Политиката в България - Тема 4

• 698 556
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 15
Дори ИТН да влезе, плюс гласовете на БСП, няма да имат 121 депутата. Което мен ме устройва. Предишният четворен брутализъм няма да се получи.

# 16
  • София
Е как да не са загубили? Нали ДБ са им донесли допълнителни гласове? Дали са се оттеглили гласове от ДБ или от ПП, никой не може да каже, но отливът е очевиден.

# 17
Със сигурност може да се каже, че хартиената бюлетина е качила процентите избирателна активност. Аз съм от ония, които смятат, че хората трябва да имат право на избор - де машина, де хартия. Аз гласувам машинно.

# 18
Изобщо не са същите резултати. ПП заедно с ДБ едва се доближават до едноличния си резултат от предишните избори. Т.е. загубили са колко? По мой спомен и преценка към 8%.

Грешен спомен. На изборите през 10.2022, ПП имаха 20,20% или 53 мандата, а ДБ имаха 7,45% или 20 мандата (общо 27,65% или 73 мандата). Сега имат около 26% или 71-72 мандата, което е практически същото. При ГЕРБ няма динамика също (не броя +/- 1-2 мандата, които НИЩО не променят).

# 19
  • София
Скрит текст:
Хем не съм изненадана, хем съм разочарована.

Не мога да разбера как разумен човек би гласувал с хартиена бюлетина, много лесно тя може да стане невалидна...
Бях изненадана, че в нашата секция, в София, имаше много хартиени бюлетини в урната и хората между 50-70 видими години си изчакваха чинно реда за паравана. Ние с машините "вървяхме" по-бавно т.е. колкото и да бях против, хартиената коалиция май са имали право, че машинният вот плаши и не дава право на една част от гражданите да упражнят правото си на глас.

За резултатите: изборите минаха, да живеят изборите и управление на РР до дупка.

# 20
реално имаха 73 депутата, сега ще имат около 71-72
Няма да е точно така. Сега имат сумарно 26% и понеже няма да има партия с малко над 4 ще си разпределят 12-те на БВ по равно с ГЕРБ.
На предните избори имаха 28%

# 21
Не са дошли гласовете от чужбина. Първият път те дръпнаха напред ПП. Рано е за сметки.

# 22
Гласувах с машина. Възрастната двойка пред мен - също. Гласувах по обяд и бюлетините бяха само от машина. По - полека с изводите. Фурор на хартията, не се вижда.

# 23

Не мога да разбера как разумен човек би гласувал с хартиена бюлетина, много лесно тя може да стане невалидна...

След разпечатването на моята разписка машината се развали. На другите след мен им се е наложило да гласуват с хартиена бюлетина. Чета, че били сложили нова хартия. Голяма тъпотия.

# 24
А септември какво се очаква да е по-различно? Питам сериозно.

Абсолютно нищо. Както и сега нищо не е по-различно от предния път. Само дето БВ ще бъде заместен с ИТН (евентуално), но какво от това?

# 25
  • София
Колко и да "дръпне" Киро, няма да седне в премиерския стол. РР премиер, президент, главнокомадващ и all in one. Satisfied

# 26
За мен най- големите шокове днес бяха, че майка ми, която не гласува от години, отишла тържествено да гласува за Възраждане. Аргумент - за Чиста и Независима България, каквото и да значи това. Синът ми не отишъл да гласува за първи път. Аргумент- за когото и да гласувам, после ще ме е срам 😀.
Миииии....

# 27
  • Варна
По БНТ мисля, бяха пуснали един кореспондент от Турция, който е бил свидетел как хората гласуват два пъти - един път с машина и един път с хартия. Подаден е сигнал и направили забележка на хората на майчин език. Предполагам всички гласове са валидни.

# 28
Практически, всичко е същото. Честно казано ми е все едно дали ГЕРБ или ПП/ДБ ще са първи. Шанс за стабилно управление няма. В най-добрия случай ще избутат някой Франкенщайн до местните избори. В по-вероятния случай ще ходим пак да се броим през юни.

Единствената възможност за дълготраен кабинет е коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС (по-известна като “хартиената” и с потенциал за Тройната коалиция 2.0). Но пред тази (лоша) възможност предпочитам още избори.

# 29
  • София
За мен най- големите шокове днес бяха, че майка ми, която не гласува от години, отишла тържествено да гласува за Възраждане. Аргумент - за Чиста и Независима България, каквото и да значи това. Синът ми не отишъл да гласува за първи път. Аргумент- за когото и да гласувам, после ще ме е срам 😀.
Миииии....
Аз съм на мнение, че от тези безкрайни хейтове, лашкане, омразна реч и несигурност, печелят ДПС и Възраждане + Президента.

Общи условия

Активация на акаунт