Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 36 849
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, имам едно питане на някоя транферирали ли са 6 дневни ембриони. Като цяло някой знае  ли какво поражда това забавяне в развитието
Благодаря ви

# 31
Здравейте момичета, трябват ми 2 кутии пролутекс.  Ако на някой му се намират в излишък ще съм му благодарна.

# 32
Момичета, имам едно питане на някоя транферирали ли са 6 дневни ембриони. Като цяло някой знае  ли какво поражда това забавяне в развитието
Благодаря ви

Има син на 4г, перфектно здраве Simple Smile Супер умен, супер енергичен, нооо много своенравен и инат 😂  Не знам дали причината е, че е бил замразен на 6ти ден. Шегувам се! Няма от какво да се притесняваш, при нас това не е оказали негативно влияние. Ако се притесняваш дали ще изостане в развитието, уверявам те, че няма причина за притеснение. Моя сладур в някои отношения е бил доста по развит в сравнение дечица на неговата възраст.

# 33
Здравейте, момичета! В събота на 26.10 имах трансфер на 5 дневни ембриончета. Още от стимулацията, разбираемо от инжекциите ме боляха много гърдите, но сега от два дни спряха, нямам никакъв дискомфорт. Притеснително ли е? Нямам търпение за теста, който трябва са направя на 15 тия ден, но се притеснявам заради тази промяна. За първи път ми е. Благодаря предварително и успех на всички 🍀

# 34
Здравейте, момичета! В събота на 26.10 имах трансфер на 5 дневни ембриончета. Още от стимулацията, разбираемо от инжекциите ме боляха много гърдите, но сега от два дни спряха, нямам никакъв дискомфорт. Притеснително ли е? Нямам търпение за теста, който трябва са направя на 15 тия ден, но се притеснявам заради тази промяна. За първи път ми е. Благодаря предварително и успех на всички 🍀

Всичко е много индивидуално, може изобщо нищо да не усещате и всичко да е наред, това е най-добрия вариант.
Проверете нивото на прогестерона, трябва да е в референтните стойности съгласно седмицата, има таблица в нет-а вижте я, и отделно ако имате дискомфорт или болки пийте но шпа, магнезий или друго което са ви изписали.
Чакаме да се похвалите скоро 🍀

# 35
Здравейте, при неуспешен опит как продължавате нататък? Какви изследвания правите, може би не е най-подходящата тема, но не намерих друга.До момента нямам изследване което да не съм правила и аз и мъжа ми. И не че сме стигнали до там но искам да събера малко информация за т.н. Ембрио лепило

# 36
По пътя на логиката и на мен това трябваше да кажат.Обаче ми каза да продължавам до ден 12, което е безмислено и се чудя дали да спирам на своя глава, ама и не съм сигурна че се спират така рязко.Вие как ги спряхте?

Всичко ми спряха изведнъж. Единствено още малко продължих кортикостероидите, те нали се спират по схема( приемам ги заради завишени NK клетки). Цикълът ми дойде 3-4 дни след спирането на лекарствата.
Относно изследванията- и ние сме правили почти всичко. Най- важното беше офис хистероскопията. Така ми откриха ендометриален полип, който премахнахме. Иначе ембриолепило са ми слагали преди първия трансфер- завърши дори без имплантация, но може и да е било заради въпросния полип.

# 37
Може ли да кажете защо се наложи да се изчака до 6 ден, всички коментират, че след 5 ден вече все едно всичко е изгубено.
Момичета, имам едно питане на някоя транферирали ли са 6 дневни ембриони. Като цяло някой знае  ли какво поражда това забавяне в развитието
Благодаря ви

Има син на 4г, перфектно здраве Simple Smile Супер умен, супер енергичен, нооо много своенравен и инат 😂  Не знам дали причината е, че е бил замразен на 6ти ден. Шегувам се! Няма от какво да се притесняваш, при нас това не е оказали негативно влияние. Ако се притесняваш дали ще изостане в развитието, уверявам те, че няма причина за притеснение. Моя сладур в някои отношения е бил доста по развит в сравнение дечица на неговата възраст.

# 38
Благодаря за коментара. А лепилото някакво време преди трансфер ли се слага или в самия ден, болезнено ли е?
[/i]
По пътя на логиката и на мен това трябваше да кажат.Обаче ми каза да продължавам до ден 12, което е безмислено и се чудя дали да спирам на своя глава, ама и не съм сигурна че се спират така рязко.Вие как ги спряхте?

Всичко ми спряха изведнъж. Единствено още малко продължих кортикостероидите, те нали се спират по схема( приемам ги заради завишени NK клетки). Цикълът ми дойде 3-4 дни след спирането на лекарствата.
Относно изследванията- и ние сме правили почти всичко. Най- важното беше офис хистероскопията. Така ми откриха ендометриален полип, който премахнахме. Иначе ембриолепило са ми слагали преди първия трансфер- завърши дори без имплантация, но може и да е било заради въпросния полип.

# 39
Момичета 2ри ден след зет съм, но съм със запек, гледам да не се напъвам, но все пак има усилие в тоалетната и се притеснявам дали е обречен на неуспех опита заради напъна в тоалетната Sad

# 40
Никое лепило не е лепило.
EmbryoGlue е хранителна среда, реално го вкарат с катаръра заедно с ембриона.
Всякакви лепила, които се правят със собствена кръв са всъщност лекарства, чисто разговорно се наричат "лепило". Те вече се прилагат по показания в различни случаи. Има различни, които се слагат ден по-рано, други 3-4 дни по-рано, зависи.

kiki-riki, съжалявам. Ако ембрионите са замразявани само веднъж, може да се размразят и замразят повторно ПИД, стига да са морфологично добре, защото иначе може да не преживеят повторно размразяване. Другото са имунологични изследвания, хистероскопия...
Същото важи и при теб, Valentina - ПИД, имунология, хистероскопия. Съща така е важно дали има някакви отклонения в спермограмата и какви техники за подбор на сперматозоиди се използват.

maria, в началния пост съм сложила един линк към истории за успехи. На английски е, можеш автоматично да си го преведеш ако не го разбираш, но там мисля, че имаше случай на живородено дете от 7-дневен ембрион.

t.k., никой симптом или липсата на такъв не е показателен на този етап. Аз с близнаци след трансфер не съм имала грам болки в гърдите първи триместър.

lovedogs, нямат общо. Няма да изхвърлиш ембрионите.

# 41
На мен ми беше изместен прозореца затова направихме трансфер на 6ден... а относно лепилото след изследване имаше решение отдолу на документа и пишеше вариант 6 при което док реши лепилото да го сложат предния ден ... нищо не усещаш все едно пак ти правят трансфер... но и това не помогна..
имам пускани изследвания за теомбофилия нк клетки в кръвта нка клетки в ендуметриума, за инфекций в матката (не помня как се казваше) , магнитна сепарация на сперматозойди е правена хетчинг, лепило, тсх след включване на прогестврон, инсулинова резистентност, витамини .... всичко е ок освен нк клетките в ендуметриума който при граници до 80% мойте са 95% а т клетките са 2% което е на долна граница ....

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 11:54 от ^kiki_riki^

# 42
благодаря, дано си права. Много се притесних.

# 43
Благодаря Ви за коментара. Не съм съвсем наясно с доста неща и много малко ми обясняват в клиниката, само след питания от моя страна, едва ли не трябва всичко да си знам. Относно ПИД ми казаха че ембрионите са с отлично качество и нямало нужда. Замръзени са на 6-ти ден, та от там имам съмнения, че нещата не се случиха когато трябва, защото ми върнаха 1 бр на 7-ми ден след започване на прогестерон (по преценка на лекаря). И сега ще трябва да си събера въпроси за новия трансфер.
Никое лепило не е лепило.
EmbryoGlue е хранителна среда, реално го вкарат с катаръра заедно с ембриона.
Всякакви лепила, които се правят със собствена кръв са всъщност лекарства, чисто разговорно се наричат "лепило". Те вече се прилагат по показания в различни случаи. Има различни, които се слагат ден по-рано, други 3-4 дни по-рано, зависи.

kiki-riki, съжалявам. Ако ембрионите са замразявани само веднъж, може да се размразят и замразят повторно ПИД, стига да са морфологично добре, защото иначе може да не преживеят повторно размразяване. Другото са имунологични изследвания, хистероскопия...
Същото важи и при теб, Valentina - ПИД, имунология, хистероскопия. Съща така е важно дали има някакви отклонения в спермограмата и какви техники за подбор на сперматозоиди се използват.

maria, в началния пост съм сложила един линк към истории за успехи. На английски е, можеш автоматично да си го преведеш ако не го разбираш, но там мисля, че имаше случай на живородено дете от 7-дневен ембрион.

t.k., никой симптом или липсата на такъв не е показателен на този етап. Аз с близнаци след трансфер не съм имала грам болки в гърдите първи триместър.

lovedogs, нямат общо. Няма да изхвърлиш ембрионите.

# 44
Морфологичната оценка не дава гаранция дали ембриона е генетично здрав. Има много "хубави" ембриони, които се оказват негодни след ПИД и обратното - здрави ембриони, преминали ПИД са с оценка примерно 3BC.

За прогестерона - давам пример как беше при последния ми трансфер - почнат прогестерон на 12.02, трансфер на 17.02, т.е. 5 пълни дни прием на прогестерон и трансфер на 6тия. Щом са замразени на 6ти ден се получва същото. Тук не съм на 100% сигурна (ама бърза проверка го потвърди), но мисля, че както деня на трансфера е нулев, така и деня на почване на прогестестерон е нулев. При ЕЦ трябва да е аналогично и да да се трансферира 3/5/6 дни след О, без да брои самия ден на овулация.

Обаче искам да вметна, че ако това е първи опити за теб, Velentina, може би не е нужно да задълбаваш твърде много. Рядко има успех от първи трансфер.

kiki, значи остават хистеро да се огледа матката отвъртре и ПИД. Понякога точно ПИД е разковничето. Ако ембриончето не е генетично здраво и по тази причина спира развитие примерно на 10ти ден (или 4-5 дни след трансфер), без да е изследвано предварително няма да знае дали то е причината за неуспешен трансфер или средата.

Общи условия

Активация на акаунт