Фотография с елементи на Фотошоп - II част

• 19 692
  • 273
  •   1
Отговори
# 135
прегоряло небе или много тъмни области.Имаш отзад най-отгоре едно копче АEL(exposure lock).В такива ситуации насочвам апарата към среден тон,нещо сиво например асфалт,крак на пейка,натискам бутона(т.е.запаметявам експозицията) и после прекомпозирам.Ако не се е получило нищо,пробвам да заключа експозицията на друго място.И така докато стане.Ако въобще стане. Grinning
Или си протягаш ръката пред обектива

# 136
Deb, ммм да сега го видях това със зеленеенето. Май се е получило като съм обърнала снимките от CMYK в RGB за web (не ги доработвах специално). В тези моите и цветовете са по- наситени. Дано на печат изглеждат така както ги виждам при мен Praynig

Trislon , тенкс ще оправя зъбите. Във варианта за печат се виждат даже още по- жълти Shocked

mania4ka, благодарско, ще коригирам очната линия.

Jaly, много добре се е получило Grinning Ти съвсем си я подмладила Mr. Green Лошото е че и в моя и в твоя вариант сме изменили пропорциите на лицето и изглежда по- кръгло newsm78
прегоряло небе или много тъмни области.Имаш отзад най-отгоре едно копче АEL(exposure lock).В такива ситуации насочвам апарата към среден тон,нещо сиво например асфалт,крак на пейка,натискам бутона(т.е.запаметявам експозицията) и после прекомпозирам.Ако не се е получило нищо,пробвам да заключа експозицията на друго място.И така докато стане.Ако въобще стане. Grinning

Ила в много краен случай, ако нямаш възможност непрекъснато да нагласяш ескпозицията по този начин просто еднократно от менюто си правиш настройката с един стоп недоекспонирано. Обектите ще излизат леко тъмни и ще се налага да ги коригираш леко във фотошопа, но няма да ти прегори небето. По този начин се вдига и скоростта и ще размазва по- малко при движение.

# 137
От мераци за снимане не ми е останало време да разуча камерата като хората  Embarassed Embarassed Embarassed
Никога не е късно да станеш за резил hahaha

# 138
ААААА затри ми мнението
Втори опит

Лулу

искаше критика ето ти  Mr. Green
добронамерена  Laughing

- зъбите и обната линия са ти казали
 - защо фона е няколко различни черни? преднамерено или заради монитора ти?
- черното на зениците много бие на очи
- чентото покрай дясното и око не еправилна форма
- можеш да оцветиш израстнарите корени на косата
мисля, че в Eisman имаше урок как

# 139
много благодаря за идеите   bouquet някои неща вече ги пробвах и стана наистина по-добре
а за качването - това вече е ентия сайт дето тествам дали намалява качеството на снимката (ще ми се тестовите снимки да не ги качвам по фото сайтове)

# 140
ААААА затри ми мнението
Втори опит

Лулу

искаше критика ето ти  Mr. Green
добронамерена  Laughing

- зъбите и обната линия са ти казали
 - защо фона е няколко различни черни? преднамерено или заради монитора ти?
- черното на зениците много бие на очи
- чентото покрай дясното и око не еправилна форма
- можеш да оцветиш израстнарите корени на косата
мисля, че в Eisman имаше урок как

- зъбите се разбрахме вече
- фона не съм го пипала още, идеята ми беше лицето. При мен и не изглежда толкова ужасно но утре ще го хомогенизирам, щом при теб не се вижда добре Grinning Много страно - офисния монитор ми е доста светъл и и много добър, що не го забелязвам това черното newsm78 Утре ще му поръчкам настройките и ще сравня и с това, което ще излезе на печат.
- това ще го оправя, не го бях видяла
- корените няма да ги оцветявам - снимката тярбва да си е максимално близка до естествения вид на жената.
Тя самата снимка си е отвратителна по подразбиране - изкуствено луминисцентно осветление, придружено със светкавица и човек, който много се притеснява от апарата Tired Ама поне малко да закърпя положението, да и покажа, че не е толкова страшно да се снима Joy Joy Joy Благодаря на всички за критиката  bouquet

# 141
Лулу, има резултат от обясненията ти. Joy
http://debelanata69.multiply.com/photos/photo/24/49
Много бавно вдявам, ама като вдяна, та нямам пускане.
Чакам критики

# 142
# 143
  • Русе
Лицето при мен е много жълто. Устните също нещо не ми изглеждат добре. Прекалено червени и неестествени ми седят. Иначе идеята много ми допада  Peace

# 144
Е много сте продуктивни, пълните ми душата.  Grinning

Идеята за тематичното снимане - за съм с 2 ръце  Simple Smile , но ще се включвам когато имам време и мат`риал.  Laughing

Slavi , снимката със залеза ми легна на сърце. Въображението ми оприличава лявата планина на изплезен възрастен човек , със много специфичен профил . Grinning

Вечерница , твърде централно ми идва на мен. Погледа ми спира на човекът в червено, а така ми се иска да видя на къде отива. Аз бих застанала в ляво, за да проследя на къде тича.

# 145
Момичета, снимките ми са съвсем любителски и нямат никакви претенции да бъдат нещо повече, но ако  им хвърлите един поглед и ми кажете какво бих могла да правя по добре или да не правя, много ще съм ви признателна.
Снимам  с един Panasonic  Lumix FX8 и рядко успявам да направя снимка без шум или  с добри цветове, ама предполагам, че проблема е в мен повече отколкото в апарата.
http://jaly1.multiply.com/photos/upload-ajax/11?&r=1168288432

# 146

пускам я за обсъждане
Malenna, обьрни внимание на фона - има една стена, която е доста неприветлива и един плат, 4иято тькан сь6то се набива на о4и.
И3бери какво иска6 да се открои (в слу4ая лампи4ките) и се опитай да го представи6 вь3можно най-добре.
3амени текстурите, цветовете и сама 6те види6 ра3ликата.

Ето ти две мои снимки, 3а сравнениеhttp://www.fototalk.de/album_pic.php?pic_id=3349 и http://www.fototalk.de/album_pic.php?pic_id=3372

При твоя вариант вси4ки компоненти се "бият" 3а внимание и предимство и 4овек се 4уди кьде да погледне пьрво.

http://debelanata69.multiply.com/photos/album/24
За който има време - доста са.
Много ми се ще да покоментираме някои от снимките. Имам идеи как да ги редактирам. Всичко е в суров вид.

http://debelanata69.multiply.com/photos/hi-res/24/23?xurl=%2Fpho … 2Fphoto%2F24%2F23

няма да коментирам ка4еството (макар да е хубаво да фокусира 4овек, понеже липсва6тият фокус най-трудно се придава при корекция на снимка), само кадрирането / компоzицията - и3бягвай да центрира6 обектите.
А3 предлагам то3и кроп

http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=5428406

линията на лицето се пада горе-долу в средата, т.е. раzделя снимката на две, няма раzсейва6ти огради (вляво, zад главата), пред погледа има достатъ4но раzстояние...
това са първите белеzи, които ми се набиват на о4и.
ъгълът на снимане не е оптимален, но това се у4и.

при таzи снимка си представи как има пове4е въzдух по посока на погледа, zа сметка на мястото под бради4ката.

ТУК си реzнала доста грубо бради4ката. Както и на пьрвата снимка рьката (аz я кропнах поради таzи при4ина, ина4е би било да се види накъде гледа детето)

лулуто, след редакцията липсват луни4ките по линията на носа... би било хубаво ако може да ги zапаzи6.
ина4е снимката е доста малка и не мога да преценя. аz бих пробвала да махна блякъка на върха на нослето.

Trislon, устните и вратата са доста силни (агресивно ми идват малко) като цвят, ли4ицето съ6то zеленее.

Jaly, линкът води към zаглавната страница, не към снимка.

айде стига толкова, да не ме намраzите, с мойта голяма уста  Mr. Green  bouquet

# 147
ех, мами, не предполагах, че сте толкова активни ! Супер е така!

понеже повдигнахте темата за ремонт...
аз имам 2 филмови фотоапарата и 5 обектива, които мисля да продавам, но преди това искам да ги прегледам и изчистя някъде. идеи къде да ги занеса?
и двата са канонски (т70 и еос 30)

джеми, макар и не за мои снимки, коментрите ти са невероятно градивни и аз много уча. и работите ти са съвършени!   bouquet
не спирай да снимаш и да съветваш, плийз

# 148
Чета ви редовно,но не ми остава време да снимам,а ми се иска и ми липсва  Rolling Eyes

Лулуто, няма проблем ще гледам да те подсетя в следващата част Simple Smile

Лека Simple Smile

# 149
Джеми, много ти благодаря!
Не спирай, не се притеснявай - лоши чувства към градивна критика не мога да имам.
Днес ще поработя върху тях, доколкото е възможно. Но малкия е просто "невъзможен" за снимане. Повечето му снимки съм ги правила в движение, чудо ще е да застане мирно, още по-голямо да са на фокус.
Горска фея, права си за перспективата и ъгъла на снимане. Ситуацията беше такава, че моите хлапета бяха седнали на една пейка точно на неговото ниво, а аз исках да ги скрия от кадъра с неговото тяло и стана... това.
Трислон, жалко за апарата. Предложението ми седи, като решиш - свиркай. Миналата година взех оттук на една приятелка за половината на това, за което се продават в Бг чистак нова камера.

Общи условия

Активация на акаунт