72 часа и прочетете какво включва.
Ние нашите пасове ползвахме за Колизеума - с тях влизаш с предимство и не чакаш, ползваш обществения транспорт, има и други отстъпки.

Но трябва да си запазите час за влизане в Колизеума предварително ето тук -
Ще изберете опцията RESERVATION OF ADMISSION FOR ROMA PASS HOLDERS, 2 евро на човек е резервацията, прави се дори да нямате закупен Рома пас.

Самия Рома пас може да купите като пристигнете на място /в линка по-горе има информация къде/, до Колизеума също има информационен център.
Може и онлайн да го вземете от Get your guide -

# 593
Лелеееее благодаря. Току що проверих в сайта и са излезли за нашите дати Колизеума с арената на нормална цена. Ужасно много благодаря.
Подземията явно ще ги пропуснем.
Остава хотел. Днес пуснах запитване за апартамента, но никакъв отговор. Много странно.

# 594
Sensuality, не видя  кога пътувате, но действайте бързо с апартамента, защото цените се покачват бързо и добрите места се грабват веднага почти.

# 595
  • София
Здравейте! Планирам посещение само на Колизеума и Ватиканските музеи (св. Петър катедралата е ясна и все още безплатна Simple Smile, та бихте ли ме посъветвали дали да си вземем Рома пас (двама възрастни и две деца) или по-изгодно ще е само за конкретните места билети?
Планирам седмицата след 20.01. да е ходенето и имате ли наблюдения кога падат цените на билетите (ноември, декември за януари?)- те и сега не са скъпи, но имам спомен, че и по 15 евро в посока имаше и то не last minute.
Благодаря на отговорилите !

# 596
  • София
Катедралата е безплатна, но купола е платен /на място се плаща/, ако са ви в плановете да го качвате.

# 597
  • София
Катедралата е безплатна, но купола е платен /на място се плаща/, ако са ви в плановете да го качвате.
Да ви кажа, Пиета съм си наумила да им покажа (едно време беше без стъклен параван, но уви Wink И Ватиканският музей беше безплатен (но меркантилни времена, туризмът генерира приходи)...

# 598
Здравейте.

Тук ми подмятат някакви клюки за Ковид, че най-вероятно след изборите отново ще почнат някакви ограничения.
На нас почти всичко вече ни е запазено с изключение на хотела и мисля него поне да го запазим с вариант да не се плаща сега и да има опция за безплатно анулиране. Някой някакво инфо има ли по този въпрос?
Билетите за самолета са ни Basic. За първи път летим и не съм много запозната ако има такава ситуация какви са вариантите. Могат ли да се анулират?

# 599
Здравейте! Планирам посещение само на Колизеума и Ватиканските музеи (св. Петър катедралата е ясна и все още безплатна Simple Smile, та бихте ли ме посъветвали дали да си вземем Рома пас (двама възрастни и две деца) или по-изгодно ще е само за конкретните места билети?
...
Рома пас не включва музеите на Ватикана.

В гугъл ми излиза това The Vatican Museums are not included in the “Roma Pass.” Instead, you may want to consider purchasing the “Omnia Pass'' or “Rome Combo Pass,” which include the Vatican Museums and are all offered by the city of Rome.

Общи условия

Активация на акаунт