Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 674
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Алгинатните маски са разкошни, но незнам защо ми е страшно трудно махането, изобщо не пада на парчета и накрая просто я отмивам. Пробвах с масло да слагам под нея, не видях особена разлика при свалянето.
Дебел слой и  също да не се държи много дълго. За Anskin времето е 15 мин, при мен засъхва малко около устата.
Аз направих курс 10 дни поред, но като че ли отчетлив ефект се забеляза до петия ден.  Моята  anskin е перла, не е професионална.
Мисля, че препоръката за 10, е да се стимулира потреблението.Blush
P. S. Да обявя рекорд на jolse - вечерта поръчах, сутринта шипната и след 2дни е в Англия!!! Stuck Out Tongue Winking Eye
 За това време, БП от София до Варна няма да се справят.
Не че питате какво поръчах, но ще ви кажа. Комплект чето на Huxely-essence of Sahara заедно с тоник и крем. Blush

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 11:37 от swetulka

# 106
  • София
Алгинатните маски са разкошни, но незнам защо ми е страшно трудно махането, изобщо не пада на парчета и накрая просто я отмивам. Пробвах с масло да слагам под нея, не видях особена разлика при свалянето.
Дебел слой и  също да не се държи много дълго. За Anskin времето е 15 мин, при мен засъхва малко около устата.
Аз направих курс 10 дни поред, но като че ли отчетлив ефект се забеляза до петия ден.  Моята  anskin е перла, не е професионална.
Мисля, че препоръката за 10, е да се стимулира потреблението.

Моята кометичка препоръча 40мин., като на устата се слага дебел слой, там не остава дупка, където да изсъхне.

# 107
  • софия
Е, аз ще следвам препоръките на производителя.
Слоят, който аз нанасям, за 40 мин. Ще стане цимент:blush:

# 108
Може ли линк към тези маски ?🙏🏼

# 109
На маските винаги пише колко минути да се държат, на one thing e 20 мин.
Не че гледам часовник, но пък ми направи впечатление, че в един момент почва да се отдръпва леко от лицето. Не съм имала проблем с махането.

krasimir_ivg, поръчваме от Корея, а дали дотук или до доставчици в Германия или Англия всеки сам си преценява.

Candy_girl, тези имам, аз не съм уау  по темата за алгинатните маски.

https://www.yesstyle.com/en/one-thing-modeling-pack-set-3-types- … ml/pid.1102110850

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 16:00 от zari65

# 110
Здравейте, бета глюкан - а на суха или влажна кожа се нанася и слага ли се в околоочната зона.

# 111
Здравейте!
Аз съм напълно невежа относно този тип козметика и се извинявам предварително.Flushed
От няколко години се боря с мелазма, но неуспешно. Имам симетрични петна над горната уста, бузите, над веждите , челото и носа. Ползвам слънцезащита целогодишно. В момента ISDIN. Лятото петната изтъмняват и какъвто и ФДТ да сложа личат.
Кожата на лицето ми е нормална към суха, тънка, нямам пори и пъпки.
Вечер мия с олио на Юсерин, а после слагам серум с вит.Ц на Гарниер. Сутрин мия пак с олиото, после слагам дневен крем на Юсерин, изчаквам да попие, слагам слънцезащита на ISDIN, а после ФДТ на Орифлейм. Единстветно този ФДТ ми е по-мазен и не ми "изпръхва" на лицето. Знам, че вероятно не съм в правилните грижи. През годините ползвах различни козметики включително серии за пигментации и слънцезащита изписана от дерматолог- Биодерма. Бях и на лазерни процедури, от които имаше ефект зимните месеци, но още априлското слънце като се появи и започвам да ставам петниста...Disappointed
Искам да пробвам напълно ново нещо за мен. Четох теми назад, но не успявам да се ориентирам.
Бихте ли ме посъветвали, каква рутина да избера с моя проблем - пигментация на тънка клоняща към суха кожа?

# 112
Момичета,  някой използвал ли е ВВ крема на Orjena? Имаше тестер в Дъглас и цветът  ми пасна идеално за разлика от всички други налични у нас. Бях се насочила към Мизон, но пък него не мога да го пробвам. За тази марка обаче за пръв път чух и не посмях да купя без да съм се консултирала във форума Simple Smile

# 113
  • Prismatica Aerie
Бихте ли ме посъветвали, каква рутина да избера с моя проблем - пигментация на тънка клоняща към суха кожа?
Рутината трябва да си напаснете сама. Ако изброя 10 продукта - пак ще трябва да избирате, а и няма гаранция, че ще са правилните за Вас.  Азиатската рутина е многостъпкова. Двойно почистване, ексфолиране, тонер, есенция, серум/ампула, крем, слънцезащита.. Някои неща са опционални.
 Сухата и тънка кожа се нуждае от много хидратация. В настоящата Ви  рутина няма такава, или поне не и според моите разбирания.
Нужен е ефективен сънскрийн и стриктно пазене от слънцето с всички възможни средства.

За пигментацията:

Не бих могла да съм полезна с конкретни продукти,  дано още някой се включи и даде насоки.

# 114
^^^ Много хубава таблица за хиперпигментацията - запазвам си я! Мерси, Каталано!

Конкретни продукти за суха кожа ми е трудно да предложа, макар, че много от моите са богати на посочените съставки (само преди няколко поста коментирахме подобни тонери ). Но все пак ако трябва да дам съвет бих казала да започнете със сънскрийна (този, на The Dynasty of Joseon много го хвалят за суха кожа, а и е лесно достъпен дори в БГ, ако не се лъжа) и след него, при положение, че нямам продукти, към които да напасвам новите бих си купила някой мини сет, който е превантивен за пигментация. Драматично избелване в този сезон не бих гонила в никакъв случай, но нещо такова в съчетание с религиозно ползване на слънцезащита - да. Брандът, който съм предложила - The History of Whoo, е много, МНОГО обичан от притежателките на суха кожа. Последните 2 сета (Sulwhasoo + O HUI) са по-скоро оптимални за нормални кожи:

https://www.ebay.com/itm/403705221660

https://www.ebay.com/itm/124979952248?_trkparms=amclksrc%3DITM%2 … &epid=13030769920

https://www.ebay.com/itm/134100916247?var=433545358418&hash=item … %3ABk9SR5KDpc70YQ

https://www.ebay.com/itm/115752910400?hash=item1af3693e40:g:DbAA … %3ABk9SR66Qss70YQ

^^^ Един от тези мини сетове стига за 3-5 седмици и дава много добра идея дали ви допадат продуктите и или не. Нощната маска в последния сет е 100 мл - 5-6 мес без проблеми ще си я ползвате. В същото време избягвате проблема да комбинирате няколко продукта от различни брандове, така или иначе все още нямате достатъчно опит.

Ако искате да опитате 1-2 продукта - изберете си някой качествен бранд и вижте какво предлага, което да отговаря на нуждите ви. В момента Меди Пийл, например, е супер популярен и предлага качество на не съвсем безобразни цени.
https://medipeel.com/
Medi-Peel, Bio-Intense Gluthione White Ampoule

ХА! Медипийл са пуснали килограмови алгинатни маски!?
https://medipeel.com/product/spa-green-tea-modeling-pack/403/cat … ory/43/display/1/
PS Алгинатите ги нанасям много, много дебело - поне 1 пръст! Никога не съм имала проблем с отлепването.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 21:25 от Agent Provocateur

# 115
  • софия
Поредна благодарност на Catalano за таблицата.
Успокоих се, че нищо не съм пропуснала от третата фаза.
Мълча си и не отговарям, защото не знам продукт, за който безусловно да кажа-ей това действа!
Няма такъв! Най-многото, което мога да препоръчам, е поне да не пресушава.
Една туба сънскрийн да сложиш, миналогодишните петна са си там, след лазерите и пилингите зимата.
Най-добрите антипигментационни защити за мен са O'HUI и на Wellage.
Серията на Тhe history няма особен ефект, кремът е много лек и е слаб за суха кожа.
Glutathion е хубав продукт.
Арбутинът - донякъде. При системна употреба, изсветлява. Има не лоши японски ползвам серията Hada Labo. (Макар, че се оказа, че онова петно е точно от него) .
И.. остава ретинолът. Разбира се, прилаган по правилата, с хидратацията, серамидите, както си му е редът. Без него не може!
А, забравих киселините. С внимание.....Вече не им е сезон.

# 116
  • Prismatica Aerie
Сетих се за есенциалните масла и хиперпигментацията - гледах едно видео наскоро и си намерих още една причина да не ги обичам.

https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/furocoumarin
Накратко - някои етерични масла, особено  цитрусовите, могат да съдържат съставки като фурокумарини, кумарини и линалол/линалоол, които са потенциални фотосенсибилизатори. Това означава, че  могат да причинят сериозни увреждания на кожата, когато сме изложени на слънце, като зачервяване, сърбеж, изгаряния, мехури и трайно обезцветяване на кожата.
А в корейската козметика се влагат често. И все пак, не всички  цитрусови плодове съдържат фурокумарини.

Angelica root Angelica archangelica (L.) (absolute and CO2 extract): Maximum use level 0.8%
    Bergamot peel Citrus aurantium (L.) var. bergamia (note bergaptene-free or furocoumarin-free bergamot is not phototoxic; you see this listed as FCF or BF): Maximum use level 0.4%
    Bitter orange peel (expressed) Citrus sinensis (Osbeck): Maximum use level 1.25%
    Cumin seed Cuminum cyminum (L.): Maximum use level 0.4%
    Grapefruit peel (expressed) Citrus paradisi (Macfad.): Maximum use level 4%
    Lemon peel (expressed) Citrus limonum (Risso): Maximum use level 2%
    Lime peel (expressed) Citrus aurantifolia (Christm.): Maximum use level 2%
    Mandarin leaf (distilled) Citrus reticulata (Blanco) (mandarin leaf has a very low level of furocoumarins and IFRA does not give maximum use levels.)
    Rue leaf (essential oil and absolute) Ruta graveolens (L.): Maximum use level 15%

# 117
Много съм тъжна... Обожавам лимон. Със замразен лимон готов на парченца за мазане не се разделям. Мажа на n-слоя докато не остане само кората. За мен нито един серум с Vit C не може да се сравни със замразения лимон. Разбира се мажа, ако не нямам излизане.
Но пък на масло никога не съм го купувала.

edit: Направете си експеримент. 2 пъти седмично вечер мажете лимон (всеки плод или зеленчук когато е замразен пуска повече сок) и след 1 месец чакам да чуя какво ще кажете.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 23:20 от GeryGG

# 118
Мълча си и не отговарям, защото не знам продукт, за който безусловно да кажа-ей това действа!
Та затова и аз предложих да се набляга на превенцията, щото после следва...

How long will I have hyperpigmentation?
Hyperpigmentation is a lifelong condition. Treatments can help clear some dark spots and lessen others. But they might take a few months or a year to work.
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/21885-hyperpigmentation

Скоро с половин ухо слушах някаква кака, която твърдеше, че при нея петната по лицето са в директна връзка с излагането на тялото и на слънце. Т.е. дори при напълно защитено лице на нея и е достатъчно да има експожър на тялото и петната и потъмняват.

# 119
  • софия
Така е, съгласна за маслата. Аз пазя за себе си мнението, че вит. Ц фотосенсибилизира.
Agent, какво значи пълна защита на лицето?? Няма  такава, в реални условия как си го представяш? Тялото ти е на слънце, а лицето ти под чадър, намазала си се обилно... И пълен стоп?!!
Хайде, холан...

Общи условия

Активация на акаунт