Фотография с елементи на Фотошоп - II част

• 19 680
  • 273
  •   1
Отговори
# 105
благодаря, че ме ориентирахте Simple Smile
снощи до 5 (сутринта) ви четох!
мъж ми вече ви е много сърдит Simple Smile

# 106
Selphy-то 510 ми излезна към 130лв (но ползвам отспъпка), иначе снимка от него ми излиза 70ст.
Калина и аз като теб.
Направо ме е срам да покажа нещо.

# 107
Да попитам нещо - има ли шанс да извадиш някакво блясъче и от второто оче?

Няма, ама ще направя втори опит  Mr. Green

Малена не се вижда

Маниячка, не го познавам този апарат и на знам какви настройки имаш
Може би нещо с баланса на бялото не е наред
Провери как е настроен

Иначе оранжевото можеш да го премахнеш и  с фото шоп,
но по-добре е още изходната снимка да е възможно най-добра

# 108
amrianka, почти всички имаме профил във въпросния сайт Grinning В момента няма активни конкурси. Последният беше Настроения и приключи преди около месец.
За сметка на това в 4coolpics.com непрекъснато има активни поне 2-3 конкурса. В момента има един БГ Очарование, който на мен ми допада Grinning

Горска Фея, благодаря за линка.  Ще си помисля по въпроса Mr. Green

Malenna, композиционно снимката е добра с този диагонал. Обаче някак си ми пустее. Иска ми се отзад в дефокуса да има повече лампички, които да са заснети на бленда около 11, така че да се получи по- интересно боке. В момента е нито цветна, нито монохромна, което също мелко ме дразни. Може би в тониран вариант ще стане по- добре.

Рали, ще ми бъде интересно да видя и варианта с оченце, ако успееш да навише мъжа ти пак да позира Mr. Green

mania4ka, едва ли е от контраста. Имам няколко варианта:
- отразена светлина от цветна стена, перде или нещо подобно.
- кофти настройка на баланса на бялото
- неподходящо съчетание на бленда и скорост. Ако използваш само автоматичните настройки, меренето и ограничения софтуеър на апарата не винаги са добри и се получават такива цветоизменяния.

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 15:02 от luluto

# 109
Mалена
Харесва ми определено   bouquet
и на мен малко му пустее - може би както казва Лулу с повече лампички
или пък обратното - съвсем изчистено - без двата различни само с един цвят фон? Примерно с тъмния?

Amrianka, да знаем го сайта
ето това ми е профила там
въпреки, че имам съвсем малко качени снимки
http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=USER_IMAGES&USER_ID=18173

Лулу не бях виждала конкурсите на 4coolpics.com мерси
Аз често ползвам ето този саит
http://www.dpchallenge.com/
Има страшно качествени снимки и всяка седмица поне по 2 конкурса на какви ли не странни теми
Аз рядко намирам време да учествам
 защото снимките трябва да са направени след обявяването на конкурса,
но определено има какво да се гледа
Много е стимулиращо да снимаш по задача, неща които иначе никога ни би тръгнал да стимаш

# 110
...или пък обратното - съвсем изчистено - без двата различни само с един цвят фон? Примерно с тъмния?..

Мммм да, това също би било много добра идея Grinning
И благодаря за сайта Hug Тоза пък аз не го знаех Grinning

Между другото имам едно предложение - на около десетина дни да обявяваме темичка по която да снимаме. После всеки да пусне работите си и да се коментират. Какво ще кажете, а?

# 111
Малко ме нямаше.

Апаратчето ми не може да се поправи тук.От Амперел едно момиче ми предложи да ми даде адрес на някакъв сервиз,но пък младежът,който явно разбира каза,че не си струва нервите,които ще скъсам после.А и в Чехия се прави пълна профилактика,почистване и се дава 6 месечна гаранция.Лошото е само,че срокът за ремонт е 3 седмици,а пък и цената е "добра".

Много ми харесва идеята на Лулуто за тематичните десетдневки,въпреки че не знам как ще се справя с времето.Скоро започвам и работа.

# 112
Trislon, съжалявам за апаратчето Cry Cry Cry Кой е младежа от Амперел. Освен, че сме им клиенти, най- добрата ми приятелка работи там и мога да разпитам по- подробно.

Относно темичките за снимане - ще гледаме да измисляме такива, които нен са силно специализирани, не изискват чак толкова обикаляне и време, а по- скоро идеи и технически умения.

# 113
Лулуто,не знам как се казва. Доколкото разбрах,той е човекът,който оправя по-дребните неща за ремонт.
Предишният ми апарат също го изпращах в Чехия,защото имаше някакъв фабричен дефект и бях много доволна от ремонта.Много ме ядосват,че още не инвестират в добра сервизна база тук,в България.А изглежда нямат и такива намерения.

# 114
Лулуто,не знам как се казва. Доколкото разбрах,той е човекът,който оправя по-дребните неща за ремонт.
Предишният ми апарат също го изпращах в Чехия,защото имаше някакъв фабричен дефект и бях много доволна от ремонта.Много ме ядосват,че още не инвестират в добра сервизна база тук,в България.А изглежда нямат и такива намерения.

Trislon за съжаление не само Олимпус нямат свесен сервиз в БГ. Същото важи и за Пентакс и Никон. Официалният сервиз на Канон е гола вода. Добре че са Зентекс да спасяват положението там Tired На скоро се сблъсках и с офицалния сервиз на Панасоник - еми и те за нищо не стават Crossing Arms

# 115
Лу, идеята за тематичните 10-дни много ми допада.
Давай предложения.

# 116
Пускам ви мухата за Разходка в парка или нещо от сорта.
Щото имам готов материал от уикенда (къде са БисИрките да ме изядат)  Mr. Green
След малко ще пусна сесията - необработена.

# 117
Като инициатор се престрашавам да дам две лесно осъществими предложения. Харесайте си едно от тях Grinning
1. Паркове- хора, пейзажчета, птички и пчелички или просто документирани случки, които сте успели да заснемете, до като сте се разхождали в парка или градинката.
2. Лицата на града - фрагменти от живота в града. Пазара, уличното движение, просяците, музикантите, шахматисти и кибиците, децата връщащи се на групички от училище - всичко, което ви е направило впечатление и искате да го споделите.

Ха ха ха опитах се да го постна и виждам, че Вечерница ме е изпреварила с предложението за парка Mr. Green

Ето и една снимка, която обработвах туко що. Нещо имам колебания за рамката  newsm78 http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=66187

# 118
аууу темата е станала страшно интересна и полезна - благодаря ви bouquet
това че има по-конкретни забележки и обсъждане на дадени проблеми е страхотно  Hug - много неща си записах и като имам време ще обърна специално внимание.

Идеята за снимане по тема е супер  Heart Eyes не знам дали ще успявам да се включвам, но със сигурно ще ми е интересно да я следя.

На компа ми стоят поне 20 снимки от преди 2 месеца, които още не съм разгледала като хората  Blush чакам да ме сполети музата (тая мойта голяма хаймана излезе Twisted Evil), а междувременно ще се радвам да прочета критики за тези  Praynig   
1,
2,
3 тук май трябва да кропна от тъмната част

ПС.аз съм ЗА парка  Whistling
лулуто а можеш ли да вмъкнеш момиченцето малко по-надолу, така че да не е отрязана горната част на главата

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 12:37 от Slavi

# 119
запис...

Общи условия

Активация на акаунт