Азиатска козметика и грим - тема 25

• 78 637
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Присъединявам се към мнението на Зари. Ако няма ефект "кожният детокс" провери хормони ( чела съм, че по брадичката проблеми идват от там )

# 556
  • Germany
Аз също не се разбирам с балмовете, не са моето нещо, но пък смятам, че едно хубаво олио и подходящо измиващо след това преобразява кожата. Друго си е на добре почистена кожа да мазнеш нещо 😉
Светулчице и аз съм с Biore aqua rich,  не ми е голяма любов, но е добре.

# 557
  • софия
Разни олиа има... По - плътни, по-леко. Според нуждите и сезона. Сега съм си взела мостри на Sulwasoo, заедно с пяната. Ами разкош е!
Е, то голямата любов човек я търси цял живот Stuck Out Tongue Winking Eye, но да кажем, че от извъртяните това лято 5-6, biore ми е летния флирт 😏
След su:m 37, разбира се, ама той ми е градски, с къшън, със стика... По-претенциозен. За ваканция, японеца Blush

# 558
  • Prismatica Aerie
Японците са железни. И аз имам летен любовник от фамилията Biore Heart Eyes
Biore UV Athlizm Skin Protect Essence

Всичкоустойчив, химични филтри, кадифен финиш. Достойна алтернатива на Anessa, която има навика да зачезва за реформулировка на всеки 1-2 години. Една от седемте ми действащи любови. Sunglasses

# 559
  • софия
Не ме е срам да обирам омръзналите ти любови Kissing Heart
Имам Аnessa, не съм я отваряла, също и някакъв perfect gel на kose.
Искам и новия, откъде го взе?

# 560
  • Prismatica Aerie
И този е bulletproof. Grinning

Biore Athlizm - от Yes го взех, има го и в Kokoro.

В този сайт мацката прави всяка година гайд на японските слънцезащити, много полезно инфо.

# 561
И аз давам глас за Biore, зимата използвах Light Up Essence

Не слагам грим, носих си само тази слънцезащита и тена е изравнен много приятно. Има лек dewy финиш, но не е натрапчиво, колкото да придаде здрав вид на кожата. Моята е матова и изключително чувствителна, но не дразни никъде, дори около очите. По-светли дами ще могат да си го ползват и лятото без да приличат на гейши Simple Smile

# 562
За суха, чувствителна, силно пигментирана кожа какъв ексфолиращ продукт би бил подходящ? Пробвах от мостра пилинг гела Benton PHA и след него имах леко болезнено усещане на места. Отшумя след тоника и серума. Това нормална реакция ли е при ексфолиране? Ензимните пилинги по-щадящи ли са или да търся нещо под формата на скраб?

# 563
  • Prismatica Aerie
Пробвах от мостра пилинг гела Benton PHA и след него имах леко болезнено усещане на места...
..Това нормална реакция ли е при ексфолиране?
Абсолютно не.
PHA e много нежна киселина, не изсушава и не дразни кожата. Гелът на Benton е пилинг тип гомаж + лактобионова киселина, т.е. съчетание на механичен и химичен пилинг и е предназначен уж за суха и чувствителна кожa.
За да има болка от пилинг, има някакъв друг проблем с кожата.
Ензимните са по-щадящи, ако разтваряте праха напълно, преди да нанесете на лицето, иначе отново има елемент на механичен пилинг. Но без проба никой не може да Ви гарантира поносимост.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 18:02 от Catalano

# 564
За ексфолиране на суха кожа може да пробвате някои от корейските тампони (т.н. pads). Помня, че имаше момичета с чувствителна кожа в темата, които бяха доволни. Вече много марки предлагат и има голям избор.

# 565
Някой беше препоръчал и билковия на Меди пийл, аз много го харесвам. Напоследък съм спряла активите и възстанових кожната бариера, та не мога да кажа, че кожата ми е много чувствителна, но мисля че този пилинг е много нежен.

# 566
  • София
Момичета, не касае конкретен продукт, а за употребата на витамин Ц да питам. Слагам го сутрин като първа грижа, след това отивам да тичам, та след около 2 часа го отмивам. Дали има смисъл да се ползва така? За тези 2 часа (при обилно потене на лицето и слънцезащита) дали си е свършил работата?

По-трудно ми е да го вкарам в предиобедната рутина, защото тогава бързам и нямам време за чакане между нанасянето му и последващите продукти.

Благодаря ви за отговорите.

# 567
  • софия
Аз много  харесвам билковия пилинг на Medi peel и го хвалих много пъти, но си е механичен пилинг, така че не бих го препоръчала на Nereidiв този момент.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 12:08 от swetulka

# 568
Благодаря ви момичета! Отново ми бяхте много полезни. Ще продължавам с опитите да открия правилните продукти. Преди ексфолиране почиствате ли кожата, правите ли двойното почистване или почистването е само с пилинг продукта?

# 569
  • софия
Благодаря ви момичета! Отново ми бяхте много полезни. Ще продължавам с опитите да открия правилните продукти. Преди ексфолиране почиствате ли кожата, правите ли двойното почистване или почистването е само с пилинг продукта?
На опаковките на пилингите пише, че се нанасят на чиста кожа. Масло-пяна-пилинг.
Така съставките проникват идеално.

Общи условия

Активация на акаунт