Литературен клуб - ІІ

• 38 536
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Verdad, дали ще познаеш коя  от твоите е?
Пол Гимар и "Нещата от живота"?

Позна Mr. Green

И да продължа за останалите - "Нещата от живота" е книга на Пол Гимар, която включва две повести - "Улица "Хавър" и "Нещата от живота".
Препоръчвам ги с чисто сърце. И двете ми харесаха много, но "Нещата от живота" е повестта, която истински ме впечатли и докосна. Описва миговете и мислите на адвокат, изживял тежка катастрофа, до момента, в който... Всъщност няма да издавам края... Мисли, които звучат изстрадано, изживяно... За пръв път попадам на нещо толкова убедително и съкровено, свързано със смъртта и това доколко нейната близост променя отношението към живота като цяло.
Стилът на писане на Пол Гимар ме впечатли - чете се толкова леко, а успява да внуши толкова много. Хуморът му е страхотен. Някой би се запитал какво пък е мястото на хумора в две в голяма степен звучащи тъжно, на моменти трагично повести. Ами точно на място си е Grinning
Та с две думи - прекрасна повест.

# 211
Може ли някой да ми помогне? Имам син в четвърти клас и по музика учителката им дала за домашно да напишат заглавия на песни и стихове за трети март. А също така и авторите от когото са написани. Благодаря ви предварително.

# 212
Никой ли не може да ми помогне Cry? Трябваше му за днес да ги напише и утре да ги занесе.

# 213
aynur, потърси ли чрез някоя търсачка?

В момента не се сещам за нищо - но пък и нямам време да търся...

# 214
Цитат
aynur, потърси ли чрез някоя търсачка?

В момента не се сещам за нищо - но пък и нямам време да търся..

Каква например?

# 215
# 216
Там търсих , ама ми искара толкова работи... Гледах, гледах, не разбрах кое може да е за трети март.
Благодаря ти все пак, че си направи труда да ми обърнеш внимание  bouquet

# 217
http://narodnabiblioteka.info/index.php/genres/Stihotvorenija

Все ще намериш някое. Обърни внимание на Иван Вазов.

# 218
А я ми помогни тиа песни стават ли
http://liternet.bg/folklor/sbornici/bnpp/haidushki/content.htm

# 219

Погледнах ги набързо - от 189 до 198 стават.

# 220
Хиляди благодарности Simple Smile

# 221
  • София
Момичета, четете ли исторически романи?  А дали някой може да даде отзиви за поредицата за Цезар, а също така за Мария Антоанета ?   Thinking

Аз си дочитам "Кафка на плажа" и много ми харесва. Доста странна и различна .

# 222
  • София
Момичета, четете ли исторически романи?  А дали някой може да даде отзиви за поредицата за Цезар, а също така за Мария Антоанета ?   Thinking

Аз си дочитам "Кафка на плажа" и много ми харесва. Доста странна и различна .

Ако имаш предвид тази поредица за Цезар

четох първите 2 части и ми допадна. Написана е увлекателно, въпреки че нямам представа до каква степен е достоверна и колко е художествената измислица.

За Мария Антоанета не съм чела нищо.

# 223
  • София
Мерси, Gercho ! Точно за тази поредица питах. Четох, че в по-голямата си част е художествена измислица, но била написана наистина много увлекателно.

# 224

На бялото
с червено ще напиша:
"Честита Баба Марта!"
На всички от Сърце,
Ви пожелавам Здраве,
Щастие и Дълголетие!
Любов и Радост!
Честита да ни е
и тази баба Марта!
Добре дошла да е -
с Любов и Светлина!!!

Тези мартеници ви ги подарявам, всеки да си избере по една.
ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ НА ПРАЗНИКА

А тази е специално за Тони

Общи условия

Активация на акаунт