Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
https://jolse.com/product/skin1004-witch-pack-8ea/28752/category/1030/display/1/

Вещерската маска е на доста добра цена.

# 151
  • София
Вероятно има значение и вида на пигментацията - и аз след положителен пост тук взех цялата серия - тонер, серум, дневен крем и нощна маска, но за съжаление никакъв ефект не забелязвам. Ако е удобно може ли да споделите, какви други продукти има в рутината Ви. Благодаря предварително!
Моите петна са от слънцето имам и петънца от стари пъпки, особено от подкожни, ужасно дълго време не можех да се преборя с петънцата от тях.
Вечер двойно почистване с Clinique take the day off и GG Jelly joker
Тонер Pyunkang Yul
,Есенция Cosrx Snail Mucin
Серум Mary@May Marine Collagen
Маската  Yuja niacin
Крем GG Hydration Station
 Наскоро въведох един серум на Mary&May за изсветляване с някакъв плод има и арбутин. Слънцезащитата, която ползвам е Rilastil MD 100. Правя шийт маски на Митомо с арбутин, два пъти в седмицата Мезо маската на Филорга и BHA един път седмично. Не ползвам ретиноиди, защото не мога да намеря моя продукт, излизат ми подкожни пъпки. Със смесена кожа на 36 Simple Smile

# 152
До Англия поръчвал ли е някой скоро, искам да поръчам нещо, което не доставят до България, а от 2-3 години не съм поръчвала с доставчик.

# 153
  • софия
Ами да, поръчвам си, нали ви информирам периодично. Аз съм с GGBG, всичко наред, може би малко по-бавни станаха. Курсът тръгва в неделя, но го обработват чак следващия вторник - сряда.
Искам да кажа 10дни след тръгването.
В тази връзка, няколко пъти имах съобщения, че пратката ми е на митница, но явно е под някакъв минимум, повися малко, пък си ми я дадоха.
Така стоят нещата.

# 154
Знам, че може и да е смешно отстрани, но аз наистина доста се обърках.
Сякаш се спирам на този сет, макар и мини за 48лв. от български сайт.
Ще трябва да си добавя и измивното олио и пяна, както и слънцезащитен крем.
Дали е добре като за начало?

# 155
  • Prismatica Aerie
Лиана, нищо смешно няма човек да се обърква, важното е да започне отнякъде - всичко е проба-грешка и по-ценно от личният опит - няма. Hug
Този сет, който сте избрала, е добър старт ако кожата не е чувствителна, защото продуктите съдържат Citrus Junos Peel Oil, писахме скоро за есенциалните масла. И ако не ви пречи силен цитрусов аромат. За изсветляване се разчита на Yuzu екстракт, 5% ниацинамид , арбутин, глутатион. Съдържат и доста растителни екстракти.
Струват ми се недостатъчни откъм хидратация (въпреки наличието на Aquaxyl в серума), но спекулирам, защото го мисля на база състав, не съм пробвала нищо на марката, а и различните кожи имат различни нужди. 
Но пък са харесвани продукти, като гледам отзиви тук-там. Цената е малко завишена, според мен, но както знаем в бг сайтове е така.

# 156
Grinning Светулка знам, че пишете, но обикновено постовете за покупки ги пропускам.

Днес ме е обсебила шопинг музата
Чудя се сега на този крем с EGF
https://jolse.com/product/time-deal-bonajour-egf-time-recovery-s … y/1097/display/1/
Какво мислите за него?

Някой пазарувала ли от kokora, не мога да открия как да ползвам тези точки, които ми се трупат.

Миналата седмица водих тийна на кожен доктор, може пък нещо ново да науча, такова разочарование отдавна не бях изпитвала при кожен доктор. Каза ми да приема, че кожата си му е такава, и че съм "предобрила" грижата, да не се мие толкова често, с вода било напълно достатъчно, че миенето изсушава. Важно било да го науча да си мие краката Joy - дали не съм го научила, щом "предобрям грижата" И ме изпрати с дежурните листчета за намаление на определен продукт и печатче на доктора.
Остави ме без думи цял ден............... Години наред крепим положението с розацеята и кератозата, да е в що-годе прилично състояние кожата сега влизат и пъпки и той ми казва, че греша и да се мием само с водичка и да чакам да порасне и да се оправят нещата. Аз ли нещо не съм наред почвам да се  питам, а тийна попива всяка негова дума и сега ме контри - ама лекаря каза........

# 157
Здравейте! Следя ви темата с удоволствие, едно, че съм фен на азиатската козметика, друго, че препоръчвате интересни продукти. В резултат, онзи ден направих поръчка на Yuja niacin маската за изсветляване и сега си я чакам с нетърпение. Smile

Исках да питам някой дали има отзив за този sunscreen? [Dr.G] Green Mild Up Sun+ SPF50+ PA++++ 50ml - Hypoallergenic Sunscreen, Non-sticky Formula, Moisturizing, Korean Cosmetics, K-beauty. Дали действително матира хубаво?

Преди две години бях изпробвала матиращата слънцезащита на Purito и, ръка на сърцето, по-хубава не съм имала, но кожата ми не я понесе. Вие имате ли случайно друга препоръка за матов финиш?

Други корейски козметики, от които съм много доволна и винаги са с re-buy модус, са COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa-Mask и Koh Gen Do Aqua, да похваля и аз няколко продукта Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 02:50 от Анонимен

# 158
Преди две години бях изпробвала матиращата слънцезащита на Purito и, ръка на сърцето, по-хубава не съм имала, но кожата ми не я понесе. Вие имате ли случайно друга препоръка за матов финиш?
Missha All Around Safe Block Aqua Sun Gel SPF50, B.LAB Matcha Hydrating Real Sun Screen, Etude House Sunprise Mild Airy Finish SPF50 PA и Logically, Skin Hydro Multi-Shield Sun Essence , всички вечни любимци. Първата съдържа алкохол обаче.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 08:29 от Reddish Brown

# 159
При мен  Safe Block Aqua Sun Gel грам не стои матово, направо като калайдисана съм след него, но е прекрасна слънцезащита - не дразни, не запушва пори, не люти. Вероятно са сменили формулата. Кожата ми е смесена, на места доста суха.
За сета Yuja niacin цената е твърде висока според мен, икономичен е, но и не става за ежедневна употреба цялата серия. аз лично редувам с възстановяващи серуми и кремове. Мажа всяка вечер нощната маска, но след нея слагам хидратираща.

# 160
Да, пропуснах да спомена, че става въпрос за опаковката в синьо с кръглата капачка, дето чат-пат все още се намира. Щото и нея я разбутаха като формула. На какво отгоре, да се чуди човек...

# 161
  • Germany
Аз най-накрая си взех японската слъцезащита на Biorе, Aqua Rich нещо си,  но и в нея има алкохол. Ще почакам за горещи, потни дни да я пробвам, че при нас пролетта е мираж тази година 😉
Тази нощна маска на Yuja Niacin съм я ползвала, много е приятна, но нищо повече не съм забелязала, като ефект. Всъщност този сет съм го поръчвала навремето от ebay (когато се появи серията) и освен, че сега се опулих на цената му, съвсем никакви спомени нямам от него.
Zari, честно казано може и да има истина в думите на дерматолога. Просто, когато става дума за хормони, акне и пубертет положението е много мъгляво. Моят тийн има и добри, но и тежки дни. Опитвам се да му схвана номера на акнето, но засега нямам особен успех. Седмица след яденето на козунаци се активизира, сега пак се пооправи (горе-долу здравословно се храним вкъщи).

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 10:49 от PeaPink

# 162
  • София
Азиатската козметика ми е terra incognita Blush Опитвам се да намеря почистващи продукти, крем, серум, слънцезащита, подходящи за склонна към себорея кожа. Ако някой от вас е попадал на такава подходяща козметика, моля да сподели.

# 163
Моля, препоръчайте ми околоочен крем . За възраст около 50 години -хидратиращ , стягащ , изпълващ..

# 164
Missha All Around Safe Block Aqua Sun Gel SPF50, B.LAB Matcha Hydrating Real Sun Screen, Etude House Sunprise Mild Airy Finish SPF50 PA и Logically, Skin Hydro Multi-Shield Sun Essence , всички вечни любимци. Първата съдържа алкохол обаче.

Благодаря за предложенията. Flowers Rose Проверих ги в cosdna за дразнещи съставки и само Logically изглежда изчистена от иританти, ще я поръчам. С моята кожа е малко сложно в това отношение, колко продукти съм купувала и после приятелки "намазват", защото на мен не ми понасят. Още ме е яд за защитата на Purito, значи.

Общи условия

Активация на акаунт