Политиката в България - Тема 4

• 703 890
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 895
Монтаж на стотици камери в София, които да засичат автоматично всички нарушения за превишена
скорост или преминаване на червен светофар, и информацията да се праща директно на МВР
, въвеждане на по-голяма зона с ограничение 30 км/ч, както и автоматично наказание с видеокамери при
превишаването на скоростта, повече физически елементи по пътните ленти, които да карат шофьорите да намаляват скоростта.

Одобрявам. това е в пъти по-смислено от конфискуването на коли, защото някакъв некачествен дрегер казва че си  друсан. и аз съм за камери. Нека щракат. Щрак-щрак.

# 20 896
30км.ч. е колкото подтичващ човек...!

# 20 897
Колкото спринтиращ човек, но съм съгласна със забележката.
Много камери е ОК, ама кой да ги преглежда? Ресурс няма. Но поне като стане нещо ще има ясна картина за вината.

# 20 898
  • Разпиляна във въображението
А можеше всички монтирани камери до момента от години да засичат скорост и да се глобява. Сега пак поръчки, пак ми милиони. Никаква мисъл.

# 20 899
  • София
преди камерите трябва да се направи ревизия на всички пътни знаци и организацията на движението. има куп знаци поставени уж временно заради ремонт или нещо друго и останали си завинаги. дори по магистралите ги има.преди време на изхода на Стара Загора на един и същи кол имаше две различни ограничения на скороста. 50 и 70 км/ч. Освен това срещу малка сума всеки крайпътен ресторант може да си постави ограничение на скорста.И сега като на тези ограничения наблъскат камери, защото точто там ще ги сложат с нищо няма да подобрят безопасноста само значително ще увеличат приходите от глоби. Но явно това е целта

# 20 900
Аз си спазвам всички знаци за ограничения, дори и отзад да ми подсвиркват нетърпеливи шофьори. Щом аз мога, и другите могат. Не ми пречи да се влача с 30 км/час, щом се налага. Само да няма невинни жертви.
Безумно противни са ми всички, които изпреварват без видимост, рискуват по какъвто и да е начин на пътя, карат пияни или дрогирани. Няма никога да ми дожалее за тях. Да им взимат всичко, да потънат в дългове заради глобите си, да лежат в затвора. Не ми е жал.

# 20 901
Добър анализ на Евгений Кънев, защо се активизираха...

https://m.facebook.com/profile.php/?id=1369144589&name=xhp_nt__f … action__open_user

И за камери и за ограничение на скоростта съм, обаче докато не се промени културата в МВР не знам кое би помогнало.

# 20 902
Вие може и с 20 да се влачите, аз не искам безсмислени ограничения, които само да създават задръствания в София, където улиците и пътищата не са предвидени за настоящата навалица.
На тоя, дето кара със 100 по “Гурко” му е все тая дали ограничението е 30 или 50.

# 20 903
Този господин  вече веднъж са го хващали да шофира след употреба на алкохол.
А колко пъти още не са,последното потвърждава/ако не е лъжа на жената/,че много безотговорници смятат,че като се наковат и "нищо им нямало" ,ще имат адекватни реакции.
БТВ "Жената с него също е дала обяснения. Тя е очертала маршрута на движение. Не се е опитала да го спре да се качи зад волана, защото не е имал неадекватно поведение или поведение на лице, употребило алкохол"

# 20 904
  • В офиса
Да върна темата на 3-ти март.
"Празнува се като Ден на Освобождението на България от османско иго от 1888 г. След обявяването на страната за Народна Република...празникът е обявен за остатък от великобългарския шовинизъм и през 1951 г. е отменен с Кодекса на труда.
След промените от 1989 година, Великото народното събрание през 1991 г., променя Кодекс на труда, като денят е обявен отново за официален празник, като става вече и национален празник на Република България."

Предишните комунисти го отменят, защото бил остатък от великобългарския шовинизъм. Настоящите комунисти, които забележете, заседават в партийния дом, го отменят защото показвал любовта ни към СССР. Doesn't compute, веригите ми дават на късо от толкова противоречие.

# 20 905
  • Варна
Спомням си, че преди години имаше кампания по медиите, как пътници отказват да се качват при употребил алкохол шофьор. Трябва отново да се направи, да се набива, че не е добре да те вози някой който е пил.
Така донякъде ще се създаде съзнание, че и пътникът може да въздейства върху намаляването на броя на пияните шофьори.

Да върна темата на 3-ти март.
"Празнува се като Ден на Освобождението на България от османско иго
Ей това за мен е този празник!
Не ме интересува Русия, Финландия и последващи договори.
Приели сме че това е деня в който честваме скъсването с Османската империя.
Ако ще се сменя, следващия по важдност ден това е 06.09. Съединението.
24 май ще създаде повече проблеми отколкото ще реши.

# 20 906
24 май ще създаде повече проблеми отколкото ще реши.
Това пък защо? И въобще ако ще се караме за всяка дата по-добре да нямаме национален празник, датчани и англичани се справят прекрасно и без такъв. Или да празнуваме рождения ден на Левски, който поне е от малкото исторически личности, които не предизвикват спор.

# 20 907
Приматът видял детето и ускорил, за да мине преди него. Четохте ли го това?

# 20 908
и за мен денят е Съединението.

24 май наистина ще създаде повече проблеми. Първо това не е национален празник, а интернационален - на всички славяни (българи, сърби, руснаци е евентуални - и на хърватите и словенците. Даже в Молдова са използвали кирилица допреди два-три века).
Второ Кирил и Методий не са българи, а ромеи. оставете глупостите на Божидар Димитров, св. Климент Охридски е написал в житието на св. Кирил какъв е доста ясно, а му е бил ученик.
Трето по същество мисията на Кирил и Методий няма нищо общо с България. Те отиват на мисионерство в страни, в които няма източно православие, за да ги приобщят. Хазария -юдаизъм,  зороастризъм, Сирия - Ислям, Великоморавия - католицизъм.
да не говорим, че в последните години Путин прави опит да си "присвои" създаването на славянската писменост.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 15:06 от Лорд Сняг

# 20 909
Аз намирам положението с Лукойл например за много по-важно, от смяна на датата на празника или паметници.  Но е много по-удобно и безобидно да се дъвчат тези теми, а не другите.

Общи условия

Активация на акаунт