Фотография с елементи на Фотошоп - II част

• 19 682
  • 273
  •   1
Отговори
# 120
Slavi, снимките на къщата и на залеза са се омазали при качването Shocked Ресайзвала ли си ги? 1000% съм убедена, че не изглеждат така "на живо", така че това няма да го коментирам.

Снимка №1 - цветовете са мног приятни, пастелни и пестеливи. Обаче ми липсва сюжет. Щеше да изглежда много добре, ако се виждаше повече от небето. Липсват ми детайли в лявата половина - под стряхата на къщата е абсолютно черно. Махни жицата. Има потенциал в мястото, но ъгълът на заснемане може би трябваше да е една идея по- различен

Снимка № 2 -  харесва ми идеята, много обичам такива неща Grinning Изображението ми изглежда малко меко, но е много възможно да е от качването. Ако не е от това един много лек шарп на 0.2 ще му се отрази добре. Лично аз бих кропнала от дясно мъничко и бих просветлила съвсем леко прозорчето. Абе като цяло ми допада.

Снимка №3 - ти си знаеш - кроп на черното, но не на цялото. Остави ивичка. Много приятни цветове и формата на скалите придава загадачност на снимката.

Като цяло на мен ми допадат цветовите ти решения при кадрирането (или при обработката). Пестелива си, което създава приятно ненатоварващо окото усещане.

P.S. Все забравям да ти кажа, че страшно ми харесва снимката на Зори от аватарчето ти Flutter

# 121
http://debelanata69.multiply.com/photos/album/24
За който има време - доста са.
Много ми се ще да покоментираме някои от снимките. Имам идеи как да ги редактирам. Всичко е в суров вид.

# 122
Вечернице, харесах си няколко неща:

Като обща забележка към почти всички е централната композиция, прегорялото небе и хроматичните аберации. Последните две се дължат на кофти мерене на апарата. Ако ползваш ръчните режими е възможно да ги избегнеш или поне да ги намалиш. Контрастът е нисък, но това си е нормално и бързо поправимо. Централната композиция и почти квадратния кадър  при портретите на сладуркото са станали сполучливи, обаче Grinning

# 123
Благодаря много, Лулу!!!
Няма да ти казвам колко мат'риал изхвърлих, за да остане само това за показване.  Joy

# 124
Благодаря много, Лулу!!!
Няма да ти казвам колко мат'риал изхвърлих, за да остане само това за показване.  Joy

Няма нужда Mr. Green Много обичам да снимам детските игри, празници и всичко свързано с деца. Картата ми е 1 гб - 98 снимки в РОУ или 300 и нещо си в JPG. На едно синимане обикновено я опуквам цялата. 30% от снимките са разфокусирани, защото свободните електрони са се разместили бързо, а светлината не е позволява голяма скорост на затвораJoy На 20 % са направили ужасяваща муцуна, 30% не стават за друго освен за семейното албумче, при 10% не съм съобразила разни детаили при композирането макар че снимките стават за спомен, в 5% всичко е ок, но някое диване е минало в последната секунда пред апарата или е мигнало. В крайна сметка ако успеваемостта ми с наистина добре композирани, качествени и хубави  снимки е  около 5% съм страшно щастлива и невероятно доволна от крайния резултат Joy

# 125
Имам конкретни питанки за тези двете
http://debelanata69.multiply.com/photos/photo/24/9
http://debelanata69.multiply.com/photos/photo/24/11
Мога ли да ги оправя някак или са добре така?

# 126
Рали, Лулу благодаря ще пробвам пък да видим

# 127
тема "парк" ми допада
а какво ще кажете за нещо като - "дърво" за да може да снимаме и без излизане от къщи, ако нямаме време?

Искате ли да сложим ограничение във времето, когато са снимани снимките?
Примерно след обявяването на конкурса за да ни стимилира да снимаме нещо ново а не да си разглеждаме архивите?

Вечернице,

На снимката със сина ти детето малко се губи. Може би да кадрираш по-тясно
На дъщеря ти
Махни ръката в ляво и колчето долу

За количестото изхърлени снички - един преподавател казваша на времето, ако от един филм има една добра снимка трябва да сте доволни
Може би сега е - ако от 1Гб карта има една добра трябва да сте доволни
Това разбира се не значи, да натискама спусъка без да мислим какво снимаме

Лулу
снимката на момичето с сините очи е супер
На мен в този случай не ми харесва главата да излиза от рамката
Според мен или отрежи горната част на главата (до челото) или вдигни рамката по-високо

Има някакви жълти петна покрай устата и в горната част на носа
От монитора ти ли са или е яла оцветяващо зрънчо  Mr. Green

# 128
Рали, много благодаря.
Ще ги оправя и ще ги пусна наново.

# 129
ей тука почвам да качвам нащраканото по празниците http://dianamileva.multiply.com/

# 130
raly, зрънчо бяха яли всичките, но ще го изчистя Joy Ще пробвам и други варианти. Аз за това я пуснах да си кажете мнението - нещо ме притеснява newsm78

Искам мнение:
преди реда … 94;ия
след редак … 94;ия

Как ви звучи това???? Снимката е на една позната и трябва да изглежда максимално естествена и истинска, като същевременно се заличат следите от кофти осветлението.

mania4ka , ти с какво снимаше?
Ще взема да я лепна и апаратите на първа страница, все забравям кой с какво снима newsm78

# 131
след редакцията черната очна линия се набива в очи, изпъква пред лицето
последните ми са с ЕОS 400, иначе преди това с един малък Панасоник с ръчни настройки, ама нещо издава багажа

# 132
  • Русе
Luluto, нещо на оригинала ми зеленее/жълтее около слепоочията и под очите, а на редактираната е по-изразено даже. Може и от скапания ми монитор да е...  newsm78
За очната линия мисля същото. Иначе, от това, което мога да видя на моя монитор, смятам, че като цяло изглежда естествено (тенът ми се струва добре)

# 133
Luluto, ще ме прощаваш, ама се упражнявах малко върху твоя модел, как ти се струва  Heart Eyes
http://img80.imageshack.us/img80/8761/luluan7.jpg

# 134
Лулуто,по твоята снимка,аз бих избелила зъбите.Веднага ми се набиват на очи.

Вечерница,понеже снимаме с почти еднакви апарати,ще ти кажа как аз компенсирам по-бързо светлината,за да избегна прегоряло небе или много тъмни области.Имаш отзад най-отгоре едно копче АEL(exposure lock).В такива ситуации насочвам апарата към среден тон,нещо сиво например асфалт,крак на пейка,натискам бутона(т.е.запаметявам експозицията) и после прекомпозирам.Ако не се е получило нищо,пробвам да заключа експозицията на друго място.И така докато стане.Ако въобще стане. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт