Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 156
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета. Пъхам се при вас. Имах доста неразположения които отдавах на Щитовидната жлеза, ендокринолог ми пусна разни изследвания и се оказа че от всички само тя е в граници.
Инсулин 17 на гладно. Холестерол в небесата и някакви индекси HOMA  и подобни нищо не ми говорещи. Имам проблем и с кг те та трябва да намаля въглехидрати и да спра всичко сладко ужас, как ще стане това направо незнам. Инсулинова резистентност ми откри. Изписа ми Глюкофаж мисля беше и нещо което да подпомогне битката с кг-те.
Дара, здравей!
Нищо не си питала, затова никой не е отговорил. Виждам, че още не си наясно какво ти се е стоварило на главата и настройката ти все още май не е правилна. И без сладко се живее, или поне със значително по-малко. Чети първа страница, за да можеш да си изясниш основните неща и питай. Опитай се да погледнеш от друг ъгъл, ако ти е трудно, примерно бъди благодарна, че си го разбрала сега, преди да си стигнала до диабет, защото някои тук нямахме този късмет, а да не говорим и какви други перипетии може да има човек, незнаещ за това състояние ( визирам репродуктивни ). Сега вече знаеш и можеш да се справиш. Не разчитай само на глюкофажа, само с него няма да се получи.

# 511
Ами Спринг, да ти кажа и аз не ща чувам за лекар - мене точно лекар ме докара тука с ИР, естрогенова доминантност, 20 кила отгоре качени за месец и без цикъл, с изчерпан яйчников резерв на 35 г.
Толкоз за лекарите, всеки да си решава на кого вярва и защо и дали ще си проверява информацията и как.
Много обичам на Натка лафа - ако приемаш нещо като мъчение, ще е такова, ако гледаш от друга гледна точка ще е хубаво!

# 512
Беки, ти ме шашна! Как така лекар ти докара ИЯР?

# 513
Беки, ти ме шашна! Как така лекар ти докара ИЯР?
С неправилно лечение и въпреки оплакванията ми от лечението, но това е минало… Аз съм си виновна, че тъпо и упорито следвах лечение, което ме водеше само към повече проблеми.

# 514
Беки, чак виновна не си. Ти не си медицинско лице и отиваш на лекар, защото разчиташ, че ще ти помогнат.
Затова форумите преливат със здравословни теми и проблеми.
Лекари съм обикаляла и аз. Да не обяснявам колко кожни, гастро, ендокринолози съм сменила по нечии препоръки и в един момент писва.

# 515
Ами тя Спринг най- тежкото го мина. Дали от набезите във вилата не е изнервена.
Това ми е любимата тема, тук е и полезно, и приятно. Споделяме и други неща, не може само линкове и полезни материали, защото ще се превърне в друго.

Толкова се опростачи всичко наоколо, защо да се провокираме и тук.
И да, има много места, които да изберем във виртуала, ако някъде не е за нас.

Темата се чете и от гости, кому е нужна тази саморазрушителна дисекция .

Само да кажа, че една потребителка съсипа темата за свекървите, там поне не се триеше за различно мнение, сега и тук, ако почне триене...не знам вече ☹️.
За докторите и аз съм скептична, то винаги има защо. Човек да си има едно наум, поне.

# 516
Сериозно, трябва ли и тая тема да остане с половината изтрито и да стане невъзможна за проследяване на дискусията, както става с други след модериране... Като гледам е въпрос на време да започне това и тук, а поне за мен това би било краят.
Мечтая си да направят опция за игнориране в тоя форум, той и без това се е обърнал на Фейсбук или поне сума народ с това го бърка. Кой когото не харесва, просто да не го чете, белким заприлича на нещо хубаво отново.
То не е задължително нито четенето тук, нито писането, но пък си мислех че сме тук с цел да си помагаме. И сме го правили с години, темичката ни е безценна когато си върши работата.

# 517
И на мен днес ми е ден за домашни разкрасителни процедури. Извадила съм уреда за антицелулит, ваничката за масаж на краката, за дренирате на вените, маски, Каски 🤣 и съм в пълен релакс.
Направих и един карфиол, да не казвам, че като обелих главата от листяка, остана хилаво главенце, а е по- скъп от кило мръвки. Мислех да го правя на пица, запеканка, оооо, я по- добре така 🥰

# 518
Така е с карфиола ама пък колко е вкусен... аз половината го изяждам докато го "разфасовам Grinning Ако не си хвърлила стъблото дето остава от средата като махнеш розичките, прибери го във фризера за супи, за там е супер.

# 519
Нарязах го вътре, обичам си го стъбълцето. Заливам с оцет, копър и чесън и съм готова.
Невероятен зеленчук е това, царят на царството 🥰.

# 520
И стъблото ли се яде?
Аз го хвърлям.
Ще го пазя вече.

# 521
Яде се и на карфиол, и на броколи. Е, малко по твърдо е, ама нарязано примерно в супа или там ако ще го готвиш няма грешка пак. Те иначе наистина излизат по-скъпи от мръвките ако и това изхвърлиш... А на зелка сърцевината колко е вкусна - като деца се карахме за нея Grinning Там има влакна около нея дето трябва да се махнат де, ама си е вкусотия ей така да я схрускаш с малко сол. Аз затова обичам алабаш, щото то е същото нещо реално.

# 522
Алабашът изчезна и в Билла, и в Лидъл.
Търся безуспешно вече втора седмица.

# 523
Алън Кар - Лесният начин за отслабване

Голямата измама с холестерола от д-р Майкъл Кендрик

Зоната от д-р Бари Сиърс

Овладяване на Зоната от д-р Бари Сиърс

Гладуването може да спаси живота ви – Хърбърт Шелтън

Дейвид Лудуиг - Никога повече гладни

Яж мазнини и отслабвай  - Д-р Марк Хаймън

Победата над диабета Уилям Филпот, Дуай Калита

Момичета, това са книгите,  които ще са от следващия път.
Някои не съм ги чела, но винаги в една книга може да има нещо ново или нещо, което не е за нас.
Особено Алън Кар едва ли има много неща за храните, по-скоро при него помощта е на психологическо ниво. Което за много хора ще е от полза.

# 524
  • Столичанин ама не в повече :D
Джерко, хвърли ме в тъча сега...
Най-много при консумацията на казеин, бозайникът (т.е. кака ти Шарпи) да увеличи теглото си многократно. 🫣
Да не би това да е причината при повечето хора, при консумация на млечни да се стопира отслабване?
Всъщност стопирането на отслабването е най-малкия проблем, просто казеина е много "груб" протеин и затова прекомерната консумация, може да причини чревна пропускливост (а именно навлизане на неразградени молекули в кръвта, оттам да се образуват антитела, които обаче вместо да атакуват тях да атакуват някой орган и да отключат някое заболяване. Simple Smile
Хмм, ми не прави. Преди около 15 години го доказаха с кока кола и портокалов сок.
Няма как да ми посочиш зеленчук и/или плод( както в тортата са в изобилие),който да съдържа едновременно в големи проценти двата енергийни източника. Или е мазнина или въглехидрат и фибри.
Точно това е и бил експеримента с колата и сока. Като махнеш фибрите, тялото реагира точно толкова зле на портокаловия сок, колкото и на газираната напитка.
Единствената разлика, която тялото прави е между протеин, въглехидрати и мазнини.
Ако изядеш парче торта, ще реагира по абсолютно същия начин, както ако изядеш пържола с картофи. Разбира се, че вредата е различна, но метаболизирането ще е еднакво.
Първо портокалов сок не съществува в природата, съществуват портокали, второ тялото не прави разлика единствено между протеин, въглехидрати и мазнини, ами и между това дали храната е естествена, как е приготвена, дали е сурова, дали е печена, дали е пържена, дали е сготвена с олио или с кокосово масло и още хиляди други взаимодействия все още неоткрити (защото ако бяха открити дефакто нямаше да има заболявания). И не, тялото няма да реагира по еднакъв начин, ако изядеш парче торта, пържола с картофи, само картофи, само пържола, боб с наденица, само боб, само наденица и т.н. и т.н. От това дали храната е животинска или растителна се влияе дори менталното състояние на човек, дали ще е по-избухлив и нетърпелив или по-спокоен и уравновесен (при децата това се наблюдава най-отчетливо Wink ).

Общи условия

Активация на акаунт