Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 36 891
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Оффффф... И аз нямам никакви симптоми, освен болка като при цикъл, но нея я имах и преди ЗЕТ. 6ти ден на 1 - 5 дневно

# 676
Съжалявам за резултата, noname8. 😔 Кураж и с нови сили опитайте отново! Голяма лотария е целият този процес, за съжаление…

Аз в събота имах хубаво ЧХГ, тази сутрин отново прокървих леко, а ПМС не спира, та притеснението ми поетапно ескалира. Още чакам резултатите от днес от лабораторията и започвам да се чудя дали изобщо ще ги качат тази вечер.

# 677
Момичета, "записвам се" отново в темата. След 5 трансфера имам прекрасно момченце и една биохимична бременност.
Последният ми трансфер беше миналата седмица - 23.01, и броя нетърпеливо дните до теста. Това е последното ни замразено ембрионче.

Стискам палци на всички!

# 678
Aria Mia,
Стискам палци 🤞🤞🤞 за сестричка на малкия ти сладур .

Emay ,
Как си , поуспокоиха ли се нещата?

Димитрина,
След още няколко дни ще може да отчете кръвния тест.

noname8,
Съжалявам за неуспеха, имате ли план за следваща стъпка ?

# 679
Аз ще изперкам с високите цифри на ЧХГ-то (на 8-9 ден - 184, а на 10-11 ден - 661 😳), снощи четох, четох на какво може да се дължи и не знам да се радвам ли, че е висок или да се чудя какво аджеба може да предстои.

Днес на колцентъра на клиниката, на който приемат инфо за положителни тестове, дамата не ми обърна внимание, като чу цифрата - каза, че е супер, даже не ме остави да се доизкажа на кой ден са правени изследванията. Следващата седмица съм на преглед и тогава ще е моментът на истината. 😅

За зацапването ми каза да взимам ефервесцентни таблетки витамин С - 3 поредни дни и ако съм искала - 1 ден на пропусна аспирина. И си продължавам прогестерона, който (разбира се, за да не се цепи от колектива 🤣) - също е доста висок. Абе… няма угодия за мен в цифрите на този опит.

Aria, стиснати палци и от мен! Дано тази година направите детенцето ви батко! 💙

# 680
Emay, според мен нямаш никакъв повод за притеснение. ЧХГ може да варира много от бременност до бременност. Високото ЧХГ е притеснително само когато е в десетки и стотици хиляди в ранна бременност, а при теб случая не е такъв. Чакам да се включиш с добри новини след прегледа.

Успех на всички чакащи!

# 681
Здравейте, момичета.
Много интересен въпрос имам. След неуспешен ЗЕТ реших с пръвият цикъл да си пусна АМХ, ей така за спорта. Възможно ли е от лекарствата за ЗЕТ да се е повлияло и да се е покачило фалшиво?

# 682
Искам да ви питам дали лежите след деня на трансфера? Ходите ли на работа? Ако да,то каква работа е? Ако лежите ,то някакви определени часове ли са или цял ден? Кой тогава поема грижите за ежедневието (готвене,чистене,пране)
Мъжа ми иска да лежа и аз доста се чувствам дискомфортно от това,но направя ли някакво движение по-рязко и някаква болка в стомаха ме пронизва. Вчера на 27.01 ми беше трансфера ,та за това питам дали вярвате,че лежането помага?

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 19:51 от Qnica Boyanova 774403

# 683
Нито прекаленото залежаване е полезно, нито прекалено натоварване. Важното е да не се вдига тежко (над 2-3кг) и да се избягват горещи вани и душове. Другото не пречи (примерно готвенето). Добре е да има някакво движение, защото подобрява кръвотока към матката.

# 684
Нищо няма да стане, ако 1 ден не готвите, чистите и перете. Домакинската работа няма да избяга и никога няма да свърши. Да, както е казала 2402, не е лошо да ставате и да се раздвижвате заради кръвоснабдяването на матката, но пък щом имате болки, просто си лежете и почивайте един ден. Успех Ви желая! 🤗

# 685
В деня на трансфера е добре да се лежи, а след това е хубаво да се движите, но без резки движения, вдигане на тежко и разтягане. Също и много вода. Успех пожелавам!

# 686
Момичетаааа, спрете да се притеснявате за това "високо чхг" , вие не можете да определите дали е високо или не.
Притеснявайте се ако е безумно високо, при всяка жена е абсолютно различно и това с удвояването също!
При мен на 13 ден ЧХГ-то ми беше 1300.... на 16 или 17 ден вече беше над 4000... дишайте и се радвайте на прекрасния момент, пожелавам ви успех и ви пращам прегръдки.
Малко ви се скарах, но все трябва да има някой тук който да ви върне от притесненията. Heart

След ембриотрансфера аз реших да остана вкъщи, но работата ми е динамична и прецених, че ще е по-добре. Добре е да намалите максимално кафето ако пиете, да не приемате чайове и да ограничите лошите храни. Да внимавате за резки движения и да сте спокойни, не е нужно абсолютно залежаване, добре е да има все пак и движение, например разходки. Прочетете кои са полезните храни, които биха помогнали за успешна имплантация и нека това да бъде моментът, в който ще се погрижите за добрата храна за организма ви, това ще е важно и за бременността! Heart

# 687
Здравейте, включвам се за първи път в тази тема. Днес е 4ти ден след ЗЕТ на 6дневно ембрионче. Все още нямам никакви оплаквания или симптоми, освен подуване на корема и запек, което отдавам на прогестерона (или на неуспешен пореден опит 3ти преди това два свежи теансфера на по два ембриона). На терапия съм с прегнил и зарзио. Според вас кога е удачно да пусна кръвен тест за изследване на ЧХГ?

# 688
Dream fairy,
Кръвен тест след 7 ден бих казала за по-сигурно. Стискам палци това да е успешния трансфер 🤞🍀

# 689
Dream fairy,
Кръвен тест след 7 ден бих казала за по-сигурно. Стискам палци това да е успешния трансфер 🤞🍀
Благодаря за отговора! Стискам палци на всички тук!

Общи условия

Активация на акаунт