Декемврийски бебета 2023г

• 39 962
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
На мен ми е толкова лошо, че не знам на кой свят съм. Почти не останаха храни, които да понасям, 24/7 ми се гади, даже и нощем се будя от гадене и после ми е трудно да заспя. Направо е някакъв кошмар това. Страшно раздразнителна съм, нищо не ми се прави, а на целия тоя фон се чувствам ужасно виновна, че не мога да обърна адекватно внимание на двете ми по-големи дечица заради това си състояние. И така, извинявам се за негативизма, имах нужда да се оплача 🥲

# 421
На мен също ми е тежко, гади ми се, сутрин имам позиви за повръщане. Ям много малко неща, основно препечени филии със сирене, правя си варени картофи, пюре, ей такива неща. Сладко след вечеря беше нещо задължително всяка вечер преди да забременея, а сега се отвращавам само от мисълта да го ям.  И съм минус 3 кг от както съм забременяла 😕 Което не ми се струва много окей, дано след 3 месец ми се върне апетита. В събота съм на преглед да чуем сърце🙏🏻

# 422
  • София
Това е невероятна история за жаждата за живот на едно толкова крехко, но едновременно толкова силно същество!
Моля се да остане с вас до края! Почивайте си повече, не се претоварвайте и не се ядосвайте за нищо!
Може би са ви изписали прогестерон за превенция на повтаряне на случката?
Благодаря ви за милите думи и подкрепата!❤
Да, надявам се всичко да стигне до финал и да го гушнем този инат. ❤

Когато ми се случи това и мислих че бременноста е загубена, не исках да ви разказвам историята, но сега се надявам да ви вдъхне надежда и на вас🙏

# 423
Благодаря!
Не зная защо всъщност. Онзи ден на прегледа, когато разбрах че ембриона е там, от шока и щастието въобще не бях на себе си и си спомням че говорихме съвсем различни неща, но не е и да задавам медицински въпроси. Кое …какво..  защо…как.
Сега вече след като ми поотмина шока, започвам да събирам въпроси за лекарката 😀

Пс: пия и витамин ц за кръвосъсирването.

Това е невероятна история за жаждата за живот на едно толкова крехко, но едновременно толкова силно същество!
Моля се да остане с вас до края! Почивайте си повече, не се претоварвайте и не се ядосвайте за нищо!
Може би са ви изписали прогестерон за превенция на повтаряне на случката?
Благодаря ви за милите думи и подкрепата!❤
Да, надявам се всичко да стигне до финал и да го гушнем този инат. ❤

Когато ми се случи това и мислих че бременноста е загубена, не исках да ви разказвам историята, но сега се надявам да ви вдъхне надежда и на вас🙏

# 424
И съм минус 3 кг от както съм забременяла 😕 Което не ми се струва много окей, дано след 3 месец ми се върне апетита. В събота съм на преглед да чуем сърце🙏🏻

Стискам ти палци за прегледа в събота за сърчице, а и на другите девойки, които са за прегледи около 25-26 април. Иначе и аз съм свалила 1 кг от положителния тест насам. Нямам проблеми с конкретни храни, но просто не мога да ям порциите, които едно време ядях. При мен обаче това може и да се окаже положително, че съм с наднормено тегло и май не е добра идея да качвам много килограми по време на бременността, а знам, че последните месеци се качва много лесно.

# 425
Merlin твоето човече е... просто нямам думи Yellow Heart Пожелавам оттук нататък всичко да върви гладко Simple Smile

Аз пък малко да измрънкам за хранителните ми навици напоследък - накратко, всеки ден удрям нови дъна. Направо не знам къде ще му излезе края все въглехидрати набивам, при това не много полезни. Засега оабче само разни закуски, соленки и филии със сирене ми притъпяват гаденето. А преди като си помисля - 6 дни в седмицата тренировки и през 90% от времето супер смислена и качествена храна... Flushed

# 426
  • София, България
Marie_Ka, и аз като теб 🙈 колкото и да ми е лошо, пак ми се ядат тестени работи, а от тях ми става още по-тежко.

А днес съм много по-добре вече. Явно или не съм хванала вируса и просто вчера не ми е било ден или не знам.

Момичета, ако някой не е почнал да води термините за списъче в началото на следващата тема днес мога да ги напиша да си ги включим в новата тема. Ще подбера и разни линкове удобни ако искате. Мога да я пооформя.

# 427
Purple_Peanut, и аз тъкмо вчера си мислех, че следващата тема може да си я направим още по-полезна с полезна информация за предстоящите ни седмици и със списъче с термините ни. Ако ти се занимава и другите са съгласни, може да ти пратим термините си на лично.

# 428
Момичета, аз имам въпрос, понеже моята лекарка преглежда във Вита София, там до колкото знам е частно ? Та въпроса ми е тя може ли да си ми пуска болнични, или трябва по НЗОК да мина някъде за да получавам болнични, че джипито ми каза така вчера, та се обърках яко :/

# 429
  • София
Момичета, аз имам въпрос, понеже моята лекарка преглежда във Вита София, там до колкото знам е частно ? Та въпроса ми е тя може ли да си ми пуска болнични, или трябва по НЗОК да мина някъде за да получавам болнични, че джипито ми каза така вчера, та се обърках яко :/

Вита имат договор с НЗОК така че ще си получавате болнични. Това че следенето е на частно не означава че болнични не могат да се издават.

# 430
  • София, България
Purple_Peanut, и аз тъкмо вчера си мислех, че следващата тема може да си я направим още по-полезна с полезна информация за предстоящите ни седмици и със списъче с термините ни. Ако ти се занимава и другите са съгласни, може да ти пратим термините си на лично.

Да, може така най-добре. Аз ще прегледам и темата да видя кой какво е писал. Сега тази седмица повечето и пулс ще видят сигурно, аз - не с този моя краен термин 🙈

# 431
Благодаря Маце, понеже личния ми наговори едни глупости нямало значение при кого съм била, нали всички едно и също правели, да съм взимала  направление и да ходя при който и да е ама по НЗОК, че да можел да ми пуска болнични 😤 и на мен ми звучеше глупаво, но реших да ви питам

Purple_Peanut аз откраднах от стара тема миналогодишна няколко линкчета, които може да са ни полезни :

https://pravatami.bg/22680

https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/neobkhodimi-izsle … remennost-n-15082

https://pravatami.bg/4625/2

# 432
И аз също съм накрая ,даже погледах че последния ти МЦ (НЕ) е трябвало да дойде на 14, а моят даже на 15ти така че и аз се присъединявам към последните ,но все пак се надявам на 25ти и аз да чуя сърчице или две :о ! Успех🍀

Да, може така най-добре. Аз ще прегледам и темата да видя кой какво е писал. Сега тази седмица повечето и пулс ще видят сигурно, аз - не с този моя краен термин 🙈

# 433
Аз уж съм към средата (16-ти декември), но тъй като по спешност минах тази седмица и АГ-то ми каза, че няма смисъл да ходя и следващата седмица, та следващия ми преглед е чак на 3-ти, когато се надявам да чуя сърчице. Heartbeat

# 434
Аз уж съм към средата (16-ти декември), но тъй като по спешност минах тази седмица и АГ-то ми каза, че няма смисъл да ходя и следващата седмица, та следващия ми преглед е чак на 3-ти, когато се надявам да чуя сърчице. Heartbeat

Аз също съм на преглед на 3-ти с надеждата да чуя сърчице ❤️Успех на всички мами, които очакваме този така трепетен момент.

Общи условия

Активация на акаунт