Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Не че някой ме пита, но и аз съм на мнението на Шарпи. Явно всичко тръгна от изхилването за глетавите козунаци, което може да бъде схванато като насмешка, но реакцията на Спринг беше ненужно остра, и оттам нататък нещата се разгорещиха, без всъщност да е станало кой знае какво.

# 481
  • Столичанин ама не в повече :D
Ехее не бях влизал в тая тема от няколко месеца, влизам и какво да видя всичко е както преди Sunglasses
Ама честит великден и разбира се повече здраве за всички Hug и като се говори за козунаци да покажа и моя безглутенов Grinning
Скрит текст:
(който се наду ама на вкус не стана, заради липса на достатъчно сладки съставки поради липса на време и забравяне, та се наложи да го заливаме с рожков и кокосово мляко Yum
Скрит текст:
е следващите дни съм на мазно свинско и яйца, тъй че поне за момента влизам в Нв-то. Smile

# 482
Не че някой ме пита, но и аз съм на мнението на Шарпи. Явно всичко тръгна от изхилването за глетавите козунаци, което може да бъде схванато като насмешка, но реакцията на Спринг беше ненужно остра, и оттам нататък нещата се разгорещиха, без всъщност да е станало кой знае какво.
Надсмешка към производителите, не към човека, който го яде. Не виждам никакво основание да се нарече "козунак" от същите. От там тръгна всичко и стигна до целодневна полемика.

# 483
  • София
Христос Воскресе, момичета! Бъдете здрави, красиви и обичани! Нека в домовете ви цари хармония и разбирателство! И не се карайте, за глупости!
Аз толкова обичам дроб сърма, но не ядох. За това пък, изядох едно мини парче козунак, за който вчера обяснявах, че не обичам JoyJoy
Няма да се тръшкам, от утре си продължавам!

# 484
Пък аз да се похваля, че козунаците ми се получиха. Според тези дето ги ядат де. Обикновено ги трепам по 100 пъти- и конци мъц.
Тази година експериментирах с мързелива рецепта на съфорумка, и вътре бяха на страхотни конци. Ползвах брашно за баница- протеиново съдържание(демек глутен)13%.
За млякото-90 % от кравите(може и повече) дават мляко с казеин А1. Почти всички овце и всички кози дават мляко с казеин А2.
Първият при храносмилането се превръща в лектинов протеин, който атакува клетките на панкреаса. Самата структура на аминокиселината при А1 и А2 е различна. Първата е много нестабилна, и от нея се откъсват фрагменти( най-просто казано)-бета казиморфини. Смята се, че са основната причина за лактозна нетолерантност, нищо че са част от казеиновата верига .Млякото с А1 е вредно за здравето, с А2-не
Затова- овче и козе, ако се ядат млечни.

# 485
Благодаря за разяснението.

Гугълнах веднага.
https://doychin.com/bg/what-is-a1-a2-milk/

Интересна връзка м/у алергия към глутен и млякото на кравата.

# 486
Cygnus_i, много благодаря за инфото. Цял ден дирих нещо да намеря и тръцки. Значи минавам само на овче мляко, когато употребявам кисело мляко.

# 487
Много интересно за млякото.
Това Джейсърско говедо дали е аналог на нашите крави, които наричат " жарсе" ?
Първият ми мъж имаше едни братовчеди, дето ни пращаха в София мляко от такава крава, само съм запомнила, че беше много гъсто и маслено.
Аз имам нов блендер, откакто мм ми събори нутрибулета и като го счупи, ме успокои, че и без друго много бръмчал. Та ще пробвам да си правя ядково мляко , да си пия цикорията

# 488
Шарпи и козето май е с казеин 2.
Вече по магазините колко е овче и козе не знам.
На Ракево ще ги пробвам скоро и дано ми харесат.
Но откъде другаде би могло да се намери, не знам.

# 489
Шарпи и козето май е с казеин 2.
Вече по магазините колко е овче и козе не знам.
На Ракево ще ги пробвам скоро и дано ми харесат.
Но откъде другаде би могло да се намери, не знам.
Не съм виждала по магазините козе, та и затова не съм купувала. Иначе с удоволствие бих опитала.

# 490
Елора, опитах козе мляко- не се преглъща. Егати смръднята.
Таис, точно Жарсе е. Другите две са Шероле и Лимузин май, ама за последната не съм сигурна.
Повечето обаче гледат Холщайн- чудовищен млекодобив, ама с гадния казеин. За същото количество сено и смески- 2-3 пъти повече мляко.
П.С. - козите са само А2

# 491
  • Столичанин ама не в повече :D
Надсмешка към производителите, не към човека, който го яде. Не виждам никакво основание да се нарече "козунак" от същите. От там тръгна всичко и стигна до целодневна полемика.
По твоята логика, кето хляба също не може да се нарича хляб след като е без брашно, но много потребителки си правят такъв и го наричат "хляб", или пък мусаката без картофи, също я наричат мусака или пък ядковите млека ги наричат "млека" и т.н. Wink
Пък аз да се похваля, че козунаците ми се получиха. Според тези дето ги ядат де. Обикновено ги трепам по 100 пъти- и конци мъц.
Тази година експериментирах с мързелива рецепта на съфорумка, и вътре бяха на страхотни конци. Ползвах брашно за баница- протеиново съдържание(демек глутен)13%.
За млякото-90 % от кравите(може и повече) дават мляко с казеин А1. Почти всички овце и всички кози дават мляко с казеин А2.
Първият при храносмилането се превръща в лектинов протеин, който атакува клетките на панкреаса. Самата структура на аминокиселината при А1 и А2 е различна. Първата е много нестабилна, и от нея се откъсват фрагменти( най-просто казано)-бета казиморфини. Смята се, че са основната причина за лактозна нетолерантност, нищо че са част от казеиновата верига .Млякото с А1 е вредно за здравето, с А2-не
Затова- овче и козе, ако се ядат млечни.
Не е точно така, да а1 и а2 са различни и кравешкия казеин е "по-груб" така да се каже, но основната разлика е, че казеина в овчето и козето мляко е в по-малко количество отколкото в кравето и по-доближаващо се до количеството казеин в майчиното мляко, но и двата вида от възрастни бозайници е непрепоръчително да се приемат, защото казеина е единствения протеин в природата, чиято основна функция е хранителна, а не структурна или метаболитна, с други думи той е полезен, когато бозайника трябва да увеличи теглото си многократно. Когато това вече е достигнато всъщност става вреден. Заради това ензима лактаза, който съществува при бебетата, при възрастните почти липсва (или е в много по-малко количество) и затова към прясното мляко доста хора имат проблеми, при много хора се отчетливи като примерно подуване на корема, запек или разстройство, при други (като мен), са проблемни в цялостното здравословно състояние. По-приемливи са ферментиралите продукти като примерно киселите млека (заради пробиотичните бактерии).  Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 22:58 от jerami

# 492
Джерко, хвърли ме в тъча сега...
Най-много при консумацията на казеин, бозайникът (т.е. кака ти Шарпи) да увеличи теглото си многократно. 🫣
Да не би това да е причината при повечето хора, при консумация на млечни да се стопира отслабване?

# 493
Джерами, козето и кравето мляко съдържат еднакво количество протеин.80% казеин и 20 % суроватка.
Няма неструктурна аминокиселина, защото всеки протеин е точно това-аминокиселина.
А набухващото средство е лактозата- а.к.а млечната захар.
Кърмата съдържа 7% въглехидрати, 4% мазнини, и 1% белтъчини.
Ти ми кажи, дали природата не знае, кое е нужно за бързо качване на тегло.
Или се опитваш да ми кажеш, че тялото прави разлика между левцин, изолевцин и валин, когато идват от мляко или месо? Ми не. Просто в пържолата няма захари(лактоза)

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 23:14 от Cygnus_i

# 494
Ми аз пък като си правя омлета не мога без сиренце Confused Овче или козе е.
Рядко правя чист омлет.
Или като си вляза в релси след празниците да пробвам с по-малко сирене и да имам повече чист омлет и да видим.

Общи условия

Активация на акаунт