Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Вит. С е антиоксидант и подсилва действието на слънцезащитата. Спокойно може да се ползва сутрин. Относно ниацинамида - те така или иначе го слагат в почти всичко. Личен опит с пигментации нямам, но може да потърсиш продукт, който съдържа алфаарбутин (понякога са в комбинация с вит.С).

# 226
Смесих алгинатната маска с малко вода и много хидратиращ тонер  и я плеснах над серум с вит.С - да, доволна! При мен е студ и климатик и гаден леден вятър!

# 227
Вит. С е антиоксидант и подсилва действието на слънцезащитата. Спокойно може да се ползва сутрин. Относно ниацинамида - те така или иначе го слагат в почти всичко. Личен опит с пигментации нямам, но може да потърсиш продукт, който съдържа алфаарбутин (понякога са в комбинация с вит.С).

Аз съм склонна към пигментации и се петносвам лятото, ако ползвам вит Ц през деня, без значение каква и колко слънцезащитна слагам. Миналият уикенд сложих вит Ц сутринта, вършах из двора, с минерална защита до бяло, реаплайване и пак се петносах. Просто ако си склонен към петна, според мен лятото трябва да се спре през деня, аз поне за себе си се убедих.

# 228
Catalano това измиващо мляко как го усещаш? Аз имам чувството че кожата ми се замазва от млеката,някак не я чувствам чиста.
И,кой от балмовете е по-добър за суха кожа? В момента ползвам Pyunkang Yul Deep Clear Cleansing Balm но нещо не съм възхитена.Като че ли леко ми засушава кожата.

# 229
  • Prismatica Aerie
Catalano това измиващо мляко как го усещаш? Аз имам чувството че кожата ми се замазва от млеката,някак не я чувствам чиста.
Значи и това ще го усещаш замазващо😊 На мен не ми пречи, харесва ми мекотата на кожата след измиване. Четох, че се ползва като първо измивно, но не съм сигурна, че би се справило с грим.
Относно балм не мога да съм полезна, предпочитам олио. Но всеки "deep cleansing" продукт трябва да бъде заподозрян като изсушаващ.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 10:28 от Catalano

# 230
За балм препоръчвам този на Beauty of Joseon - състав и малко ревюта:
https://incidecoder.com/products/beauty-of-joseon-radiance-cleansing-balm-2021
https://sokoglam.com/products/beauty-of-joseon-radiance-cleansing-balm

За себе си взех това, помня, че беше хвалено в темата. Какво друго на този бранд си заслужава?

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 21:09 от Agent Provocateur

# 231
Но всеки "deep cleansing" продукт трябва да бъде заподозрян като изсушаващ.
Да, и аз го заподозрях като такъв,но от ревюта в нета останах с друго впечатление,та затова го поръчах.И аз си мислех за връщане към олиата,но исках да пробвам и някой друг балм.

Агентче,ти не си ли си със смесена към мазна кожа? Ако е така,BOJ не ми върши никаква работа Confused
Що се отнася до M&M пак съм си поръчала серума,крема и тонера...мнооого са ми любими.За десерт съм си поръчала и крем есенцията и слънцезащитния стик,т.е. ще направя една пълна рутина с цялата серия.Ще видим с тях дали ще се харесаме.А, и маската от серията чакам,интересна ми е много

# 232
Приятелка ми препоръча за суха кожа и петна от слънце тези тонер и серум.

Дали, някоя дама тук ги е ползвала и разбира се ако може мнение.

# 233
Агентче,ти не си ли си със смесена към мазна кожа? Ако е така,BOJ не ми върши никаква работа Confused

Що се отнася до M&M пак съм си поръчала серума,крема и тонера...мнооого са ми любими.

Аз съм, но този балм съм го препоръчвала на поне 10+ човека с най-различни кожи и един не е казал, че изсушава. Както и да е, аз затова предложих да се прочетат ревютата на най-различни потребители и дадох линк към тях, за да не се базира покупка само на моята препоръка.

Кои конкретни крем, серум и тонер? Blackberry series?

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 18:46 от Agent Provocateur

# 234
  • Бургас/Пз

Аз съм, но този балм съм го препоръчвала на поне 10+ човека с най-различни кожи и един не е казал, че изсушава. Както и да е, аз затова предложих да се прочетат ревютата на най-различни потребители и дадох линк към тях, за да не се базира покупка само на моята препоръка

Аз съм със суха, доста суха кожа. Този балм ми е прекрасен. Абсолютен фаворит ми е заедно с балма на Хеймиш. Не мога да кажа кой от двата е по-по най, но са прекрасни.

# 235
  • Germany
Агентче, Vitamine B5 + Bifida Toner на M&M е много хубав. Аз мисля да пробвам техният Vitamine C + Bifida Lotion. Някой с отзиви?

# 236
Кои конкретни крем, серум и тонер? Blackberry series?
Мдаа,точно тази серия.

Почистваща маска,серум,крем-есенция,крем и балма

Ще пробвам BOJ.Чела съм ревютата,но инфото от нашенски източник си е по-достоверно,не се сърди Hug

Pea Vitamine C + Bifida Lotion го бях коментирала преди време.На 40 градуса на морето спокойно си изкарвах с него,само със серум под лосиона и без никакъв крем.Зимата ми е недостатъчен,слагам и крем,че и масла понякога.Но,кожата ми е суха.
Да,по-нагоре писах за тонер,но не споменах кой...блондинска работа.Точно Vitamine B5 + Bifida Toner.И за мен е страхотен,поредната бутилка пътува към мен

# 237
  • Germany
Супер, Ванеса, само това ми трябваше за  Vitamine C + Bifida Lotion, ще го поръчам 👍
Аз пробвах няколко пъти Biore UV Aqua Rich Watery Essence. Не е лоша слънцезащита, попива добре, за мазни кожи е ок, но някак си няма този мек финиш, като корейските. Корейските слънцезащити, които съм ползвала са все едно слагам крем, кожата е някак си мека и хидратирана, с Biore нямам това усещане. Може пък да го заобичам с времето, ще видим😉

# 238
Привет, приемате ли нови попълнения... Много начинаещи.
На 39г... Кожата ми е дебела със широки пори.. Предполагам от смесена към мазна...
Никога не съм имала рутина пяна за почистване, крем Нивея.. Тоест никога нищо не съм слагала по кожата си.
От няколко дни сутрин и вечер започнах да използвам пяна за дълбоко почистване на Missha и крем на Nature Republic и двете много похвалени от продавач - консултатите в Сеул.
Та купих си комплек за овлажняване на кожата на Missha, но не съм сигурна в каква последователност се нанасят продуктите.
Бих се радвала на малко помощ.

# 239
Pea тъкмо щях да питам точно за тази есенция Grinning
Аз имах 2019 едишън,силно алкохолно начало и след час вече кожата ми започва да се опъва.
Днес рових в SV и след сортиране се оказа че точно тази не е за суха кожа.А коментарите и статиите,които четох преди да я купя бяха съвсем различни.
За суха кожа препоръчват япан едишън.Някой ползвал ли я е и пак ли е толкова алкохолизирана ?

Общи условия

Активация на акаунт