Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 175
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
amareto,абсолютно подкрепям мнението ти,добре,че са старите реликви,че тотално ще се предам на мас тренда от сладникави и безхарактерни води.Преди купувах ориенталци,уд и тежки задушливи рози,сега явно не ми понасят вече и от 2 г стоят в забрава.Пак се върнах към любимите Шанели,Ерме и др.класики,които с времето не ми изневериха:).

# 631
Гледам си вчерашния пост, и виждам, че Izia не съм класирала в Голямата Петица,
Скрит текст:
Голямата лятна петица засега се очертава така:
1. Amouage Sunshine
2. Xerjoff Dolce Amalfi
3. YSL Libre EdT
4. Guerlain Shalimar Philtre
5. Chanel No5 EdP

И ваканционните:
1. SL Datura Noir
2. Montale Intense Tare
3. AG Ninfeo Mio за довършване
4. Oyedo
5. Terracotta
нито Mandarin Basilic, Pamplelune, Olympea Intense, Olympea Legend, да не говорим за постоянната Flowerbomb, или Elie Saab In White от която ще довърша 4та бутилка това лято.
Aura Mugler е много хубава в жега, Круизният Ангел 2020 също.
Късно открих Олимпеите. Когато излязоха бях на друга вълна, а след като ги придобих, изобщо не могат да се вредят. Ваканционни са ми, а явно са ми малко ваканциите. И флаконите им са тежички. Вече се старая да пътувам минималистично, и не нося 100ци.
Има и много хубави аромати в мейнстрийма. Не всички са бози. Изборът е огромен, а някои марки понякога изненадват неочаквано.

Чудя се с какво да дойда в България за седмица. Май Долче Амалфи (може да и е топло), Аура, Либре ЕдТ и шепа мостри.
Миналия месец бях с тези любимци:

# 632
В България времето не знам какво му стана. Grinning Аз съм на "A drop d'Issey" тия дни. Ето флакон, който макар и 100 мл., е подходящ за пътуване.

# 633
Селекцията ми за месеца е:
1. Dolce&Gabanna The Only One Intense + BDK Pas Ce Soir. Комбинирам ги защото се превъщат в нещо божествено заедно. Ще са идеални за летни вечери. Pas Ce Soir стои страхотно върху кремави жасмини и туберози . Той самия има жасмин но главно го усещам като сладък компот от дюля. Пробвах го с McQueen (Alexander Mcqueen), Madonna Truth or Dare и Vert Malachite, но те ми идват много тежко вече и сякаш мина сезона на силните белоцветни парфюми.

2. Lys Solaberg - Maison Crivelli. Един от най-странните парфюми които имам но е идеален за това време - не съм пробвала нищо подобно. В зависимост от настроението ми понякога не ми понася. Опушено-сладък-кисел парфюм.

3. Delina - тя е запазена за дни в които нося рокли. Обидно ми е да я нося с панталон камо ли пък дънки. Но тази година сякаш не ме радва толкова както предната.

Друга комбинация която открих е Narciso ( бялото кубче) с Armani Bleu Turquoise. Мускусно-солено и странно. Трябва да се пробва за плаж. Al Rehab White Musk като основа сигурно ще е още по-хубав, защото е абсолютно чист мускус. И вместо Armani Bleu Turquoise ще пробвам и Calvin Klein Reveal който също е солен. След мармаладите, сладката и компотите които носих цяла зима имам желание за сол Sweat Smile

След хаотичния ми пост ви пожелавам ви щастлив, слънчев и успешен месец Simple Smile  Flowers Hibiscus Nature Sunny

# 634
момичета ,може няколко думи за Chopard Imperiale Iris Malika? Flowers Hibiscus

# 635
beli_87 много добро начало на месеца! Обожавам Escentric 02 и май това е единственото което искам.

Аз си взех Alien Goddess, доволна съм, определено това лято ще пръскам него, Wood sage and sea salt и Kirke. Бих се радвам ако се докопам и дo Escentric 02.

# 636
beli_87 много добро начало на месеца! Обожавам Escentric 02 и май това е единственото което искам.

Благодаря. Още когато го пробвах за първи път благодарение на съфорумка, си помислих, че това е "моят" свеж летен парфюм, тъй като не се разбирам добре с цитруси.

# 637
момичета ,може няколко думи за Chopard Imperiale Iris Malika? Flowers Hibiscus
Тъмен, ретро, подправков, със сигурност не за лято и с обидно малко ирис, ако като мен търсиш заради тази нотка 😅

# 638
Escentric 02 определено и аз го намирам за перфектния летен парфюм, защото и аз не си падам по цитрусите. Прекрасен унисекс. И в интереснна истината един от парфюмите за който съм получавала най-много комплименти.

# 639
  • София
По тази причина и Лука Турин наскоро (преди две-три седмици) обяви, че след 40-годишна кариера се отказва да пише за парфюми, загубил бил интерес и не му носело удоволствие да пробва новости. Напълно логично, според мен
Eх... Аз бих добавила, че освен наводняването на пазара с тонове неразличими водички, които се произвеждат с ударни темпове, забелязвам отлив на голяма част от аудиторията от текстовете/четенето и преориентиране към видео клипове и снимки, придружени от кратки рекламни анонси... За мен лично все още е удоволствие да потъна в грамотно написано и добре структурирано ревю, но с намаляването на четящите логично намаляват и пишещите.
Flâneuse, би ли споделила кои са твоите ириси? Любима парфюмна категория за мен, тествала съм много, подбрала съм определен брой за себе си, но винаги може още, не са ми омръзнали за толкова години. Simple Smile

# 640
  • Germany
Много се промениха парфюмните времена, особено за нас, старите кучета, със сериозни парфюмни натрупвания Grinning Аз не се оплаквам от свърхпредлагането, напротив даже, помогна ми да се съсредоточа и да си следя само марки, които наистина харесвам, и да бъда по-внимателна в изборите си. Нишови марки, наложени от ревюъри, излизащи за първи път на пазара с цели колекции от по 10-15 парфюма, и с цени започващи от 200 евро нагоре, вече въобще и не представляват интерес за мен, просто ги подминавам без грам притеснения. За мен част от очарованието на парфюмите си отиде с този рязко пробуден масов интерес към ниша от хора, непознаващи мейнстрийма, но търсещи уникалното. Препълнени нишови парфюмерии, масово купуване на ниш парфюми на супер цени, трупане, запаси, и накрая в платформите за продажба, 98/100 мл, пръснат веднъж за проба...
По този повод да ви споделя следната комична случка, за да онагледя думите си с пример:
Пътувам от София до Дортмунд и до мен в самолета седи сънародник от Столипиново. Той си гледа на телефона нещо, аз си чета книга. Пристига стюардесата и започва да предлага парфюми за продажба. Аз отказвам учтиво, но човекът до мен проявява жив интерес и аз следя с интерес разговора, готова да се включа, ако се наложи с помощ. Човекът обяснява, че иска два парфюма, мъжки и женски, за дъщеря си и сина си. Стюардесата веднага:  Какво искате, нещо свежичко, или нещо тежичко? Той, нека да е нещо свежо. Тя вади Миракъл на Ланком, и започва оди за него, колко е подходящ за млада дама, и е само за 30 евро, без пари. От мъжките му предложи Шик на Каролина Ерера, като по-младежки, и вече стои и чака да плати. Той обаче се колебае. Със сетни сили стюардесата изнамери от някъде един виал на дамския парфюм, и го пръсна пестеливо на човека, дано се накани да купи. Той обаче се чуди още. Тя губи търпение и леко потропва с крак до мен, и изведнъж той я забива с въпроса: А имате ли нещо ниш? Joy Тя обаче не губи присъствие на духа и го контрира с: До колко пари? Joy Той мисли, мисли, и каза: До 50 евро двата Joy
В този момент бях разбита, и си дадох сметка, колко са размити границите и понятията в парфюмерията и парфюмното хоби, и че това е положението, хора всякакви, парфюми всякакви, има място за всички под слънцето. Трябва да се ориентираме в новите реалности. Независимо, дали ни харесва, или не.
Кратки впечатления от днешната ми парфюмна обиколка:
Mandarine Basilic Harvest Guerlain Чудесно начало. Много сходен с първата версия ЕДТ, но този е по мандаринов, много реалистичен и свеж. Мандарината се усеща веднага, и е много сочна, по-сладка, и с по-малко зеленина около нея. Изсъхва на кожата като сок от истинска мандарина, с който сте се накапали, докато сте яли сочна мандарина. Босилекът не е така ярко представен, повече е като абстрактна зеленина, но е чудесен беквокал. Липсва и ярко изразеното дървесно усещане от форте версията, и зеленината на мандариненото дърво. Красива презентация на новите опаковки. Трайност при мен около два часа. Жалко, защото бих го придобила с удоволствие.  Със сигурност ще го пробвам пак с хубаво носене.
Elixir Elie Saab Началото е Диор Ом в дамска бутилка, или Ирисовия Ла ви е бел. След това изсъхва цветно, непретенциозно, леко белоцветно, дори не можах да усетя туберозата в него, и да се възмутя Joy Не я разбирам тази марка.
Eilish No 2 by Billie Eilish Интересен и странен, много нетипичен. Усещам го зелен, землист, с една сладост и в землистото, и в зеленото. Може би това е мака, с неговата деликатна горчиво-сладка зелена красота. Папирусът също се усеща добре, дава едно зелено, леко опушено усещане. Показа добра трайност и омеква до дървесно-кехлибарена красива база. За мен е абсолютен унисекс, и спокойно може да се носи и от мъже, ако се абстрахират от недомисления и неудобен флакон.
Le Male Elixir by Jean Paul Gaultier Разкошна нова версия Yellow Heart Може би най-добрата за мен. Много секси, разкошен фужер, лавадулов, топъл и дъхав, едновременно сладък, ванилов, пикантен и подправков, и много секси ароматен. А когато се появи и бобовата тонка, става истински красавец. За мен е като микс от Ultra Male, Gaultier 2 и La Belle Le Parfum. Много ги могат секси парфюмите от JPG. Трайност, повече от добра. Ще се купува!
И за почитателите на Ilio като мен, излязла е новата лимитирана версия на Илио, този път изглежда така бутилката

Едва се удържах да не го купя, толкова да го харесвам, но имам първата и втората бутилка, и затова мисля да се въздържа, а толкова да го обичам Purple Heart Yellow Heart Ако има и други почитатели, сега е моментът, че свършва много бързо. За мен това е съвършеният ирис!
На всички ви лека вечер, повече усмивки и пролетно настроение!

# 641
А какво стана с човека, купи ли все пак парфюми? 😀

# 642
Ковачева, много хубав пост! Напоследък рядко надничам тук, защото постигнах парфюмната нирвана и не изпитвам желание за нищо ново. Илио ми е интересен без да го познавам, обичам ирис, но трудно намирам мостри на диптик, а наблизо няма къде да ги пробвам.
И мен тези безброй новоизлюпени ниш марки със синтетични аромати не ме впечатляват, освен Жулиета друго не съм харесала досега. Липсва им нещо много съществено, като музика, създадена от изкуствен интелект са за мен. Шарена, но празна опаковка. Лично мнение, не целя да засегна някого!
Слънчев уикенд на всички!

# 643
  • Germany
А какво стана с човека, купи ли все пак парфюми? 😀
Разбира се, купи първите предложени му Miracle и Chic Grinning

Парфюм за деня е новата принцеса Green Heart Yellow Heart

# 644
Kovacheva, много хубав пост и много интересна Принцеса. Със здраве да си я носиш!

Днес от ранни зори започнах с кафето, вътрешно и външно, с Теодорос Калотинис. Най-малкият ми син изприпка грейнал  по стълбите, и пита какво вкусно и карамелено съм направила за закуска. Joy
Невероятно силен карамел вади на моята кожа, а на мъжка изобщо. Чисто кафе е там. Не знаех, че прави и такъв сериозен шлейф, не го нося често. Не е траен много, на 3 часа си иска подновяване.
За кого е този аромат- за любители на Гърция, кафе, носещи парфюми в домашна обстановка. Идеален сувенир от почивка.

На разочарованото дете направих палачинки.

Общи условия

Активация на акаунт