На море в Гърция 2023 - I

• 63 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Гледам един от плажовете на Крит...изглежда топло, но е едва 20*...
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/crete/heraklion/matala-beach.html

А на Палеокастрица има и ентусиасти Simple Smile
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/ionian-islands/c … aiokastritsa.html

Ето и Солун...https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/makedonia/thessa … aristotelous.html

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 10:33 от mystic woman

# 556
И ние след 2 седмици заминаваме за Корфу.
Направо броя дните. Надявам се да се постопли до тогава.

# 557
  • Варна
ние след 2 седмици сме замислили Северна Гърция , че все профучаваме по магистралата - примерно 2-3-4 дена Фанари и 2-3-4 дена Александропулис , Макри и дивите плажове чак до къмпинга на Petrota beach. Д-р Ани и Параход са ги споменавали , а и други моля да споделят места за отсядане , хранене , пазари , гевезелъци разни Simple Smile Имам   адрес на едно студио в Александруполис - Homilis plus , и 2-3 във Фанари и Макри . Нямам идея по колко нощувки да заделя за отделните места.

# 558
На 24 май имаме резервация за Тасос, но ме притеснява лошата прогноза на времето...

# 559
Как е Рода на Корфу? Заспало ли е много?

# 560
Сега ли? Или лятото? Лятото не е заспало, даже напротив - английски пъбове, караокета и т.н. Не е място, където бих отишла с удоволствие.

# 561
За юли.. с деца.
Явно ще гледам друго.

# 562
Не е парти дестинация, предполагам, че извън "веселата уличка" с кръчмите е спокойно, но е поангличанчено. Плажът е пясъчен, приемлив, но нищо забележително.
Вижте на юг.

# 563
ние след 2 седмици сме замислили Северна Гърция , че все профучаваме по магистралата - примерно 2-3-4 дена Фанари и 2-3-4 дена Александропулис , Макри и дивите плажове чак до къмпинга на Petrota beach. Д-р Ани и Параход са ги споменавали , а и други моля да споделят места за отсядане , хранене , пазари , гевезелъци разни Simple Smile Имам   адрес на едно студио в Александруполис - Homilis plus , и 2-3 във Фанари и Макри . Нямам идея по колко нощувки да заделя за отделните места.

Писах ти на лични, но за нощувките забравих - средно 50-60евро за двама в студио. Може и да се пазариш за по-малко. Фанари може и по-евтино през май за три нощувки.

# 564
Здравейте, Решихме да почиваме на Лесбос , но да пътуваме през Турция. Някой правил ли го е да ми даде съвет,дали е удачно.
Благодаря предварително

# 565
Здравейте, Решихме да почиваме на Лесбос , но да пътуваме през Турция. Някой правил ли го е да ми даде съвет,дали е удачно.
Благодаря предварително
Ние също ще пътуваме за там през Турция. Лошото е, че поне още седмица няма да знам кога ще е - вариантите са първата седмица на юли или първата седмица на септември. Притеснява ме септември да не е вече ветровито, че нали по островите си духало тогава. До момента, освен един юнски Тасос, не сме правили островна почивка. За юли пък май вече закъснявам с резервациите, но чак в края на май ще можем да си напаснем семейните отпуски.

# 566
  • София

Притеснява ме септември да не е вече ветровито, че нали по островите си духало тогава.

По островите рискът от вятър си го има почти целогодишно.
Но мелтемите са юли и август, ако правилно помня.

# 567
Ние бяхме на Лесбос последните 10 дни на юли м.г. и умряхме от жега. Спрямо Цикладите, които са в открито море, ми се видя доста закътан от мелтема.
Пътувахме от Гърция обаче и не мога да помогна за ферибота от Турция. От писанията на други познати знам, че вози малко на брой коли и поради това е важно да има предварителна резервация.

# 568
Само един ферибот превозва коли - осем на брой. В сезон е всеки ден, през другото време има график, но не помня кои дни беше. Иначе само за пътници има още няколко варианта.

# 569
  • София
А какво е преимуществото на пътуване до Лесбос през Турция? Освен ако е съчетано с друго пътуване Thinking

Общи условия

Активация на акаунт