Фотография с елементи на Фотошоп - II част

• 19 704
  • 273
  •   1
Отговори
# 165
http://katepate.multiply.com/photos/hi-res/3/28?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F3%2F28

А сега как ви се струва? Ръката и мен ме дразнеше, но незнам как да я оправя. Сега май стана, но вие ще кажете. Това бялото на езерото незнам как се оправя   Embarassed.

Лулу, мерси за разяснението за сапунерките. Значи аз снимам със сапунерка  Rolling Eyes, незнам какъв клас се води моя фотоапарат.

# 166
Кате, това вече е друго. Peace Съвсем различно и много по съвпада с идеята.
Остави го така. Бялото е добре, допълва ръкава на палтенцето като акцент. Даже ми стои на сняг, а не на вода. Поне на мен така ми харесва. Да кажат и другите.

Лулу, да пиша ли с каква камера снимам?

# 167
http://katepate.multiply.com/photos/hi-res/3/28?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F3%2F28

А сега как ви се струва? Ръката и мен ме дразнеше, но незнам как да я оправя. Сега май стана, но вие ще кажете. Това бялото на езерото незнам как се оправя   Embarassed.

Лулу, мерси за разяснението за сапунерките. Значи аз снимам със сапунерка  Rolling Eyes, незнам какъв клас се води моя фотоапарат.
Кате, поиграй си с контраста и яркостта на светлините.
Оригинальт как и3глежда?

# 168
Лулуто, а3 никога не снимам сьс светкавица, освен ако снимката не е предна3на4ена 3а семейния албум.
Но и тогава и3бягвам светкавицата. Дра3нят ме сенките, които бради4ката или носьт все оставят някьде  Crazy  Close

И за семейния не я използвам, или ако се налага поне я разсейвам в тавана Mr. Green То да бяха само сенките - получават се отвратителни бликове по върха на носа, брадичката и челото Tired А че това е възможно най- плоското осветление сигурно няма нужда да го споменавам. Изобщо снимки със светкавица за мен са си опропастени. Проблемът е че има ситуации в които  няма друг избор, защото ти се иска да запечаташ моменташ самия момент, без значение с какво качество.  В конкретния случай при най- отворена бленда на 1600 ИСО снимките бяха тъмни, да не говорим, че бяха и прекалено шумни. Таванът беше високо, естественото осветление оцветяваше всичко в зелено. Използването на скорост под 1/15 също беше немислимо - нямах статив, на ръка замазвам, жената все пак е живо същество и мърдаше Joy А и целта на снимката беше точно за семейното албумче Grinning Много е далеч от към художествени качества, но е добра "учебна" задача и освен това трябваше да я направя нещо, защото е единствената, на която е излеза що годе като хората Joy

Кате определено така е по- добре.  Горният ъгъл и прегорялото на ръкава се оправя най лесно с кривата - смъкваш горният край съвсем леко на долу, така че пак да остане бяло, но да не е прегоряло. Ако смъкнеш контраста още малко също няма да е лошо.

sage, снимката е страхотна, фона дразни. Блърнала си го, пропуснала си едно крайче, но пак е дразнещ.

# 169
Забравих да кажа за апаратите - пратете ми на ЛС, кой какъв има (за тези с ДСЛР по възможност и обектива), за да не се налага да ровя из темата като подготвям новата.

# 170
# 171
Здравейте!
Лулу,моят е сапунерка,нали!Поне на такъв ми прилича... Simple Smile
Не разбрах нищо от класификациите защото не съм в час(а и сякаш не искам много да бъда).
Харесвам си го и снимките си харесвам.Доопипвам си ги с една програмка на Неро-то:
към windows metafile(wmf).

# 172
  • в баира
А моят в коя категория попада?

# 173
Iv, добре си дошла  bouquet  bouquet  bouquet Ей това е страхотно! Последните линкове не ги отварям от тук. Ще се пробвам от къщи.

amrianka, ммм да към сапунерките е Grinning 

Фифундрела сапунерка е. Водят го среден клас. Снимах със същия до преди 2-3 месеца Mr. Green Апаратчето не е лошо за среден клас, но липсата на РОУ, хроматичните аберации и високият шум направо ме побъркаваха Shocked

# 174
лулуто, дай дефиниция на сапунерка, моля?  newsm78
Аz бих каzала, 4е нарицателното "сапунерка" идва от раzмера на камерата.

# 175
Iv добре дошла
мен най-много ми харесват
http://www.shtepselinka.web.data.bg/gallery/displayimage.php?album=29&pos=14

и http://outdoors.webshots.com/photo/1469750996054052733Shsuua

много обичам изчистени работи

Според мен на Фифундрела са дови Bridge

Като цяло според мен апаратите са
- компактни - "сапунерка"
- bridge
- огледално рефлексни

най-лаишкото за разграничение е, че на първите два типа
не им се сменят  обективите на третия да
( като краставичар го обясних  Mr. Green)

# 176
Ето ме и мен:)

Сапунерка не е мръсна дума и не цапа гащи  Joy и аз снимам  МАЙ със сапунерка  Crazy

Страхотна е темичката...супер...вдъхновявате ме   bouquet

# 177
лулуто, дай дефиниция на сапунерка, моля?  newsm78
Аz бих каzала, 4е нарицателното "сапунерка" идва от раzмера на камерата.

Ми какво да му давам дефиниция - това е някаква жаргонна квалификация Joy За първи път с подобно определение се сблъсках във фото форума и след старателен прочит на доста мнения установих, че така наричат всички компактни апарати. Подозирам, че първоначалният замисъл е бил размера и формата, но по някаква грандоманска причина нещата са се опорочили. Ти побликуваш във ФФ, не може да не си се сблъсквала с  "интересните" им изказвания Tired
Лично аз не съм съгласна с тази категоризация и сапунерка използвам като нарицателно на малките апаратчета.

Ето ме и менSimple Smile

Сапунерка не е мръсна дума и не цапа гащи  Joy

Сапунерката си е много хубаво и удобно нещо Mr. Green Мисля в скоро време да си купя една, защото на моменти не ми се мъкне ДСЛР, като знам че ще снимам неща за които точно  такъв апарат няма да ми е нужен. Всичко опира до целите и възможностите на фотографа. Познавам хора, които ползват баш сапунерки и творят невероятни чудеса. Не виждам нищо лошо в използването и на най- опростените модели. За всяка цел си има оптимално решение. Ако тръгна на плуване няма да си обуя скиорските обувки, както и не бих си взела ДСЛР, ако тръгна да снимам пейзажи. Бих се ориентирала точно към някое компактно апаратче с по- добра динамика.
Лично мое виждане, че негативно отношение към сапунерките имат хора, които не са съвсем наясно и смятат, че като си купят по- голям апарат ще почнат моментално да правят  хубави снимкиSad

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 18:37 от luluto

# 178
Ми я и аз да си изтипосам апаратчето(не сапунерката  Grinning):

# 179
и тук ги описват като bridge Simple Smile
покрай ФФ мислех, 4е само на дребните им ка3ват сапунерки.
3на4и аz съм горд притежател на сапунодържа4 Panasonic FZ 30  bowuu Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт