Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 36 857
  • 725
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте дами, не съм се включвала до сега, но чета с голям интерес развитието на всяка една, изминала съм дълъг и трънлив път,  вмомента съм 7ми ден след трансфер, кръвния тест ми е назначен за вторник (11.02), но сутринта със ставането отивайки до тоалетна ми тръгна според мен направо цикъл, не съм имала досега имплантация и не мога да сравня, но си е обилно.. веднага писах на доктора, който ме посъветва да спра кръворазреждащите и да приемам прогестерона през устата - 3х2, като включа и пролутекс 2х1, каза да направя тест утре. Познавам си тялото и съм почти убедена , че е цикъл.  Някой ако е имал подобна ситуация нека сподели, моля. Вече не знам какво да правя. 4 инсеминации, 4 трансфера, 3 стимулации и досега няма бременност.

Досега не сте ли имали включен Пр0лутекс? Какъв е този прогестерон през устата? А какви са стойностите на прогестерон, изследвахте ли ги?
Имах изписан утрогестан 3х2 вагинално, в следствие на кървенето доктора каза да започна да го приемам през устата, досега на други трансфери имах включвн пролутекс, този път сменихме терапията, сега ми го добави в случай че утрогестана не е достатъчен вероятно. Не съм изследвала нивата на прогествеон, но утре с теста ще ги пусна.
Цикъл очаквам утре по принцип, а теста ми беше за 11.02. Днес реално ми е 7 ми ден след трянсфер. Проблема е че имплантационното зацапване ми звучи като да е леко. А аз имам обилно..

# 721
Според скромното ми мнение, само Утрогестан е крайно недостатъчно. Също така не разбирам защо докторът не Ви е пуснал изследвания, все пак това му е работата, Вие не сте длъжна да знаете всичко и сама да си пускате изследвания. И пак само според мен - ако това е аборт, започнал заради недостатъчно прогестерон, то включване на Пролутекс тепърва, е като след дъжд качулка. Аз искрено Ви желая да не е така, а да е просто кървене от някое хематомче, което да се изчисти и всичко да е наред от тук нататък. Успех! 🤗

# 722
Моите наблюдения са, че Пролутекс навлезе последните година до две. Преди това в краен случай се изписваше инжекционен прогестерон. Износих двуплодна бременност с дуфастон и утрогестан преди 4 години. Тогава и циглогест тепърва навлизане, така че си бях на 3х2 дуфастон и 3х2 утрогестан. Не съм имала дори капка прицапване и прогестерон не ми е изследван (нямаше го като практика в клиниката, в която бях).
Моя близка имаше трансфер миналата седмица. С терапия 2х1 циглогест прогестерона ѝ беше над 60ng/ml. Преди това имаше биопсии, като подготовката за тях ѝ беше с 2х1 пролутекс и стойността тогава ѝ беше около 32ng.
Така че никак не е задължителен пролутекса, защото явно различните организми усвояват различно видовете прогестерон. И не всяко кървене е заради нисък прогестерон.

pebsy, стискам палци за добро развитие въпреки кървенето!

П.с. днес по-късно или утре пусна нова тема.

# 723
Момичета, имах трансфер на 23.01. Имам негативни кръвни тестове от 01.02 и 03.02. От 3.02 не приемам естроген и прогестерон под никаква форма. Но МЦ още не е започнал. Пети трансфер ми е и винаги до сега МЦ е започвал 2-3 дни след спиране на лекарствата. Вчера говорих с доктора и отговорът му беше да изчакам още няколко дни да започне МЦ. Въпреки това, ми е притеснено.

Случвало ли ви се е 5-6 дни след спиране на терапията да не започва МЦ? На какво може да се дължи?

# 724
Здравейте дами, не съм се включвала до сега, но чета с голям интерес развитието на всяка една, изминала съм дълъг и трънлив път,  вмомента съм 7ми ден след трансфер, кръвния тест ми е назначен за вторник (11.02), но сутринта със ставането отивайки до тоалетна ми тръгна според мен направо цикъл, не съм имала досега имплантация и не мога да сравня, но си е обилно.. веднага писах на доктора, който ме посъветва да спра кръворазреждащите и да приемам прогестерона през устата - 3х2, като включа и пролутекс 2х1, каза да направя тест утре. Познавам си тялото и съм почти убедена , че е цикъл.  Някой ако е имал подобна ситуация нека сподели, моля. Вече не знам какво да правя. 4 инсеминации, 4 трансфера, 3 стимулации и досега няма бременност.

Досега не сте ли имали включен Пр0лутекс? Какъв е този прогестерон през устата? А какви са стойностите на прогестерон, изследвахте ли ги?
Имах изписан утрогестан 3х2 вагинално, в следствие на кървенето доктора каза да започна да го приемам през устата, досега на други трансфери имах включвн пролутекс, този път сменихме терапията, сега ми го добави в случай че утрогестана не е достатъчен вероятно. Не съм изследвала нивата на прогествеон, но утре с теста ще ги пусна.
Цикъл очаквам утре по принцип, а теста ми беше за 11.02. Днес реално ми е 7 ми ден след трянсфер. Проблема е че имплантационното зацапване ми звучи като да е леко. А аз имам обилно..
Аз бях с имплатационно зацапване на ден 8ми след трансферът,представлява на моменти тъмно кафяво,на моменти кафеникаво розово,различава се от кървенето при цикъл..не е обилно,при мен за няколко часа отшумя.

# 725
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА Нека я напълним с много положителни тестове

Ако видите нещо пропуснато/сгрешено - пишете ми, за да го коригирам докато мога (т.е. в следващите 24ч)

Общи условия

Активация на акаунт