Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 666
  • 792
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета, чудя се какво да направя. Дали да пробвам с 3та инсеминация или направо ин витро на ЕЦ. При мен втората беше +, но с доста ниски нива на ЧХГ и съответно ми дойде цикъла. Има ли момичета опитали ин витро на ЕЦ?

# 421
Аз миналия месец също се колебаех между това да продължа с инсеминациите или да мина директно към ин-витро и реших да направя още 3 инсеминации и да кандидатстваме по фонда за ин-витро. Не е само от финансова гледна точка, но и защото искам да си дам няколко месеца да пробвам с добавки и акупунктура да подобря качеството на яйцеклетките, защото така или иначе е важно и за ин-витрото (дано да не стигаме до там). Ама в нашата ситуация това има логика за нас.

Ти как го усещаш? Какъв е проблемът при вас? Има ли установен такъв?

# 422
  • София
Здравейте. Връщам се от време на време да ви следя с надеждата да видя някоя нова бременилка в темичката. По въпроса 3-та инсеминация или инвитро на ЕЦ,  когато сте минали 2-3 неуспешни, може да направите междинен опит на стимулирана инсеминация като при ин витро на ЕЦ. Моята успешна инсе беше точно това - стимулация с фемара плюс 4 инжекции мериоферт през ден, два спукани фоликула и в крайна сметка настъпила бременност! Може да пробвате това, ако пак не стане, тогава по същия начин на следващ месец да ви стимулират и този път да извадят Я и да ги оплождат в лаборатория.
За високия прогестерон, да ви успокоя, тялото свиква при настъпила бременност, но безсънието и накъсвания сън са често явление, особено от 5-тия месец нататък. Успех желая на чакащите!
Прогестерона се спира при отрицателен кръвен тест за бременност, а се продължава до края на третия месец в случай на настъпила такава.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 14:45 от ЛейдиРоуз

# 423
Аз миналия месец също се колебаех между това да продължа с инсеминациите или да мина директно към ин-витро и реших да направя още 3 инсеминации и да кандидатстваме по фонда за ин-витро. Не е само от финансова гледна точка, но и защото искам да си дам няколко месеца да пробвам с добавки и акупунктура да подобря качеството на яйцеклетките, защото така или иначе е важно и за ин-витрото (дано да не стигаме до там). Ама в нашата ситуация това има логика за нас.

Ти как го усещаш? Какъв е проблемът при вас? Има ли установен такъв?

Ние сме с донор. При мен няма установен проблем

# 424
Момичета, в Англия съм, доктора ми изписа дуфастон само за 10 дни, а сега ми каза да си взема за още, а тук не ми дават. Току що ме отпратиха от докторите. Някоя от вас има ли тук в Англия?

# 425
Aleks1357, защо си търсила лекар в Англия? Техните разбирания са доста по-различни от бг. Слушай си бг. лекар.

# 426
Защото аз живея тук и днес много се притесних.
Докторът в БГ ми изписа Дуфастон само за 10 дни, а после ми каза, че мога да продължа до деня на теста, а тук е много трудно да се свържеш дори с доктор. Чакаш по 1 месец. Отидох до клиниката и ми казаха, че не могат да ми помогнат.
После БГ док ми каза да не се притеснявам, просто да ги спра. Така и ще направя. Надявам се, че няма да повлияе зле.

Aleks1357, защо си търсила лекар в Англия? Техните разбирания са доста по-различни от бг. Слушай си бг. лекар.

# 427
Да, за обикновен преглед се чака седмици наред, другата опция е човек да отиде в спешното, но само ако е нещо сериозно. Има и частни болници, но цените там хвърчат в небесата. Много им е натоварена системата.
Радвам се, че сте се разбрали с доктора си. Успех! Flowers Four Leaf Clover
Предполагам и друг вид прогестерон може да замени дуфастон като циклогест, прогестан и др.

# 428
Цитат на: Pin_Point link=topic=1539450.msg47003998#msg47003998
Здравайе,
стискам палци за този месец. Аз вече нз какво ми има и какво ми няма, нямам никакви симптоми на ПМС, но нямам и такива за бременност Grinning. Днес ми е 15 ден и пуснах кръвен, но нямам очаквания. Иначе аз явно не съм разбрала добре, но може ли да ти дойде докато приемаш прогестерон?

Може, на мен при първата инсеминация ми дойде, докато приемах още прогестерона. С всяка следваща инсеминация, ми идва с все повече закъснение след спирането му.

# 429
Здравейте момичета.
Вчера ми беше първа инсеминация при др. Персенска. Изписа ми дуфастон 2х1. Преди това имах стимулация с Кломифен, образувани 3 фоликула, 2 спукани.
При мен нямаше проблем в цветната снимка. Проблемът при нас е МФ. Морфология 5% - астенотератозооспермия. Още с влизането в кабинета вчера, докторката ме посрещна с думите - мислете за инвитро. Направихме инсеминацията все пак и я попитах има ли смисъл след това да продължаваме с тези опити (тъй като напълно ме обезвери относно тази), каза, че според нея няма смисъл.
Може ли някоя от вас да сподели мнение? Объркана съм и не знам как да продължа... Мислите ли, че дори без назначени допълнителни изследвания е добре да посетим андролог / уролог? Не съм запозната какъв е правилният ред за тези изследвания - преди инвотро ли се правят, назначават ли се преди да се започнат процедури и т.н. Много ще съм благодарна за съвет.
И друго за което се сетих - без тези прословути четири инсеминации, но с тази спермограма, можем ли да кандидатстваме по ЦАР?

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 12:56 от GabitoooT

# 430
Аз вече се депресирах на ден 11. Не издържах и си направих тест сега и беше негативен.

# 431
Здравейте, записвам се с втора неуспешна инсеминация.
По повод твоя въпрос, препоръчвам андролог, при нас морфологията беше лоша и от около 2% добри герои, скочихме на 10% за около 3 месеца, което вече е почти нормално. Това беше след драстично намаляване на цигарите от ММ и изписаните хранителни добавки от андролога.
Ние смятаме да продължаваме с инсеминациите, за сега....
Здравейте момичета.
Вчера ми беше първа инсеминация при др. Персенска. Изписа ми дуфастон 2х1. Преди това имах стимулация с Кломифен, образувани 3 фоликула, 2 спукани.
При мен нямаше проблем в цветната снимка. Проблемът при нас е МФ. Морфология 5% - астенотератозооспермия. Още с влизането в кабинета вчера, докторката ме посрещна с думите - мислете за инвитро. Направихме инсеминацията все пак и я попитах има ли смисъл след това да продължаваме с тези опити (тъй като напълно ме обезвери относно тази), каза, че според нея няма смисъл.
Може ли някоя от вас да сподели мнение? Объркана съм и не знам как да продължа... Мислите ли, че дори без назначени допълнителни изследвания е добре да посетим андролог / уролог? Не съм запозната какъв е правилният ред за тези изследвания - преди инвотро ли се правят, назначават ли се преди да се започнат процедури и т.н. Много ще съм благодарна за съвет.
И друго за което се сетих - без тези прословути четири инсеминации, но с тази спермограма, можем ли да кандидатстваме по ЦАР?

# 432
Аз се завръщам и съм се засилила за трета инсеминация пък да видим , някак си съм се настроила за Инвитро ....много тъпо, но факт.
Дано имаме по скорошен успех и да не се стига до инвитро .

# 433
  • София
Здравей, Gabitoo. Моя приятелка имаха същата ситуация, но в друга клиника при друг лекар. Направиха 4 инсеменации и после ин витро с фонда. Ползваха 4-те инсеменации за кандидатстване по фонда. Сравнително бързо ги одобриха. Доколкото си спомням можеше с неизвестен фактор да се кандидатства по ЦАР, ако имаш 4 неуспешни инсеменации. Или с мъжки вече спрямо диагнозата, но се правеха 2 спермограми в различни клиники в разлика 2 месеца или нещо подобно. Трябва спермограмите да са със съответната диагноза, която приемат. Може да съм в грешка, преди доста време ги проучвах тези неща. Доктор Персенска със сигурност е наясно с тези неща, може да я попиташ.
За изследванията, хубаво е спермограмата да се разчете от уролог и паралелно да се действа и при мъжа, ако има как.
Аз също бях пациент на д-р Персенска. Благодарение на нея имаме дете от третата инсеменация, което скоро стана на 1 г. Нашият случай беше различен, ползвахме донор, заради много тежък мъжки фактор. Аз лично ѝ се доверих напълно, нямахме и много друг избор в нашата ситуация. Не съжалявам.
Моят съвет е да се довериш на интуицията си. Ако нещо те притеснява, потърсете още едно мнение. По принцип с тази диагноза си е директно за ин витро, доколкото аз съм чела и знам. Кураж и дано всичко се нареди Heart

Здравейте момичета.

# 434
Благодаря ви за съветите, момичета!
Психически вече съм се настроила за инвитро, чакам да минат двете седмици след инсеминацията и директно отивам при нея, за да действаме по тежката процедура. С андролог/уролог задължително ще се консултираме и се надявам да се подобрят нещата (дори и за инвитро смятам, че ще е от полза).
Казваш, че при вас е бил много тежък МФ- това значи ли, че дори и инвитро като опция е било изключено при вас? 
Здравей, Gabitoo. Моя приятелка имаха същата ситуация, но в друга клиника при друг лекар. Направиха 4 инсеменации и после ин витро с фонда. Ползваха 4-те инсеменации за кандидатстване по фонда. Сравнително бързо ги одобриха. Доколкото си спомням можеше с неизвестен фактор да се кандидатства по ЦАР, ако имаш 4 неуспешни инсеменации. Или с мъжки вече спрямо диагнозата, но се правеха 2 спермограми в различни клиники в разлика 2 месеца или нещо подобно. Трябва спермограмите да са със съответната диагноза, която приемат. Може да съм в грешка, преди доста време ги проучвах тези неща. Доктор Персенска със сигурност е наясно с тези неща, може да я попиташ.
За изследванията, хубаво е спермограмата да се разчете от уролог и паралелно да се действа и при мъжа, ако има как.
Аз също бях пациент на д-р Персенска. Благодарение на нея имаме дете от третата инсеменация, което скоро стана на 1 г. Нашият случай беше различен, ползвахме донор, заради много тежък мъжки фактор. Аз лично ѝ се доверих напълно, нямахме и много друг избор в нашата ситуация. Не съжалявам.
Моят съвет е да се довериш на интуицията си. Ако нещо те притеснява, потърсете още едно мнение. По принцип с тази диагноза си е директно за ин витро, доколкото аз съм чела и знам. Кураж и дано всичко се нареди Heart

Здравейте момичета.

Общи условия

Активация на акаунт