Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 739
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Prismatica Aerie
Вторият продукт какъв е? На снимката е крем, но отдолу пише овлажняващи падове. Ако са падове, се ползват след измиване, като тонер. Ексфолиращият гел - 1-2 пъти седмично.
Последното е душ филтър.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 10:30 от Catalano

# 241
Здравейте, момичета. Имам няколко въпроса относно крема за шия на Меди Пиил преди да го поръчам. Дали го нанасяте само вечер или и сутрин? Колко (ориентировъчно) е нужното количество за едно намазване и за колко време (заради "конците") успявате да го нанесете на шията?

# 242
Когато се сетя. Грахово зърно. 2-3 секунди - загребвам с пръст, прекъсвам "конците" на ръба на кутията, мажа.

# 243
Благодаря, Агент. Ще го поръчам.

# 244
^^^ има леко противеречиви ревюта във този форум, на мен ми харесва и не съжалявам за покупката си, но да предупредя!

# 245
Здравейте, момичета. Имам няколко въпроса относно крема за шия на Меди Пиил преди да го поръчам. Дали го нанасяте само вечер или и сутрин? Колко (ориентировъчно) е нужното количество за едно намазване и за колко време (заради "конците") успявате да го нанесете на шията?

Аз нанасям само вечер, гребвам със шпатула и прекъсвам в ръба на кутийката. Около грахово/бобено зърно. Никакъв проблем няма, да го нанеса. Една кутия вече 6 ти месец,ползвам, до половината е! Ефект, аз лично не виждам, ама си мажа, пари съм дала!  😉

# 246
И аз съм така, икономичен крем, без особен ефект.

# 247
Поръчах го вече. Ще мажа и след време ще дам отзив. А под него друг продукт препоръчвате ли?

# 248
Момичета, здравейте пак Simple Smile
Преди време бях писала тук, за да споделя опита си с корейската козметика и похвалих някой продукти, за които бях натрупала вече впечатления и видяла резултати. Сега имам отново какво да похваля, затова пиша Heartbeat

1. Серум за лице с 5 % ВИТАМИН С KLAIRS FRESHLY JUICED VITAMIN DROР
 От няколко години имам пигментация, ужасна, по челото, както и около устните, но някак си не обръщах внимание...Откакто ползвам корейска козметика обаче, обръщам внимание на всичко по кожата си и реших да търся решение. Четох, информирах се кои съставки действат в тази насока, и от всички варианти на които се спрях, реших да тествам първо това. Първо отбелязвам, че го ползвам от почти 4 седмици. Съжалявам, че не направих снимки преди и след. Слагам го всяка вечер. Освен, че кожата ми светна осезаемо, в петната виждам сериозна промяна, ако преди са били зле 9 от 10, сега са зле 4 от 10. Серумът при нанасяне дава усещане за затопляне, и то доста. Отделно, доста гъст е, с консистенция на  олио и се нанася малко неприятно, сякаш не попива. Кожата остава мазничка, но се трае. Решението, което намерих, е и следващият продукт, който искам да ви похваля - слагам го като основа първо и тогава серумът попива доста добре, почти изцяло.

2. Серум със зелен чай Beauty of Joseon - Green Tea + Panthenol
Имам опит с него също почти 4 седмици. Лека и приятна текстура, икономичен. Всички серуми на марката са очарователни, нямат лош продукт по мое мнение. Никога не оставам без нещо със зелен чай, оникновено тоник, но реших да мина на серуми със зелен чай. Избирам ги по високото съдържание на зелен чай, повечето са с около 70%. Слагам го и на сина ми, той има груба кожа по лицето (keratosis pilaris...), виждам добър ефект и върху неговата пубертетска смесена кожа (моята е смесена застаряваща, скоро ставам на 40 Sweat Smile ).

3. MARY&MAY Collagen Booster Lotion
 Бързам да кажа, че не съм фен и никога не бих си купила продукт с колаген, това ми беше подарък, ОБАЧЕ - този лосион е върхът. Ползвам го за хидратация честно казано, върши перфектна работа, отделно че кожата ми става пухкава, много приятно го чувствам. Преди това хидратацията ми беше с невероятния бета глюкан крем на iUNIK, но това ми действа дори по-добре, една идея по гъсто е. Да не говорим, че това си е цяла бутилка, супер икономично е, реално с 2 църкания в дланите намазвам лице, шия и деколте. Всичко на марката, което съм пробвала, е повече от страхотно, писала съм и преди. Комбинирам и със серума им, за който бях писала преди, че трябва да се пробва - с идебенон. В него има избелваща съставка, може би и тя допринася за подобряването на пигментацията ми, заедно със витамин Ц серума.

4. BY WISHTREND Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream
 Това го подарих на приятелка, преди месец и половина. Зряла кожа, супер чувствителна и реактивна, суха. Аз ползвах тестерче, възхитена съм, тя вече приключва с опаковката, споделя ми само хубави неща, тя има опит с ретинол до момента, и има база за сравнение. Каза, че няма да си купи нищо друго ретинолово оттук насетне Simple Smile

5. Hyaluronic acid watery sun gel spf50
 Като човек, който ненавижда кожата му да е наплескана осезаемо с пластове кремове и който се погнусява от лепкавото усещане на слънцезащитите, отделно слагах само в слънчеви дни (....) - за да ме разберете колко съм очарована от тази слънцезащита, ще напиша само 1 изречение - вече не излизам без това на лицето си, без значение какво е времето, само вечер по тъмно не слагам Smile

Дано съм била полезна някому Heartbeat

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 11:01 от Café del Mar

# 249
Café del Mar , благодаря!
Търсех точно такава синтезирана информация и мнение в един пост.
Наистина има много информация в темите назад, но тя е така разпокъсана, че трудно може човек да прочете всичко, което го интересува.
Аз съм със сериозна пигментация и такива мнения много ме обнадеждават.

# 250
И мен, и мен Simple Smile
Така де..моята не е толкова сериозна, но достатъчно, за да ме кара да не харесвам кожата си без фдт и да предпочитам все по-покривни продукти.
Това на klairs откъде може да се поръча най-изгодно, в jolse не виждам марката.

# 251
Аз, за жалост, не мога да съм полезна относно най-изгодното място за поръчка, защото поръчвам от българските сайтове, всъщност само от 2, като следя промоциите им (понякога такива попадения има...)
Но се сетих нещо важно относно витамин Ц - следя канала на една дерматоложка в youtube, тя имаше поредица образователни лекции за основните съставки в козметиката. Правила съм си записки за всяка една и помня, че за витамин Ц имаше значение кой вид за какъв тип кожа се използва. Като цяло се води много нестабилен, затова и малко серуми с витамин Ц реално са работещи. Ако искате и ще му е полезно на някого, довечера ще си погледна в козметичния тефтер и ще видя какво съм си записала и ще споделя, за да не пиша сега наизуст.

# 252
Скрит текст:
Приятелка ми препоръча за суха кожа и петна от слънце тези тонер и серум.

Дали, някоя дама тук ги е ползвала и разбира се ако може мнение.
^^^ Понеже никой не се обади ще кажа аз, но е много малко и непълно...

От този бранд съм ползвала само маски И съм останала с много положителни впечатления от тях. Не е особено популярен, но аз лично не бих се притеснила да ги опитам. При положение, че съществува приятелка, която притежава продуктите е винаги добра идея да я помолите за малко количество за проба - не, че ще видите козметичен ефект от 2-3 апликации, но ще разберете дали ви допада консистенция/аромат...
(аз съм още под негативното влияние от аромата, използван в пачовете за очи, от които си купих 2 кутии и си се сърдя сама на себе си, че не си направих добре домашното)Ето това е ам. им сайт:
https://medihealus.com/collections/bestsellers

А тук можете да прочетете няколко ревюта за продуктите, които ви интересуват:
https://medihealus.com/collections/bestsellers/products/n-m-f-skincare-set

PS За всеки, който бори пигментации ще напомня, че подходът е винаги комплексен и да се изолира действието на един продукт е хмммм не особено лесно, еле пък когато е част от многостъпкова корейска грижа. Веднъж споделих, че крем повлия много добре на луничките по ръцете ми и ме изядоха с парцалите, че било зима, че нямало нищо толкова активно, че да го направи действащ. Оттогава предпочитам да си мълча и оставям всеки да си създаде собствено мнение.

# 253
Добро утро Simple Smile
Ето ме с обещаната информация за витамин С:

- антиоксидант - блокира оксидативния стрес, стимулира производството на колаген, изравнява тена (бори пигментации)
- прилага се само вечер и никога в комбинация с ретиноиди
- съществува под 2 основни форми:
1. active form - L-ascorbic acid (съдържанието в продукта да бъде между 8 и 20 %). Тази форма е крайно чувствителна на кислород, температура и контакт с метални повърхности. Не е подходяща за мазна кожа, заради трудното проникване в кожата;
2. inactive form - in vitro тестове показват, че тази форма е стабилна и се активира при контакт с кожата. Най-добър вариант е  sodium ascorbyl phosphate , подходящ е за мазна кожа. За пигментация - най-добрата форма е magnesium ascorbyl phosphate (не предизвиква дразнене, но се абсорбира трудно).
- най-неработещата форма на витамин С е ascorbyl palmitate.

# 254
Добро утро!
Понастоящем до немски или английски адрес е по-добре да се поръча от jolse? Излизат ми мнения от 07.22 и не знам доколко са актуални. Също така верен ли е срокът, който дават(10-15дни) или идват по-рано?

Общи условия

Активация на акаунт