Фотография с елементи на Фотошоп - II част

• 19 716
  • 273
  •   1
Отговори
# 195

Мисля, че е много по-добре, на мен много ми харесва така.
има едно правило в кмпозицията, че движението е добре да върви от ляво на дясно, от горе на долу. (както в последната ти редакция).
например ако снимаш движеща се лодка, трябва да е в лявата част, с нос към дясната част. (окото така е свикнало да се движи, не знам в арабските композиции как е, но те май са фенове на централните композиции).

аз искам да се извиня, че май аз писах някъде нещо за сапунерки и отворих кутията на Пандора.
АЗ под сапунерка разбирам нещо като СКИНА, нали се сещате... фиксиран фокус, настройки, всичко. яко пластмаса. не съм искала да прозвуча пренебрежително в никакъв случай.
 smihesorry
за мен основно предимство на огледално рефлексните е, че виждаш това, което снимаш , и нямат lag , забавяне след натискане на спусъка. по-бързи са. в камерата ми адски ме дразнеше в началото какво закъснение има. докато се сети за какво я натискам, калоян на другия край на къщата стигнал !

Кате, килиан много е пораснал. !!

за конкурса ...  аз нямам много време да снимам, и ако е с ограничени дати, сигурно няма да мога да се включвам. не че имам много време  да ровя из архивите и да сканирам де ... но ще гледам с интерес!

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 00:13 от kalina na kayo

# 196
Emi , убих тЪ!!!! Веднага на ЛС Joy

Кате и аз съм го чела това за разполагането на композицията от ляво на дясно, но така и не почнах да го спазвам Whistling На курса непрекъснато ме питаха дали не съм левачка, че разполагам обектите на обратно Mr. Green След казаното по- горе сигурно се сещаш, че на мен така ми допада повече Flutter

... и аз исках лице, ама шило в торба не стои Simple Smile))) Ще позамажа фона на другите Simple Smile) и, ако се престраша, ще ги покажа Simple Smile)))

1. Хайде престрашавай се и показвай и другите. През интернет никой няма да те ухапе Joy
2. Чара на тази снимка е в цветовете и обърнатото с гръб бебе. Ако го снимаш в лице в тази поза сигурно ще стане страхотна снимка, но най- вероятно ще е  за категорията "семейно албумче" Така е малко загадъчна и навява романтика Grinning Аз страшно много я харесвам, както и много други твои невща. Хич недей да ми скромничиш! Hug

kalina na kayo преходът от компактен към ДСЛР е малко трудничък. Освен липсата на lag огромно предимство на ДСЛР-ите е ниският шум. Последните ми снимки в албумчето са правени на 800 ИСО. Не съм ползвала нищо за почистване на шума - просто не се налага. Нещо, което дори не можех да си го помисля за старият Панасоник.  Голям недостатък име широкоъгълната оптика. Кухината в тялото ужасно усложнява направата на широкоъгълни обективи. Хубавите струват два пъти колкото тялото и пак не могат да се сравнят със Сони Р1 примерно. Изобщо ако някога ти хрумне да снимаш пейзажчета си купи телеметрично апаратче или хубаво сапунерче - гарантирам ти, че ще ти излезе и по- евтино и по- качествено.

Определено сапунерките могат да са много хубаво нещо
 (добър пример са на Sage снимките)
Лошото е, че често оптиката не е на ниво
Но има и "сапунерки" с karl zeiss оптика

И да не пропуснем Панасоник, които работят Лайка Grinning
Всъщност в повечето случаи оптиката е на ниво, защото обектива се разработва за конкретното тяло (не включвам най- елементарните сапунерки и куче марките) При ДСЛР-ите се случва прекрасен обектив да се сложи на чудесно тяло, но съвместният резултат да е отчайващ.

Lennie , ето това е страхотно. Лодките във Венеция също са много хубави. Успяла си да предадеш атмосверата  bouquet

За конкурса - моето предложение е темите да се обявяват на всеки десет дни. Днес сме 10 и примерно от днес до 20 темата е Паркове. На 20-ти всеки качва където му душа иска до 5 снимки и почваме да ги коментираме. Не е задължително да е конкурс. Идеята е да се снима по точно определена тема и после да се дискутират резултатите. Ако искате след обсъждането може да се пусне анкета за най- добра снимка, която ще седи на заглавната страница до края на следващата тема. Обсъжданията ще бъдат врамките на 2-3 дни и след това се обявява следващата задача.

# 197

Ако пуснем една анкета тук,кой с какъв апарат снима,подозирам че наградата ще грабне Cannon. Wink

На какъв принцип ще е наградата  Mr. Green
Най-добри снимки ли?
Защото аз съм върл фен на Никон

raly неее,имах предвид награда за най-разпространен апарат сред членовете на фотографски клуб бг-мамма. Wink

Lennie,добре дошла!Около една година влизах и четях само,преди да се престраша да публикувам снимка във фотографски форум.За да разбера,че няма нищо страшно. Grinning
Много ми харесаха снимките с цветя.

За тематичните десетдневки имам предвид също да бъде нещо като яко критикуване,а не гласуване за най-добра снимка.То винаги има малко повече стимул и трепет при очакването на награда,ама като начало да се поразговорим малко около техниката за снимане и после награди.Пък то не пречи в процеса на обсъждането някоя снимка да се наложи като по-добра от останалите.

Също мисля,че само една снимка по тема е малко.Поне две-три,ако се качват мисля,че ще даде по-добър облик на идеята.

Щях да питам коя е Румката,ама разбрах. Laughing

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 09:52 от Trislon

# 198
Идеално за конкурса
и аз си мисля, че ще е най-полезно,
ако е повод да получим и дадем конструктивна критика

Това е едно от нещата, които не харесвам на фото-форума  -
човек или не получава никакви реакции или са от типа на "6++" и "яко",
които въпреки, че са приятни за егото не ти помагат по никакъв начин да напредваш

Лени има много интересни неща
И на мен най-ми допадат маските, но какво е това светлото долу в средата?
Има ли как да се избегне?

Японската вишна е много нежна и приятна

тази кроп ли е?
http://images.vignuzzi.multiply.com/image/5/photos/25/500x500/16 … CS2049y7DqAT8AaSA

Ако има начин горе в дясно да не го режеш на средата цвета може би ще е по-добре.

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 10:03 от raly

# 199
Момичета,
Често напълно основателно критикуваме центрираните композиции,

Ето ви, обаче примери за разкошни центрирани композиции
просто да изплакнем окото  Laughing
http://www.dpchallenge.com/challenge_results.php?CHALLENGE_ID=610

# 200
raly, нещата са страфотни Shocked Аз още не съм дорасла за централните композиции и квадратните кадри Rolling Eyes Страшно ми харесват, но си е за майсторите Grinning

# 201
Понеже нещата можем да си ги мотаем още дълго  аз взимам нещата в свои ръце  и обявявам началото на т.н Конкурс. Надявам се никой да не се сърди. Ако има други желаещи предостъпвам веднага "правата"  Flutter И така:

Нначало на задачата: 10.01.2007
Край: 22.01.2007
Темата:  Паркове - хора, пейзажи, животни, интересни случки и изобщо всичко, което по някакъв начин ви е направило впечатление по време на разходката в парка/градинката.
Стил: всякакъв - от репортажен до колажи и инпресионизъм, на кой каквото му е на сърцето и както намери за добре да предаде идеята си Брой снимки: максимум 5 (за сега)

На 22.01 всички качвеме снимките където намерим за добре и пускаме линкове. Всички снимки стават обект на коментари , критики, забележки, похвали, поощрения, редакции и каквото дойде.  На 25.01. пускаме анкета за най- добра снимка. Гласуването ще е валидно 2 дни. Първите 3 ще украсят заглавната страница, а победителят има правото да избере темата за следващия "конкурс"

Желателно е да снимате нови неща, а де не представяте стари работи Hug Изключение прави Трислон, която за момента няма как да представи нови неща Sad

# 202
Аааа,Лулуто!Аз съм му залепила една лепенка (барабар с копчето),а зума обслужвам с една безопасна игла. Joy
Докато дойде моментът за ремонт.Скоро ще е.Но засега действам.

Участвам.

# 203
bблагодаря за предизвикателството
може би няма да мога да участвам, заминавам в петък за Хановер, по работа, така че едва ли ще ми остане време за творчество. Но ще следя конкурса с интерес като се върна и разбира се, ще гласувам Laughing

# 204
Malenna , шракни някой хановерски парк да ни оплакнеш окото Mr. Green
Trislon , освен добра фотографка ще вземем да те причислим и в графата "изобретател" Joy

# 205
kalina na kayo преходът от компактен към ДСЛР е малко трудничък.

при мен преходът е по-скоро от филм на дигитален.
в момента нямам никаква възможност дори и за най-елементарно обработване на снимки, даже crop i resize нямам.... та малко ми е трудно да показвам. ама ще опитам Simple Smile

# 206
 ooooh! ми ти беше писала даже два пъти, ама няма кой да помни Embarassed

Във foto.bg можеш да качваш и без ресайз. В малък размер изглеждат потресаващо ужасно, но в голям всичко им е ок Grinning Нямат ограничение за размера на фаила.

# 207

Желателно е да снимате нови неща, а де не представяте стари работи Hug Изключение прави Трислон, която за момента няма как да представи нови неща Sad

Еххх, точно си помислих как мога да издам албум със стари снимки на Борисовата градина до нас и ти сега ми уби ентусиазма Mr. Green
Нови сигурно и аз няма да имам....сега в парка не е толкова интересно, както през есента или истинската снежна зима  Laughing

# 208
Лулу, снимките дето ги правих в неделя, стават ли за 10дневката?
Че съм почнала с обработките вече.
Много ти благодаря за съветите от ЛСто.
Оказа се, че ми е изчезнало упътването за камерата и днес разпечатвах от нета ooooh!
Сега сядам да чета въоръжена със стимул от теб и да видим какво ще науча Laughing

# 209
 Asinka, Вечерница, казахме препоръчително не задължително Mr. Green  Пуснете снимките. Като за начало ще правим изключение - важното е да има повече снимки за обсъждане Grinning

Общи условия

Активация на акаунт