Политиката в България - Тема 4

• 703 864
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 940
  • София
Ааа що хич не е нужно да крещи някой, за да има вербална агресия.

# 20 941
Здравеопазването е специфичен сектор. Не е прецедент пациент с болка или шок или близките му да са неадекватни. Спешна помощ не може да се отказва. Затова трябва да си има протоколи и механизми,да са защитени и персонал, и пациенти.

# 20 942
Здравеопазването е специфичен сектор. Не е прецедент пациент с болка или шок или близките му да са неадекватни. Спешна помощ не може да се отказва. Затова трябва да си има протоколи и механизми,да са защитени и персонал, и пациенти.
Племенникът ми е лекар в СП и от него знам как си ги ползват като лични лекари на повикване, някои адреси си ги знаят наизуст. Обаче... ходят.

# 20 943
  • Разпиляна във въображението
Изобщо - активно мероприятие от Възраждане. Излязъл лекар да му дава обяснение. И хич не е заплашвал  с министър, само искал имената, за да му ги даде, вместо да подаде оплакване пред болницата.

# 20 944
Което е пореден проблем, нерешен. Но министрите на здравеопазването явно имат други дъвки.

# 20 945
само искал имената, за да му ги даде, вместо да подаде оплакване пред болницата.  - което е  меко казано наглост. Има си ред и той е еднакъв за всички.

Хепи, като не можеш да откажеш спешна помощ и има да речем три операционни и се ползват активно и трите как ще стане тази работа? не казвам, че случаят е такъв, ама някои неща са само на хартия.
И после каква спешна помощ, като са дошли с такси, а не с линейка на спешна помощ. Линейката знае къде да те разпредели.

# 20 946
  • София
Защо, със съвсем спокоен тон им е казал, че ще запознае министъра...
24 часа нали са на Пеевски, общо взето май го играят опозиция

# 20 947
Мисля,че родителите по ще разберат афекта на Емин/което не значи,че той няма да бъде освоводен от поста си/
Обаче,яко ги дрънчат ДПС и ГЕРБ  уж другарчетата от ППДБ,няма лабаво,от два дни наблюдавам хибридките една след друга,заливат сайтовете на някой си.

# 20 948
Аз нямам съмнение,  че си е демонстрирал служебното положение, както и че е  искал имената на лекарите. Това е нещо, което често се случва, тъй като пациентите по опашките у нас са докарани до положението да се борят със зъби и нокти за да им се обърне внимание. Учудвам се, че се е разправял лично, а не е накарал някой (министър) да се обади за него, което е по-честия случай.  Знаем как лекарите приемат пред цялата опашка връзкарите.

Това, заради което се вдигна шум, което скандализира и което пак не разбрахме дали се е случило е, дали е настоявал да се извади дете с тежък случай за да се вкара неговото, което беше същината на поста и което, ако не е вярно си е чисто уронване на престиж. Това е сериозно обвинение към един родител и го изкарва направо изрод.

В становището пак не пише за това, няма ли някой да каже в прав текст.

# 20 949
Аз съм на мнение, че е възможно човек да отправя вербална агресия със спокоен тон. Агресивен може да не е само тонът, но ОСОБЕНО и смисълът на казаното. Всяка една заплаха може да бъде изказана спокойно.
Обаче, точно в конкретната ситуация ми се струва невъзможно. По-скоро бих повярвала, че е имало вербална агресия на ВИСОК тон, отколкото на това...

# 20 950
Афект - не афект - няма право да използва служебно положение. Само заради това трябва да си ходи.

А вербалната агресия идва като притурка. Май заправихме, самият Емин каза, че е повишил тон. Е, каква вербална агресия със спокоен тон е била.

# 20 951
Афект - не афект - няма право да използва служебно положение. Само заради това трябва да си ходи.

А вербалната агресия идва като притурка. Май заправихме, самият Емин каза, че е повишил тон. Е, каква вербална агресия със спокоен тон е била.

Тъй де, но никой не ти казва направил ли го или не...

# 20 952
Комисията по отбрана е излязла със заключение, че е имало злоупотреба на служебно положение. А след като Емин сам си признава, че е повишил тон, какво изобщо си говорим?

# 20 953
Ми ако мерките са на хартия, да се занимават да не са на хартия. И министъра, и ръководството и т.н.
Аха, има злоупотреба с положение. Ми другите родители си знаем урока отдавна. Кеш. Никой не се е оплаквал досега и не се е обидил.

# 20 954
Мустафа Емин и съпругата му звънели на звънеца на шокова зала 4 пъти, като прекъсвали работата на медиците, става ясно от писмените обяснения на персонала и описа на камерите.

"В момент на афект отправи заплахи, без обясними за мен причини, че сега говорил с министъра на здравеопазването и щяло да има последици".

Първият път излязох аз и отново обясних, че трябва да изчакат заради спешното дете в залата, при което той ме попита дали трябва да занимава министъра на здравеопазването. Отговорих, че това е негово право“ – пише в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях. „Придружителите на детето попитаха дали сега, ако се обадят на министъра на здравеопазването, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър в момента няма да промени нашето поведение“, пише лекарят, който е бил шеф на екипа в конкретната вечер.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15388109
Хепи аз отдавна казвам, че трябва да се направи конституционна промяна  - че здравеопазването не е безплатно - и да се вкарат спешни пакети, основни пакети и пр. и всеки да получава за каквото плаща. Ама много хора ще ревнат.

Общи условия

Активация на акаунт