Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 195
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
И на мен Alien ми е най-любимият парфюм. Сега напоследък My way много ми допада.

# 616
Днес бях в Дъглас в The Mall и Парадайз и в двата няма тестери на новия Alien Supra. В Сефора The Mall също. И на мен ми е любопитен, но ще трябва да почакам явно.

# 617
Неочаквано се влюбих неистово силно в Dolce Amalfi. и започвам новия месец с него.
През зимата явно му е било студено, и не ме впечатли. Сега обаче се разви невероятно красиво, с разкошна опушена ванилия, много канела, и прекрасен бленд от меки подправки. Началото е дъвково и сочно, без да е инфантилно или твърде сладко. Комбинацията от карамфил и шафран се превръща в канела на моята кожа явно, защото точно това усещам. В Dolce Amalfi улавям нещо от вайба на Amouage Sunshine. Ще ги понося в последователни дни, за да видя какво точно.
Довърших отливката от Essenza nobile, и поръчах 30мл. от местен проверен сайт. Вече не се хвърлям на 100ци, защото моята любов често трае 10мл.
На 20 градуса е перфектен. На по-топло ще видим. Лира също ми стои по-добре сега, усещам много повече нюанси, лавандулата е по-силна, и ме изненада приятно. Вероятно Лира е по-подходящ избор за деня на детето, но сега съм на вълна Долче Амалфи.

Довърших 30мл. Mon Guerlain Intense, но имам 100мл вече разопакована, и Chanel Chance eau Tendre EdT, който засега не смятам да подновявам.

Голямата лятна петица засега се очертава така:
1. Amouage Sunshine
2. Xerjoff Dolce Amalfi
3. YSL Libre EdT
4. Guerlain Shalimar Philtre
5. Chanel No5 EdP

И ваканционните:
1. SL Datura Noir
2. Montale Intense Tare
3. AG Ninfeo Mio за довършване
4. Oyedo
5. Terracotta

И естествено, всичко останало според настроението, особено вечер. Придобивките от началото на годината засега са 13, като няколко са повторения, а и потретения. Като за парфюмно зависим е ок.
Довършени флакони 7.

# 618
  • София
А колко време си ползвала 30-цата като всеки ден си се пръскала?

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 10:09 от Станислава5642

# 619
Моите летни парфюми се очертават следните:

O de Lancome - класически летен коктейл със цитруси и босилек
Sisley L'Eau Rêvée D'Hubert - най-хубавата остра мента, последвана от здравец и пачули
Aqua Allegoria Herba Fresca - стар любимец, мента, цитруси и зелен чай
Jeanne en Provence Neroli Intense - много хубаво естествено нероли
Eau de Néroli Doré Hermès - "индийско" нероли с този шафран
Eau des Merveilles - това си е "моят" морски аромат
Нилската и Средиземноморската градина за незабавно освежаване и повдигане на духа

и, неочаквано, Mon Guerlain (edp и Sensuelle), с които дори мислех да се разделям, но ги преоткрих.
За мен си остават парфюми за вечерта.

А вие пробвахте ли новата серия Rêvée на Сисли? Кои са любимците ви и с кои се сдобихте?
След Hubert съм се насочила към Isa, който е в духа на Еau de Campagne.
Не успях да обърна внимание на цветните и цитрусовите от серията, след като пробвах "зелените".
Имате ли препоръки?

# 620
А колко време си ползвала 30-цата като всеки ден си се пръскала?

Ако това е към мен относно Mon Guerlain Intense, не съм писала, че съм се пръскала всеки ден.
Купих го през януари, ако не се лъжа, или февруари. Въртя доста аромати, и рядко нося един и същ дори 3 поредни дни. И вечерта съм с различен, след спорт и душ.

# 621
Добър ден и от мен! Започвам новия месец с Escentric 02. Свеж парфюм, в който не усещам дори намек за цитрус, точно по мой вкус.

# 622
Здравейте! Simple Smile
Аз започнах първия ден от новия месец, с проба на един парфюм, за който чета и слушам от години - Аnique Goutal Ninfeo Mio. Да, изумителен! Напълно различен, от всички "смокинови" аромати, които познавам дотук, а те съвсем не са малко! Пак ми се "натрупаха" парфюмни желания, ще видим, как ще се разберем? Аз, със себе си! Пожелавам ви нещо, което е малко... Но ви го пожелавам! Да можете да имате всички парфюми, за които мечтаете! Hug

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 18:32 от Magda Dimitrova

# 623
  • виртуално
Днес бях в Дъглас в The Mall и Парадайз и в двата няма тестери на новия Alien Supra. В Сефора The Mall също. И на мен ми е любопитен, но ще трябва да почакам явно.

Днес получих най-накрая висулката.
Като върл почитател на всички Извънземни съм силно разочарована.
Не знам как да го опиша ... нещо като нищо.
Това не е Alien , леко сладникав като компот, няма никакъв жасмин, отчетливо усетих амбрата и това беше ...
Ще го оставя да отлежи и пак ще пробвам, но предполагам че няма да купя голямо шише

# 624

Днес получих най-накрая висулката.
Като върл почитател на всички Извънземни съм силно разочарована.
Не знам как да го опиша ... нещо като нищо.
Това не е Alien , леко сладникав като компот, няма никакъв жасмин, отчетливо усетих амбрата и това беше ...
Ще го оставя да отлежи и пак ще пробвам, но предполагам че няма да купя голямо шише
Познавам само първия Goddess, но и за мен това не е Alien.

# 625
Мюглер ги зачеркнах като марка... всичките шарени Ангели и Богини са  типичните сладки дизайнерски аромати. След Аура не са изкарвали нищо оригинално и интересно. Класическите аромати са безобразно разводнени, Alien мирише на сапун

# 626
Откривам месеца с това,30 ml.,бебенце.

# 627
  • виртуално
Мюглер ги зачеркнах като марка... всичките шарени Ангели и Богини са  типичните сладки дизайнерски аромати. След Аура не са изкарвали нищо оригинално и интересно. Класическите аромати са безобразно разводнени, Alien мирише на сапун
Goddess Intense и Fusion поне за мен са страхотни Alien , с всичко друго съм напълно съгласна.
Пазя си старите бутилки като съкровища
Добре че има 10мл висулки, ще продължа да ги купувам само от колекционерска гледна точка

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 22:12 от Рапунцел.

# 628
Аз харесвам например Angel Nova, но като цяло от Мюглер сме свикнали да очакваме повече. За съжаление изглежда, че е свършено с онази новаторска, провокативна ера.

# 629
Мюглер ги зачеркнах като марка... всичките шарени Ангели и Богини са  типичните сладки дизайнерски аромати. След Аура не са изкарвали нищо оригинално и интересно. Класическите аромати са безобразно разводнени, Alien мирише на сапун

Абсолютно. Явно е много трудно да се създаде провокативен и новаторски парфюм, който да се хареса от младите потребители, или поне така считат новите собсвеници на марката. Само бози след Аура.
Всъщност, като се замислих, може би от 2-3 години нищо ново от мас маркета не ми е грабнало интереса. Добре, че се намират тук-таме някои "бабички" все още, поне са с характер.
Чакам да мине вече тази мода на компотите при дизайнерите и някой да произведе нещо със шок фактор, от което 50% от помирисалите да се обидят.

Общи условия

Активация на акаунт