Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 3 505
  • 113
  •   5
Отговори
Добре дошли в новата тема!Flowers Cherry Blossom

Какво се случва след трансфер на трети ден?

Ден след ЕТ — Развитие на ембриона:
Ден 1: Ембрионът продължава да расте и да се развива, преминавайки от 6-8 клетъчен ембрион в стадий морула.
Ден 2: Клетките на морулата продължават да се делят, развивайки се до бластоцист.
Ден 3: Обвивката на бластоциста започва да се пука.
Ден 4:  Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и започва да се закача към маточната стена.
Ден 5: Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.
Ден 6: Имплантацията продължава.
Ден 7: Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.
Ден 8: hCG започва да навлиза в кръвта.
Ден 9:  Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
Ден 10: Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
Ден 11: Нивата на hCG са вече достатъчно високи, за да бъде установена бременност

Какво се случва след трансфер на пети ден?

Ден след ЕТ — Развитие на ембриона:
Ден 1: Обвивката на бластоциста започва да се пука.
Ден 2: Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и
започва да се закача към маточната стена.
Ден 3: Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.
Ден 4: Имплантацията продължава.
Ден 5: Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.
Ден 6: hCG започва да навлиза в кръвта.
Ден 7: Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
Ден 8: Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
Ден 9: Нивата на hCG са вече достатъчно високи, за да бъде установена бременност.

Линк към старата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1683831

Истории, вдъхващи надежда: Remembryo: Uterine wall of fame

Полезни статии
Както виждате в материалите, препоръките и практиките в различните клиники не са напълно еднакви, но общото е: избягване на сауни и горещи душове, да не се вдига много тежко, без силни физически натоварвания, но и без да се лежи постоянно (движението спомага за кръвоснабдяването на матката), ограничаване на кофеин, алкохол и цигари, и повече спокойствие. Точно заради спокойствието обаче всяка жена трябва да прави това, което я кара да се чувства по-уверена в успеха.

Уринарните тестове отчитат бременност по-късно от кръвните, заради различната концентрация на ЧХГ в кръвта и урината. Отрицателен тест вкъщи няколко дни преди официалната дата за тест не е причина за спиране на лекарствата! Лекарства се спират единствено след отрицателен кръвен тест и обсъждане на резултата с лекар или друго медицинско лице от болницата/клиниката, където е правена процедурата.

Всеки организъм секретира ЧХГ с различни темпове. Това, че при някой теста е бил положителен например 4-5 дни след ембриотрансфер, а вашия е отрицателен, не означава задължително, че опитът ви е бил неуспешен.

Свързани теми:
1. Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим
2. Предстои ми замразен трансфер, да поговорим
3. Забременели след инвитро

Нека темата се напълни с много добри новини и положителни тестове! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 1
Записвам се и пожелавам само положителни тестове Flowers Four Leaf Clover

# 2
Записвам се и късмет на всички🍀

# 3
Момичета утре ми е 9ден след трансфер на 6дневно ембрионче ... как мислите дали един пиклив теат ще покаже ... 🤞🤞🤞

# 4
Записвам се и аз в чакащите отново , макар да съм почти сигурна в резултата- утре 9 ден на едно 5 дневно, на 6 ден кръвен категорично отрицателен, но за следващ ще си изчакам съботата когато ми е датата за теста … Е няма да лъжа, че тая мъничка надежда , но …

# 5
На 6ден не е ли рано за кръвен .... аз съм имала един, колкото и минимален успех да е който на 8миден показа едва 9еденици ... е приключихме в 6та седмица ама това е друг въпрос.... та мисълта ми че е рано 6ти ден не се обезкуражавай .....

# 6
Здравейте, втори трансфер на 6дневно ембрионче на 28.10.24, днес е трети ден от трансфера и съм толкова отпаднала и имам такова гадене, че не знам възможно ли е изобщо да е от имплантация или да е от лекарствата ..

# 7
Здравейте Борбени Дами да споделя и аз 6ти ден след трансфер това е 5и трансфер имам два опита в Бг и два в Турция и вече не знам накъде ако не се случат нещата

# 8
Записвам се и аз в новата темичка, на мене ми предстои трансфер ноември дай Боже всичко да е наред и да започнем подготовка и най- накрая да имам успех докрай. Предишният път завърших с биохимична. Пожелавам успех на всяка от сърце и само положителни резултати.

# 9
kiki-riki, уринарен на 9ти ден може да покаже, ама може и да не покаже. Според мен кръвен си е най-добре. Писала съм и преди с ЧХГ минимум 700, а може и да беше повече, Шуърчек ми беше със значително по-бледа от контролната втора чертичка.

milena, 3 дни след трансфер (бих казала и още няколко седмици след това) всички симптоми са от лекарствата. Единствено имплантационното зацапване (когато въобще има такова, защото не е често срещано) не е от лекарствата, а реално от имплантация.

Успех на всички чакащи!

# 10
Здравейте, бъдещи мами! Извинявам се, ако не пиша в подходящата група, но имам 2 опаковки и половина останал инжекционен разтвор пролутекс. В срок на годност е, просто не смятам, че е редно да го изхвърля, при положение, че се намира трудно понякога и може да е полезен на някой. Продавам го за 55 лв опаковката. Ако някой има интерес може да ми пише, ще го изпратя за моя сметка.

# 11
Да се отчета и в новата тема, за тези които са попадали на моите постове в предходни. След положителния тест дойде моментът за първи преглед в 5г.с. +2 и се видя плоден сак и жълтъчно мехурче. Обнадеждих се, че този път всичко ще е наред. За голям мой ужас, два дни по-късно кошмарът от преди две години се повтори. Обилно кървене с ярка кръв и силни спазми и болки. Отидох в спешното в Майчин дом. След ужасно мъчително чакане час и половина ме приеха, но за моя изненада,  и още по-голяма на дежурните се видя ембрионална структура с пулс. Нямаше отлепване на плодния сак. За щастие кървенето премина в зацапване. Вчера бях на преглед в 6 г.с.+2. Ембриончето вече се вижда по-ясно и е със стабилен пулс. За съжаление зацапването продължава, беше спряло за малко. Не спират и болките, съответно и моите тревоги. И все пак този път стигнах до този чакам момент да се потвърди наличен на пулс и се надявам да продължи да се развива.
Много е тежко да чакате тези дълги дни до теста и ви пожелавам от сърце да видите прекрасно ЧХГ! Но най-вече всяка от нас да гушне мечтаното бебе в най-скоро време 🙏

# 12
Утре, 10ден ще си пусна едно ЧХГ та да видим... 🤞🤞🤞дано вечв нещата са станали иначе незнам какво да правя вече... какволи не проверихме какво ли не регулирахме ... 🤔🤔🤔

# 13
Успех ти желая.
Аз също съм след трансфер и от 5 г.с. До момента 11 г.с. Постоянно имам зацапване, кървене на моменти, няколко посещения на спешното... За сега всичко изглежда наред, няма отлепване и не знам каква е причината за този ужас всеки път, когато отида до тоалетна. Почивай си, спазва си терапията и ти желая скоро това да отшуми и щастлив финал ❤️

Да се отчета и в новата тема, за тези които са попадали на моите постове в предходни. След положителния тест дойде моментът за първи преглед в 5г.с. +2 и се видя плоден сак и жълтъчно мехурче. Обнадеждих се, че този път всичко ще е наред. За голям мой ужас, два дни по-късно кошмарът от преди две години се повтори. Обилно кървене с ярка кръв и силни спазми и болки. Отидох в спешното в Майчин дом. След ужасно мъчително чакане час и половина ме приеха, но за моя изненада,  и още по-голяма на дежурните се видя ембрионална структура с пулс. Нямаше отлепване на плодния сак. За щастие кървенето премина в зацапване. Вчера бях на преглед в 6 г.с.+2. Ембриончето вече се вижда по-ясно и е със стабилен пулс. За съжаление зацапването продължава, беше спряло за малко. Не спират и болките, съответно и моите тревоги. И все пак този път стигнах до този чакам момент да се потвърди наличен на пулс и се надявам да продължи да се развива.
Много е тежко да чакате тези дълги дни до теста и ви пожелавам от сърце да видите прекрасно ЧХГ! Но най-вече всяка от нас да гушне мечтаното бебе в най-скоро време 🙏

# 14
ancho66, успех и дано тревогите ти приключат! Желая ти лека бременност и до щастлив финал 🍀

Общи условия

Активация на акаунт