На море в Гърция 2023 - I

 • 50 801
 • 739
 •   2
Отговори
# 735
 • Злокучене
 • Мнения: 458
Скрит текст:
Дами къде мога да прочета дали е разрешено да шофираш автомобил в Гърция с багажник за велосипеди?

Mrs. Jones за теглич знам, че ако не дърпаш нещо с него, а само седи - имат право да те глобят и то глобата беше доста солена. Проверявала съм го, защото не можехме да махнем теглича на едната кола - беше ръждясал.
Така, че за багажник ако не карате колелета на него - проверете Simple Smile

# 736
 • Sofia
 • Мнения: 1 217
Като се има предвид, че искате да видите по-автентична Гърция и идвате от морето, тогава по-добре по на юг. Още повече, че имате възможност за междинна нощувка . Вижте как ви е като път до Волос, Пелион. Там можете да се разходите до Макариница. Полуострова предлага много автентични места за разходка, цените са повече от нормални. Архитектурата е повече във възрожденски стил. Не я бяло- синята гама.

# 737
 • Мнения: 11 288
Привет! Някой познава ли  плажа Парадисос на Ситония, точно преди Неос Мармарас? Дали е добър?
Тесен плаж, едър пясък, примесен с камъни. Едно време водата беше кристално чиста, скоро не съм ходила натам. Преди петнайсетина години сме отсядали два пъти в района, на самата брегова линия.

Toffifee777,
тръгването от Варна автоматично удължава пътуването с около 500 км, ако не отивата в най-североизточната част на Гърция. Докъде ще отидете е пряка функция от това колко време искате да отделите за път. От Варна до Волос са близо 1000 км, а до Пелион, за който сте получили вече препоръка, има още доста бавни пътчета със завойчета (и завоища).
До Парга, която бих препоръчала като несъмнено живописно място и от София се стига за ден, са ви над 1000 км. Все трудна задача. Наистина северната част на Гърция не е най-фотогеничната, но! Доколкото разбирам, не разполагате с много време. Според мен е хубаво да отделите 1-2 нощувки на Кавала. Градът е с богата история, средновековна крепост, османска и неокласическа архитектура. Има и кръчми, и развлечения (лунапарк за деца). Ако си падате по археология, добре е да посетите и разкопките на Филипи.

След това можете да се насочите към о. Тасос, като най-удобният и бърз ферибот е от Керамоти (има и от Кавала, но нарядко и по-скъп). Според мен всяко пълноценно пътуване до Гърция трябва да включва плаване Simple Smile А това хем е елементарно, евтино и само 1 час, хем ще ви духне морският бриз, ще понахраните чайките с бисквити. Все пак повечето варненци в наши дни никога не са плавали Simple Smile
На Тасос ще поплажувате, има няколко села във вътрешността, които заслужават разглеждане и посядване на таверна, главният град Лименас също има какво да предложи.

На връщане - старият град на Ксанти също става за убиване на няколко часа, макар че е повече ориенталска, отколкото гръцка атмосфера.

# 738
 • Велико Търново
 • Мнения: 7 692
Снимка на плажа от Тасос, един от най-добрите за мен:
Скрит текст:
Кой е плажът?

Набелязали сме къща за гости точно до морето,на около 150 метра..
Може ли информация за къщата?

Били сме навсчкъде от Александрополис до Аспровалата 
От кои места впечатленията Ви са най-добри?

# 739
 • Мнения: 11 288
Изключително ми е приятно да пусна НОВАТА ТЕМА на 1 юни - Ден на детето и символично начало на лятото.

Пожелавам щастливо гръцко лято на всички и много споделени в темата снимки и преживявания!

Общи условия

Активация на акаунт