Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 923
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
В12, фолат и желязо спират ли се преди изследвания при бременност или не се правеше пауза?

Аз съм питала точно това моята Хематоложка и тя ми каза да си ги пия и ьа не ги спирам, но аз съм с мутация за неусвояване. Не съм правила изследвания на фолиева и на Б12, пия си все още метилираната форма - 6 месец съм.

# 421
Ян, аз доколкото знам, при бременност не се спират за контролите. Обаче как се разбира какво е реалното ниво, не знам.

# 422
  • София
Ян, не спираш приема. Е, леко завишени са резултатите, но при бременност ти е важно да не изпаднеш в дефицит.

# 423
Момичета ,а колко е оптималния вариант на стойностите на хемоглобина , б12 и фолиева???
Нещо не мога да открия информация, извинете ме за което.. 🌹

# 424
Зависи - моята хематоложка ми следи феритина - не ми пуска серумно желязо, защото си го пия без прекъсване.

# 425
И аз съм така.. с назначен феритин и ми е казала да следя много внимателно хемоглобина - понеже можел и от ниски Б12 да падне, не само от ниско желязо.

# 426
Хемоглобинът ми изобщо не говореше за ниско желязо и нисък феритин. Б12 ми е на горна граница. Аз бих следила всички показатели.

# 427
Аз бях с хемоглобин 100 изписаха ми да пия желязо ,а утре ми предстои да права изследвания именно за това попитах защото си нямам представа какви трябва да са им стойностите на посочените от мен.🌹🌹🌹

# 428
Хемоглобинът мисля трябва да е над 130. Не помня мерната единица. Това е стойност без добавки. Б12 на горна граница. Б9 трябва да е макс 43, по спомен. По запознатите дами да ме поправят, ако греша.

# 429
  • На изток от Ада
В12 около 600 е добре.  Това помня.

# 430
Здравейте. Моля ви за помощ и съвет. В 17 гс съм. На три седмици пускам ПКК и коагулация. Вчера АPTT, PT, фибриноген- в норма. Но Д димер- 0.78. Видях, че за месеца в който съм, е горна граница 1 на д димер, тоест че е ок. Пия само акард 150 и магнерот. Питах Аг- каза, че е ок Д димер. Но дали правилно и аз съм прочела или да вървя да ми изписват клексан. Какво мислите? Благодаря

# 431
Благодаря ви! Сега да питам имате ли идея кой хематолог с повече опит ще знае какво да ме прави - с алергия към всички нмх съм . Трябва ми алтернатива за терапия,просто нямам място от петна и сърбеж да ги бия. При кой да ходя вече не знам.
Това са много редки случаи навсякъде, даже Гугъл не е много наясно ...

# 432
С какви мутации сте?

# 433
Благодаря ви! Сега да питам имате ли идея кой хематолог с повече опит ще знае какво да ме прави - с алергия към всички нмх съм . Трябва ми алтернатива за терапия,просто нямам място от петна и сърбеж да ги бия. При кой да ходя вече не знам.
Това са много редки случаи навсякъде, даже Гугъл не е много наясно ...

Би трябвало да има алтернатива или поне успоредно с хепарина да ти се правят някакви вливки за подтискане на имунната система. Ти при кой Хематолог ходиш?

# 434
Ян, а от турските еквиваленти също ли получаваш алергия? С кои хематолози си се консултирала? Аз също мисля, че можеш да се консултираш с алерголог и имунолог в този случай.
Момичета, аз не знам дали е много уместен моят въпрос, но вие правихте ли си вливки с Интралипид преди овулация и след + тест. Аз пак много се зачудих за тях, защото вчера Тончев ми каза, че няма никакъв смисъл да ги правя. При мен излезна следният резултат:

И също исках да попитам, фраксипарин и клексан с рецепта ли си купувате? Вчера гледах как вървят като цени онлайн и навсякъде пишеше с рецепта, на мен хематологът вчера не ми е давал такава, та, затова се зачудих как става самата покупка. Ил АГ ще даде евентуално рецептата, когато забременея.

Общи условия

Активация на акаунт