Литературен клуб - ІІ

• 38 339
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
"Сняг", Орхан Памук - не мога да я докарам до края;
не разбрах дали има някой, който е успял да разбере как свършва?
За мен е непонятна материя (ще си спестя другите определения, които въобще не са лицеприятни).

По-горе написах, че съм я прочела, всъщност бях изчела 2/3, когато я зарязах.
Снощи не можах да спя и я довърших.
Препоръчвам на всички - реалната красота на книгата се крие в последната 1/3 от нея.
Все още не мога да изразя с думи впечатленията си, но наистина, Орхан Памук сякаш е събирал, събирал и разгърнал таланта си последните 100-200 страници. Зашеметяващо.

напълно съм съгласна с umbra- много е силна последната част на книгата. именно тя остави у мен цялостното положително  впечатление за сняг. наистина към средата книгата доскучава и ти иде да я захвърлиш, но ако продължиш- ще си заслужава. 

# 91
Не ми е най- силната страна, но веднага се сещам за Мики Спилейн. Добър разказвач, мн. черен хумор, поне две негови книги, които съм чела. Първата книга, която прочетох беше "The Bastard Bannerman" (1964) и ми хареса, превода на бълг. е от 1996 г. В книгите му основен герой е частният детектив Майк Хамър. Знам, че е много продаван автор на XX в., ако това не те притеснява.
Но и момичетата да се включат, може да ми напомнят и за още някой.

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 14:01 от Ив

# 92
  • София
Препоръчайте ми криминале от по-нов и не толкова известен автор...

Пол Ливайн Зелено Дайкири

Има още 3 издадени негови книги на нашия пазар, но аз съм чела само тази и "Блондинка от Маями". Въпреки заглавията, и двете са много добри за кримки. Мен ме впечатли най-вече стила му Wink.

# 93
  • София
Ето книгите от този автор, но за съжаление показва, че има само една в наличност.
Малко инфо за автора.

# 94
  • Paradise
Umbra, Юка, благодаря ви за отговорите  bouquet
ще се назоря и ще се опитам да я докарам до края;
наистина, сега съм в етапа, когато искам да я зафуча...

# 95
Благодаря за инфото  bouquet

# 96
Umbra, Юка, благодаря ви за отговорите  bouquet
ще се назоря и ще се опитам да я докарам до края;
наистина, сега съм в етапа, когато искам да я зафуча...

Давай смело, аз като я зарязах възмутена, ичетох две книги и накрая от немай-къде, се хванах пак за нея, защото нямаше друго налично.
Дано ти хареса  Hug

# 97
ИВ, наистина Спилейн е много добър, чела съм доста книги от него навремето, когато бях на вълна крими, малко дори по стил прилича на Чандлър.
Гришъм ми е един от любимите автори, изчела съм всички негови книги и постоянно следя какво ново излиза от него, вече си поръчах последната му книга "Невинният", ама още чета друга книга и като я свърша почвам.
KRIVONDELA ако искаш си вземи "Убийствено просто" на Питър Джеймс-крими-трилър(от него има още една излязла "Цената на истината"), нова е и има добри отзиви за нея, аз лично още не съм си я купила, но по-нататък ще си я взема, че сега ми се събраха много непрочетени книги.

Последна редакция: пн, 22 яну 2007, 11:50 от gali

# 98
Книжката на Спилейн е преведена на български 92 г. или 94 г., там някъде, в този период я четох. Не са пред мен.

# 99
Мисля си защо почти в никоя българска интернет-книжарница и сайт на издателство няма обозначение на оригиналните заглавия на книгите, съответно имената на авторите Thinking
Не им е дошло наум или какво... Не мога да проумея какво толкова би ги затруднило newsm78
На български почти не може да се намери рецензия на книга, която да не представлява скрита реклама или да не е просто дословно възпроизвеждане на задната корица.
Съответно за да си поне малко в час с интересните заглавия, трябва да търсиш информация на английски. Българските издатели и търговци обаче очевидно пазят в дълбока тайна заглавията на книгите и имената на авторите в оригиналното им изписване Confused.

А, да, и за още нещо се сетих - днес някъде прочетох, че книгата на дъщерята на Блага Димитрова е разпродадена моментално и се питам единствено скандалът ли продава книгите в България...

# 100
  • Boston, MA
"Дочетох", т.е. довърших да слушам "Бели зъби" ("White teeth") на Зейди Смит, но за нея после.

Кога е то, после?  Wink  4етох книгата, интересно ми е как я намираШ  Wink

Аз се замотах, та после-то стана на седмица... Ами хареса ми, генералната ми рецензия е положителна  Laughing, обаче на моменти ми беше някак си... прекалено многословна, това май е странно определение за стил. Абе има такива хора (дори понякога и аз съм така, и не мога да се понасям  Mr. Green), като зададеш въпрос, не могат да ти отговорят направо, ами от сто кладенеца вода носят, да ти обяснят мотивацията на всеки, дори и най-незначителния участник в събитието. Та и Зейди така. На моменти ми се струваше, че се самовпечатлява от собственото си остроумие и словоумение. Но като цяло, хареса ми.

Тази Зейди,не е ли една много млада писателка??? Нещо такова ми се върти из главата...Струва ли си книгата?

Да, беше станала известна, защото е толкова млада и недоказана, а получи шестцифрен аванс за книгата. Според мен ако я канализира тази енергия на изобилното слово, ще стане невероятна писателка!

# 101
Четящи момичета, не мога да се сдържа да не ви препоръчам този сайт, не съм го срещала из форума, извинявам се, ако бъркам:

http://www.librarything.com/

Аз бях очарована. Това е все едно Амазон и Уикипедията на едно място, само че изключително за книги, работи на уики-принципа. Читателски ревюта на книги, препоръки не само "ако харесваш това, ще ти хареса следното", но и "ако харесваш това, Няма да ти хареса еди-кое си".
Дискусионни групи и клубове по тематика. Възможност да си създадеш библиотека, т.е. да покажеш книгите си на останалите и да видиш техните библиотеки. За книгите - откъде могат да се купят. Изключително за американските читатели - линкове към библиотечните каталози, където книгата я има.
Изобщо, супер е! Това може би само част от екстрите, които съм видяла, без да се регистрирам.

# 102
Блажка, благодаря!  bouquet
Ето още една причина да са ми нужни заглавията на книгите, които излизат в България, на английски език.
Има и още един подобен сайт, на който бях попаднала наскоро - но ми е във Favorites в кабинета - ще го пусна по-късно.

Снощи довърших "Невинният" на Дж.Гришам.
Как се посрещна книгата в Америка?

На моменти се питах дали и как е възможно отразеното в книгата да е истина. Но за съжаление, предполагам, че е - авторът е поел риска да назове всички участници в книгата с истинските им имена/като в книгата са включени и снимки на голяма част от тях/, така че едва ли би си позволил, носейки риска да бъде съден, да отрази невярно това, което се е случило
Пак казвам книгата е разтърсваща - за мен поне...
Не искам да я препоръчвам, защото, предполагам, че на много от четящите няма да им допадне. Твърде много имена, твърде много факти. Но зад цялата тази фактология има човешки съдби. Поставят се много въпроси. Търсят се отговори...
Все още избистрям впечатленията си. Ако на някой му е интересно - да пита.
Но за мен това определено е най-силната книга на Гришам.

# 103
А ето го и сайтът, който имах предвид:

Bookswellread

# 104
Блажка, благодаря!  bouquet
Ето още една причина да са ми нужни заглавията на книгите, които излизат в България, на английски език.
Има и още един подобен сайт, на който бях попаднала наскоро - но ми е във Favorites в кабинета - ще го пусна по-късно.

Снощи довърших "Невинният" на Дж.Гришам.
Как се посрещна книгата в Америка?

На моменти се питах дали и как е възможно отразеното в книгата да е истина. Но за съжаление, предполагам, че е - авторът е поел риска да назове всички участници в книгата с истинските им имена/като в книгата са включени и снимки на голяма част от тях/, така че едва ли би си позволил, носейки риска да бъде съден, да отрази невярно това, което се е случило
Пак казвам книгата е разтърсваща - за мен поне...
Не искам да я препоръчвам, защото, предполагам, че на много от четящите няма да им допадне. Твърде много имена, твърде много факти. Но зад цялата тази фактология има човешки съдби. Поставят се много въпроси. Търсят се отговори...
Все още избистрям впечатленията си. Ако на някой му е интересно - да пита.
Но за мен това определено е най-силната книга на Гришам.

Съгласна съм с теб за оригиналните заглавия, би трябвало да ги има навсякъде. Дори и в някои книги не са дадени оригиналните заглавия, което за мен е глупаво, аз като взема някоя книга веднага гледам за оригин. заглавие.

Както бях писала преди, аз си я купих "Невинният", но не я бях почнала, ама май {Тони} ще ускори процеса Grinning Стана ми интересно какво описанието ти за книгата. М/у другото, аз понеже съм му фен на Гришам, той има навика отвреме на време да изненадва читателите с нещо много по-различно от неговия стил на писане. Например: "Да пропуснеш Коледа" и в случая с "Невинният", на мен това ми харесва, аз очаквам поредният трилър пък той пише документална книга или пък леко и забавно романче като "Да проп.Коледа".
Започвам вече с "Невинният", крайно време беше Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт