Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 394
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Моето зацапване почна на 14 тия ден докъм 30 тия. Май се разграждаха някакви конци.

# 316
Здравейте на всички!За първи път се включвам в темата.Искам да попитам дали на някой му се случвало след хистеректомия със запазени яйчници да е имала жълто вагинално течение.Девети ден от оперецията.Дали е нормално.Много благодаря ,ако някой ми отговори.❤
Аз имах и имам зацапване. Било нормално
Колко време продължи това зацапване?

# 317
Здравейте и аз съм вече втори месец след лапароскопска хистеректомия с оставени само яйчници ,защото съм на близо 42 . Аз се оперирах при д-р Александров в Плевен. Леките болки след операцията и "придърпването",което усещах близо месец вече смея да твърдя,че не усещам физически нищо. Но вълните и нервните изблици не  ме пожалиха - не мога да се позная.

# 318
Здравейте и аз съм вече втори месец след лапароскопска хистеректомия с оставени само яйчници ,защото съм на близо 42 . Аз се оперирах при д-р Александров в Плевен. Леките болки след операцията и "придърпването",което усещах близо месец вече смея да твърдя,че не усещам физически нищо. Но вълните и нервните изблици не  ме пожалиха - не мога да се позная.
Не би трябвало да имате вълни, защото не сте в менопауза, след като си имате яйчници.

# 319
Така казват докторите, но реално става друго. При няколко мои познати със запазени яйчници, две седмици след операцията започват вълни.

# 320
Ако щете ми вярвайте, но с хистеректомията при мен всичко приключи, топлите вълни, изпотяването, крампите, нервността. Тези неща ми стъжняваха живота близо две години. А може и заради тумора да е било, знам ли. Но нямам, отървах се! А направо ми идваше да се метна отнякъде с тези изпотявания и втрисания през 5 минути.

# 321
Топли вълни имах лятото, после спряха. Сега, когато съм без яйчници 18 ден още нищо не усещам. Задължително ли е качване на кг.?

# 322
Килограми се качват от преяждане.

# 323
Топли вълни имах лятото, после спряха. Сега, когато съм без яйчници 18 ден още нищо не усещам. Задължително ли е качване на кг.?
Аз засега, за три месеца нямам повишение на килограми. Още повече, че съм и без щитовидна жлеза..

# 324
Момичета да Ви питам следното, епикризата ми трябва а е готова към 08.01.24г.( оперирана съм на 18.12). Тогава вече трябва да е излязла и хистологията, която трябва да е описана в епикризата, нали така? Вчера имах много противоречиви мнения, затова реших да Ви пиша и помоля тези, които вече са минали през това да ми отговорят, как стоят нещата. Моята епикриза ми казаха, че ще е готова на 08.01.24( излизало в срок от десет работи дни), след което имам контролен преглед при д-р Патишанов, който ме оперира в Пълмед гр. Пловдив

# 325
Burda, да, би следвало хистологията да е описана в епикризата - поне при мен в две болници в София е било така. Може да я дадат и като отделен документ допълнително, но пак би следвало да е включена в епикризата.

# 326
Момичета да Ви питам следното, епикризата ми трябва а е готова към 08.01.24г.( оперирана съм на 18.12). Тогава вече трябва да е излязла и хистологията, която трябва да е описана в епикризата, нали така? Вчера имах много противоречиви мнения, затова реших да Ви пиша и помоля тези, които вече са минали през това да ми отговорят, как стоят нещата. Моята епикриза ми казаха, че ще е готова на 08.01.24( излизало в срок от десет работи дни), след което имам контролен преглед при д-р Патишанов, който ме оперира в Пълмед гр. Пловдив
Аз съм оперирана в Торакс два пъти и да, хистологията задължително я има в епикризата. На мен ми дадоха код, да си проверявам в интернет. И хистологията беше готова преди епикризата и си видях онлайн резултата от нея, доста време преди да си получа епикризата.

# 327
  • България
Привет, момичета.
Сигурно сте дискутирали хиляди пъти, но все пак ще попитам дали има такива пъзли, като мен, които четири месеца след тотална хистеректомия, да изпитват ужас да правят секс. По препоръки на доктора изчаках четири месеца и тези дни мислех да зарадвам съпруга, но, Бога ми, в паника съм само  като се сетя...
С един оставен яйчинк съм, ако има значение.
Имам нужда от подкрепа, наистина...
Светли и благословени празнични дни, смели момичета 🥰

# 328
Колко познато!
Подходяща обстановка, малко лубрикант и едно питие биха улеснили нещата. Simple Smile

Спокойни празници!

# 329
Ние бяхме 10м "на сухо" - напреднала бременност + секцио + хистеректомия и шит стомах. Сцепена съм на кръст от долу до горе. Първите няколко пъти имах чувството, че ще се разпоря наново. Но с времето нещата се подобряват. Иска си търпение, малко повече спокойствие и да се поотпусне човек. Но, да, не си сама... успех, удари 1 уиски музиката на макс да скочи адреналина и действай смело:)

Общи условия

Активация на акаунт